Till sidans huvudinnehåll

Sysselsättningscoach – Uppsökarteam UngSydväst

Arbetsbeskrivning

Resursenheten Unga har beviljats projektmedel från Europeiska Socialfonden för att under tre år utveckla ett tidigt förebyggande uppsökande arbetssätt för att fånga upp, motivera och ge stöd till målgruppen unga 13-25 år, där de utvecklat eller riskerar att utveckla en kriminell livsstil. Tjänsten som uppsökare är ny och en viktig del i ditt uppdrag kommer vara att utveckla rollen, så att vi tidigt når och kan hjälpa så många som möjligt att förebygga eller bryta med en kriminell livsstil.

Det centrala innehållet i tjänsten är att etablera kontakt med unga och motivera till förändring. Uppdraget kommer också innehålla stora delar av samverkan, omvärldsbevakning och metodutveckling.

Arbetsbeskrivning
Som sysselsättningscoach är du spindeln i nätet för teamet. Du kommer bygga upp ett brett kontaktnät med skolor, föreningar, lokala företag och andra aktörer i stadsområdet. Ditt uppdrag är att stödja och coacha unga att söka praktik, jobb och utbildningsmöjligheter. Att ge praktiskt stöd till unga i kontakt med skolor och arbetsgivare samt handleda unga att skriva CV stöd med intervjuteknik etc.

I uppdraget ingår att upprätta kontakter med bland andra näringslivet, folkhögskolor, civilsamhällesaktörer för att scanna av olika möjligheter till jobb, praktik och utbildning samt driva frågan om behovet av skräddasydda möjligheter för målgruppen att till exempel delta i anpassade utbildningar.

Du kommer arbeta för att motivera de unga som du möter ska uppleva minskat utanförskap och motiveras till ett förändrat riskbeteende och hjälpa dem att komma i sysselsättning, studier, söka boende, skydd och lotsa dem genom processen.

Tjänsten kommer också innebära att du arbetar i nära samverkan med förvaltningens SSPF- och SIG-koordinatorer.

Som del i ett uppsökarteam ingår att upparbeta ett brett nätverk och nära samarbete med olika aktörer för att effektivt fånga upp unga som riskerar att hamna i kriminalitet, eller som behöver stöd för att lämna den nätverkskriminella miljön eller kriminell livsstil.

Uppsökarteamet UngSydväst är organisatoriskt placerad inom avdelningen Barn och Unga och en del av Resursenheten Unga. På enheten finns SSPF- och SIG koordinatorer, ungdoms- och familjebehandlare, KAA och ungdomssekreterare.

Som medarbetare deltar du på APT, team- och metodmöten, i förekommande utvecklingsarbete och utbildningar. I det dagliga arbetet ingår uppföljning, rapportering och dokumentation.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleexamen inom socialt arbete, beteendevetenskap eller socialpedagogik, alternativt annan relevant högskoleutbildning. Du bör ha flerårig erfarenhet av arbete med ungdomar, gärna inom socialtjänsten eller liknande verksamhet. B-körkort är ett krav för tjänsten.
Språkkunskaper i andra språk än svenska är meriterande.

Som person har du lätt för att skapa kontakt med unga och är en trygg, stabil förebild. Du är samarbetsvillig, flexibel och nyfiken på att prova nya arbetssätt. Vi värdesätter hög personlig mognad samt en förmåga att skapa förtroendefulla och respektfulla relationer.
Det är meriterande om du har kunskap om SSPF och SIG, samt erfarenhet av arbete med ungdomar i riskzon för kriminalitet. Vi ser gärna att du har utbildning eller praktisk erfarenhet av påverkansprogram och lösningsorienterade behandlingsmetoder inriktade på ungdomar.
Meriterande om du har kunskap och erfarenhet av arbete med unga i riskzon för kriminalitet eller som är i behov av att bryta en kriminell livsstil.

Kunskap om och erfarenhet av påverkansprogram samt metoder och behandlingsinterventioner med ett lösningsorienterat förhållningssätt, gärna med fokus på målgruppen ungdomar, är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och din förmåga att skapa respektfulla relationer med ungdomar. Din kompetens och ditt engagemang kan göra skillnad i unga människors liv.
Välkommen med din ansökan!

Övrig information

I samband med eventuell anställning kan vi komma att be dig som sökande att lämna ett utdrag ur polisens belastningsregister.
Välkommen med din ansökan redan idag!
Urval och intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden

För att uppfylla kraven i GDPR samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller brev. Har du skyddade personuppgifter skall du INTE ansöka via systemet utan kontakta rekryterande chef för hantering av din ansökan.

Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vårt uppdrag är att skapa en bra vardag för Göteborgs invånare, besökare och företagare. Som medarbetare i staden har du en trygg anställning med många karriärvägar där du får möjlighet till intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda, undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Om Socialförvaltningen Sydväst

Socialförvaltningen Sydväst är en av fyra socialförvaltningar i Göteborgs Stad med runt 900 medarbetare. I stadsområdet Sydväst bor cirka 120 000 invånare och området stäcker sig från Billdal till Högsbohöjd och till södra skärgården. Förvaltningens uppdrag är att barn, unga och vuxna ska kunna leva ett tryggt och självständigt liv och att barn och unga har en rik fritid. Förvaltningen jobbar också för att stötta personer i hemlöshet till ett varaktigt boende. Genom samverkan med civilsamhälle, lokalt näringsliv och andra aktörer ska vi öka folkhälsan och tryggheten i området.

I socialförvaltningen Sydväst vill vi ta tillvara på engagemanget hos alla medarbetare. Hos oss kan du påverka både ditt eget jobb och andras liv.

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2024-08-16
Referensnummer
C201803

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid
Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Tillträde
Enligt överenskommelse

Kontaktpersoner

Ulrika Ivarsson
Enhetschef
Telefon: 031-366 42 10
E-post: ulrika.ivarsson@socialsydvast.goteborg.se

Fackliga företrädare

Hubert Larsson
Vision
Telefon: 031-367 93 03
E-post: hubert.larsson@fv.vision.se
Anette Eriksson
Akademikerförbundet SSR
Mobil: 0790-985989
E-post: anette.eriksson@socialsydvast.goteborg.se

Tipsa en vän

Dela annonsen

${loading}