Till sidans huvudinnehåll

Städledare till Område Centrum med placering på Schillerska gymnasiet

Arbetsbeskrivning

Gymnasieområde centrum består av Angeredsgymnasiet, Hvitfeldtska gymnasiet, IHS och Schillerska gymnasiet. Schillerska gymnasiet har ca 1 100 elever och 100 tillsvidareanställd personal och ligger i centrala Göteborg och erbjuder en inspirerande miljö med en anda av både tradition och förnyelse. Besök gärna vår hemsida www.schillerska.se för ytterligare information.

Alla som arbetar på Schillerska är betydelsefulla för våra elevers utveckling. Vi arbetar med höga förväntningar och ett respektfullt bemötande. Hos oss gör alla skillnad på både individ- och gruppnivå. De elever du möter är i gymnasieåldern och för dessa unga, med olika förutsättningar och framtidsdrömmar, är du viktig som en vuxen förebild.

Serviceenheten består på Schillerska gymnasiet av lokalvård, vaktmästeri och administration.

Dina arbetsuppgifter består bland annat av städning av kontor, arbetsrum, korridorer, klassrum, toaletter och trappor, tvätta stoppade möbler, använda städmaskiner, liksom återkommande storstädning/golvvård/grovrengöring. Skolan hyrs ibland ut för övernattning på helger och storhelger, och då ingår det att städa kvällstid inför detta, samt sköta för- och efterbesiktning på kvällar och helger.

Arbetstiderna är dag-, kvällstid och ibland helger.

I rollen som städledare förväntas du planera och strukturera arbetet för lokalvården, utifrån verksamhetens behov, kalendarium och bemanning. Du ser till att städscheman och rutiner efterföljs, tar hand om nyanställda och vikarier och introducerar dem i arbetet. På Schillerska gymnasiet har vi roterande arbetsområden och vid behov kan dessa ändras med kort varsel.
Du kvalitetssäkrar arbetet så det blir städat på rätt sätt och i enlighet med Arbetsmiljöverkets, Miljöförvaltningens krav, mm, liksom verksamhetens egna satta mål. Du gör uppföljning av egenkontrollen för att säkerställa att kvaliteten på det utförda arbetet är god.

Kvalifikationer

Vi söker en person som är strukturerad och noggrann samt har förmågan att överblicka och skapa dig en helhetsbild av ditt och dina kollegors arbete. Vi ser det som meriterande med erfarenhet av att arbetsleda.

Du är serviceinriktad, hjälpsam och har ett gott öga för vad som behöver göras. I din vardag kommer du träffa många olika människor, vilket ställer krav på din sociala och kommunikativa förmåga. Du förstår, talar, läser och skriver svenska utan svårigheter. Du kan anpassa dig efter nya förutsättningar och är lätt att samarbeta med.

Arbetet är självständigt och stundtals högt vilket ställer krav på planering, uppföljning och att kunna ta egna initiativ. Det är ett krav att du har erfarenhet av och utbildning i att hantera olika städmaterial och andra redskap som är förekommande inom städning, t ex städmaskiner av olika slag. Vi söker dig som har genomgått en SRY- eller PRYL-utbildning inom de senaste 5 åren. Du har relevant kunskap om kemikalier samt sortering av avfall, liksom kunskap i och erfarenhet av golvvård på olika golvmaterial, t ex polish.

Då arbetet stundtals är tungt är en god fysik ett krav. Skolans interna kommunikation sker via digitala hjälpmedel så god IT kunskap krävs.

Intervjuer sker löpande så vänta inte med din ansökan!

Övrig information

Till din intervju behöver du ha med dig pass/nationellt id och eventuellt bevis på uppehållstillstånd om du har ett medborgarskap utanför EU/EES. Detta för att vi som arbetsgivare behöver säkerställa din identitet samt säkra att du har rätt att arbeta i Sverige.

Med hänvisning till lagarna som reglerar registerkontroll så måste den som erbjuds denna tjänst uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtal kan upprättas.

Om Utbildningsförvaltningen

Vår vision är att Göteborg ska vara en internationellt ledande utbildnings- och kunskapsstad. Utbildningsförvaltningen i Göteborg bedriver verksamhet inom kommunal gymnasieskola, vuxenutbildning, yrkeshögskola, anpassad gymnasieskola, komvux som anpassad utbildning, studie- och yrkesvägledning, modersmål samt skolutveckling.

I vårt arbete har vi ett tydligt elevfokus som sätter kunskap och färdigheter i ett sammanhang där inre motivation, medskapande och lust att lära är viktiga ingredienser. Vi arbetar utifrån alla människors lika värde och rättigheter. Tillsammans skapar vi en arbetsmiljö där både elever och medarbetare är delaktiga och verkar för varandras framgång.

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2024-02-23
Referensnummer
C177364

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid
Antal tjänster
1
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Tillträde
Vikariat 3 månader med möjlig förlängning Tillträde omgående
Tidsbegränsat till
2024-06-30

Kontaktpersoner

Maria Hjelte
Servicechef
E-post: maria.hjelte@educ.goteborg.se

Fackliga företrädare

Violeta Dimitrova
Kommunal
E-post: violeta.dimitrova@educ.goteborg.se

Tipsa en vän

Dela annonsen

${loading}