Till sidans huvudinnehåll

Samordnare för feriearbetare till Förvaltningen för Funktionsstöd

Arbetsbeskrivning

Förvaltningen för Funktionsstöd kommer inför sommaren 2024 att ta emot ca 350 ungdomar som gått ut årskurs 8 upp till årskurs 2 på gymnasiet. Feriejobbet ger ungdomar möjlighet att få testa på att arbeta i kommunens verksamheter och ger en inblick i arbetslivet. Din roll som samordnare är att samordna ferieplatserna samt att vara ett stöd för handledarna i olika arbetsfrågor. Vi söker efter tre planeringsledare/samordnare som ska ansvara för handledarna inom respektive område kultur och service.

Förvaltningens uppdrag är att under tre veckor erbjuda sommarjobb till ungdomarna. Till varje aktivitet finns en handledare som ansvarar för arbetsledning och ungdomarnas närvarorapportering.

Som samordnare är du spindeln i nätet och har ett nära samarbete med kollegor, enhetschefer, med verksamheterna inom förvaltningen samt med andra förvaltningar. Du kommer att ha din plats på BmSS (bostad med särskild service) inom förvaltningen för funktionsstöd, dock är geografisk placering ännu oklart.

Som samordnare kommer du att arbeta med planering och genomförande av feriejobben inom förvaltningen och vara kontaktperson gentemot verksamheterna och handledare. Tillsammans med ansvarig administratör ska du verka för en god tillgänglighet, goda relationer med verksamheterna och kontaktytan gentemot handledarna. Du kommer att bistå ansvarig administratör i planeringen av feriejobben men också hjälpa, stödja och skapa goda förutsättningar för handledarna att utföra sitt uppdrag.

Vi söker dig som vill arbeta med att samordna uppdraget och stödja handledare i syfte att ge ungdomarna en god upplevelse av att arbeta i Göteborgs stad. Som samordnare ansvarar du för:
• planera och samordna arbetet kring sommarjobben tillsammans med verksamheterna och utsedda handledare
• leda och stödja handledarna för de olika aktiviteterna
• ansvara för inköp inom uppdraget
• samarbeta med medarbetare på Arbvux (Arbetsmarknad och vuxenutbildningsförvaltningen) som ansvarar för kontakt med ungdomar och dess vårdnadshavare under sommarjobbsperioden
• kommunikation och dialog med verksamheterna

Målet är att alla ungdomar som vill ska få ett meningsfullt och lärorikt arbete i sommar och att Göteborg stad har möjlighet att visa upp sig som en attraktiv arbetsgivare.
Vi erbjuder dig ett utvecklande och varierande arbete som passar dig som tycker om ett arbete med många kontaktytor!

Välkommen med din ansökan!

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning (alternativt pågående studier) inom socialt arbete, administration eller personal/HR.
Det är meriterande om du har erfarenhet av planering, samordning och inköp.
Det är även meriterande om du tidigare arbetat med ungdomar och har erfarenhet av en ledande roll.

Vi söker dig som tar ansvar för dina arbetsuppgifter och ser till att arbetet blir utfört på rätt sätt.
Du är motiverad samt har ett starkt engagemang och entusiasm för ditt arbete.
Du har lätt för att anpassa dig och ditt arbetssätt utifrån ändrade förutsättningar och ny information.
Du är samarbetsinriktad och har förmåga att arbeta tillsammans med andra för att utföra uppgifter men har samtidigt förmåga att ta självständiga beslut inom ramen för ditt uppdrag.

Övrig information

Urval påbörjas under ansökningstiden.

I den här rekryteringen kommer du få svara på ett antal frågor där du får beskriva din kunskap inom området i stället för att skicka ett personligt brev.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering.

Före erbjudande om anställning ber vi dig uppvisa giltig fotolegitimation (ej körkort) samt utdrag ur polisens belastningsregister. Beställt utdrag ska vara oöppnat.
Du ska själv begära ett utdrag från polisens belastningsregister. Detta görs på polisens hemsida antingen via e-tjänst (Arbete med barn i annan verksamhet än skola och barnomsorg) eller med hjälp av blankett "Begäran om utdrag från belastningsregister för arbete med barn i annan verksamhet" (utdrag nr 442.14 )

Du kan endast skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem eftersom all hantering av personuppgifter skall ske enligt GDPR.

Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk i förvaltningen eller stadens omställningsarbete.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi valt rekryteringskanaler och önskar inte erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- eller rekryteringshjälp.

Om Förvaltningen för funktionsstöd

Vi är alla olika. Vi är alla också lika och har samma rätt till ett tryggt hem, en meningsfull sysselsättning och att känna oss värdefulla. Då utvecklas vi och kan delta i samhället. Förvaltningen för funktionsstöd bedömer behov och ger stöd till de som har rätt till det. Personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett gott och självständigt liv. Ett liv som alla andra.
Med 6 000 medarbetare är vi Sveriges största funktionsstödsförvaltning. Vi fattar beslut om och arbetar inom boende med särskild service, daglig verksamhet, sysselsättning, boendestöd, personlig assistans, olika former av avlastning, stöd och ledsagning. Vi arbetar aktivt med att utveckla och sprida kunskap inom Göteborgs Stad och till andra. På så sätt blir vi alla bättre på att förstå behov och ge rätt stöd. Tillsammans ser vi till att fler kan leva ett gott och självständigt liv som alla andra.
Välkommen att bli en av oss! Du är Göteborg.

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2024-02-26
Referensnummer
C173177

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid
Antal tjänster
3
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Tillträde
2024-06-10. Tillträde 240610
Tidsbegränsat till
2024-08-18

Kontaktpersoner

Annelie Lehto
Administratör för arbetsmarknadsinsatser
Telefon: 0313665956
E-post: annelie.lehto@funktionsstod.goteborg.se
Carina Håberg
Verksamhetschef
Telefon: 031-366 03 17

Fackliga företrädare

Christina Matsdotter
Akademikerförbundet SSR
Telefon: 031–367 94 60
Jonas Parsmo
Vision
Telefon: 031-365 98 33
E-post: jonas.parsmo@funktionsstod.goteborg.se

Tipsa en vän

Dela annonsen

${loading}