Till sidans huvudinnehåll

Det råder eldningsförbud

Senast uppdaterad: 1 juni 2023 klockan 15:16

Göteborgs Stad har infört eldningsförbud för all eldning och grillning i skog och markområden som ligger så nära skog att elden lätt kan spridas dit. Eldningsförbudet gäller från 1 juni klockan 15.00 och tills vidare.

Förbjudet att elda i skog och mark inom kommunen

Personuppgifter röjda men inte läckta

Senast uppdaterad: 12 maj 2023 klockan 15:05

Under en cyberattack mot vår leverantörs underleverantör hade aktören tillgång till filer som laddats upp i Visma recruit. Undersökningar visar i dagsläget att aktören bara öppnat filer i testmiljön. Göteborgs Stads leverantör bedömer det som osannolikt att aktören kunde ladda ner någon information.

Personuppgifter röjda men inte läckta

HR-specialist vikariat

Arbetsbeskrivning

Stadsmiljöförvaltningen startade i januari i år och är en av fyra nya förvaltningen inom stadsutveckling inom Göteborgs Stad. Förvaltningen befinner sig i en spännande fas, där det både handlar om uppbyggnad och utveckling av förvaltningen. Nu behöver HR-avdelningen förstärka med en HR-specialist. Tjänsten är ett vikariat från november 2023 till december 2024.

HR avdelningen på Stadsmiljöförvaltningen är arbetsgivarföreträdare och är en lednings- och stödfunktion som stödjer förvaltningens chefer med både strategiska och operativa frågor. Avdelningen leds av förvaltningens HR chef och avdelningen består av 18 medarbetare bland annat HR-specialister, HR-administratörer och utvecklingsledare.

Som HR-specialist ingår du i HR- avdelning där du genom ett konsultativt förhållningssätt ger stöd i HR-frågor till verksamhetens chefer. Arbetsområdet är brett vilket innebär att du kommer att arbeta över större delen av HR-området som stöd till chefer. För den här tjänsten söker vi efter dig som har gedigen erfarenhet av arbetsrätt och lönebildning.

Vidare ingår det i din roll att:
• Ge kvalificerat specialiststöd till förvaltningens chefer inom bland annat förhandling, samverkan och lön
• Stödja i andra HR-processer som t ex rehabilitering, arbetsmiljö
• Driva förändrings- och kulturarbete i den nya förvaltningen tillsammans med kollegor och chefer
• Ge stöd till cheferna i att utveckla kontakter och samverkan med fackliga organisationer inom området

Kvalifikationer

För tjänsten krävs det att du har en akademisk examen med inriktning mot HR eller motsvarande utbildning. Du har arbetat i minst 3 år inom HR-området och du är van att ge kvalificerad rådgivning och stöd till chefer.

Du har erfarenhet av specialistområdet arbetsrätt och lönebildning och har gärna erfarenheter från kommunal/regionala avtalsområdet.
Det är meriterande att ha drivit förändrings- och kulturarbete tillsammans med chefer och medarbetare.
Goda kunskaper i Officepaketet och god förmåga att utrycka dig i tal och skrift på ett pedagogiskt sätt är också en förutsättning för att verka i rollen som HR-specialist.

Det är en stor variation i arbetet med många olika frågeställningar som ska hanteras så du bör ha ett lösningsorienterat förhållningssätt och lätt för att anpassa dig till ändrade förutsättningar. Som person är du trygg i dig själv och drivs av att utveckla och förbättra HR-området. Du har förmåga att se hur HR kan bidra till att verksamheten når sina mål och lyckas med sina utmaningar. Ditt förhållningssätt är konsultativt, professionellt och coachande. Du har förmåga att självständigt driva frågor, är initiativtagande och tydlig i din kommunikation med självklar integritet.

Välkommen med din ansökan!

Övrig information

Vi läser ansökningar löpande och kan komma att kontakta dig under sommaren.
Intervjuerna kommer vi planeras in med start från augusti pga. semesterperiod.

Vi erbjuder en arbetsplats i en förvaltning där utveckling står i fokus, både internt hos oss och även i flertalet av de uppdrag vi bedriver i staden. Våra medarbetare har breda och varierande kompetenser. Vår arbetsplats är belägen i centrala Göteborg och vi erbjuder medarbetarförmåner såsom flexibel arbetstid, friskvårdsbidrag och cykelförmåner. Ett hållbart arbetsliv är viktigt för oss där du ska kunna kombinera ett spännande och givande arbetsliv med ditt privatliv. Vi vill att våra arbetsplatser ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi tror att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.
Om rekryteringsprocessen:
För din kännedom arbetar vi med kompetensbaserade rekryteringsprocesser, en metod som innebär att vi fokuserar på kompetens för tjänsten samt personliga egenskaper. Ansökningarna hanterar vi löpande och kan komma att bjuda in till intervjuer innan sista ansökningsdag.
Vill du veta mer om oss? Följ vår företagssida på LinkedIn:
https://www.linkedin.com/company/stadsmiljo-goteborgs-stad/
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings-, kandidatsöknings- och rekryteringsföretag samt försäljning av ytterligare annonser.

Om Stadsmiljöförvaltningen

Stadsmiljöförvaltningen har ett helhetsansvar för stadens offentliga rum och samlade framkomlighet. Vi arbetar för att skapa tillgängliga, attraktiva och levande stadsmiljöer och naturområden. Förvaltningen äger och förvaltar spårvagnsnätet i Göteborg. På förvaltningen arbetar cirka 850 personer.

Göteborg befinner sig i den mest omfattande utvecklingen i modern tid. Göteborgs Stad har sedan årsskiftet 22/23 en ny organisation för stadsutveckling. Syftet med förändringen är att skapa en mer sammanhållen stadsutvecklingsprocess, i såväl planering, genomförande som förvaltning av staden. Förändringen ska bidra till ökad effektivitet och transparens i arbetet med stadsutveckling för boende, besökare och näringsliv.

Göteborgs Stad arbetar utifrån demokratins värdegrund. Den avspeglar sig i stadens fyra gemensamma förhållningssätt; Vi vet vårt uppdrag och vem vi är till för, Vi bryr oss, Vi arbetar tillsammans och Vi tänker nytt.

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2023-07-30
Referensnummer
SMF-2023-00089

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid
Antal tjänster
1
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Tillträde
2023-11-01. Tillträde november 2023
Tidsbegränsat till
2024-12-31

Kontaktpersoner

Maria Wernstål
HR- chef
Telefon: 031-365 57 57
E-post: maria.wernstal@stadsmiljo.goteborg.se

Fackliga företrädare

Christer Skagerholm
Vision
Mobil: 0705493895
E-post: christer.skagerholm@stadsmiljo.goteborg.se
Helen Atterot
Saco
Telefon: 031-3682929

Tipsa en vän

Dela annonsen

${loading}