Till sidans huvudinnehåll

Sommarjobba som arbetsmarknadskonsulent i lovjobbsgruppen

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och arbeta med våra sommarjobbare?

På förvaltningen för arbetsmarknad och vuxenutbildning jobbar vi i enheten som heter CFA 3 och det är vi som ansvarar för lovjobb och projektet nxtgen för unga vuxna. Nu söker vi dig som under sommaren vill komma in och stötta upp vårt team under den roligaste tiden på året.

Förvaltningen anställer under sommaren ca 5000 ungdomar från åk 8, 9 och 1 samt 2 på gymnasiet. Ungdomarna anställs av oss och placeras sedan ut i verksamheter över hela staden. Enhetens uppgift är att se till så att ungdomarna lyckas i sitt lovjobb genom att stötta både dem och arbetsplatserna för att upplevelsen ska bli så bra som möjligt. Vi förbereder inför jobbet, stöttar under anställningen samt betalar ut lön och utvärderar.

I arbetet kombinerar vi socialt arbete med praktiskt enformiga uppgifter och dessa kan variera i intensitet. Du förväntas utföra ditt jobb självständigt men tillsammans med ordinarie personal som kommer stötta och styra arbetsfördelningen för varje dag. Då stor del av arbetet handlar om kommunikation och relation till arbetsplatser, föräldrar och ungdomar så det är viktigt att du känner dig trygg med att arbeta självständigt och har ett respektfullt bemötande samt uttrycker dig väl på svenska både i tal och skrift.

Tillträde för uppdraget gäller perioden 3/6-30/8 2024. Det finns en möjlighet att påbörja uppdraget på deltid redan från 1/5. Under sommarperioden 3/6 - 30/8 kommer det finnas en flexibilitet att kunna arbeta antingen heltid eller deltid vilket kan diskuteras närmre under intervjutillfället.

Kvalifikationer

Du som söker ska ha en fullföljd gymnasieutbildning. Vi ser det som meriterande om du har en slutförd eller påbörjad högskoleutbildning, gärna inom beteendevetenskap, personlavetenskap, offentlig förvaltning eller annan likvärdig utbildning där du vill testa jobba i en kommunal verksamhet.

Då vi åker ut på besök till sommarjobbare i hela staden och ibland med kort varsel är det bra om man kan använda våra bilar, därför är B-körkort meriterande.

Du som söker ska arbeta på sådant sätt att du visar respekt och hänsyn för dem du möter och du ska utgå ifrån allas lika värde och skapar en god atmosfär i mötet. Vi tror att du har lätt för att anpassa dig och ditt arbetssätt utifrån ändrade förutsättningar/ny information. Du kommer ibland snabbt behöva kunna ändra ditt synsätt/förhållningssätt samt se möjligheter i förändringar.

Rollen kommer innebära intensivt arbete under kort period vilket kräver att du arbetar effektivt under stress, kan balansera olika krav och behåller lugnet i svåra situationer. Det är av vikt att du kan skilja på sak och person och kan ta välgrundade beslut under tidspress.

Övrig information

Arbetsmarknad och vuxenutbildning erbjuder en arbetsplats i kontinuerlig utveckling. Vi arbetar för en hälsofrämjande och god arbetsmiljö. Vi erbjuder bland annat flexibel arbetstid, friskvård och cykelförmåner. För oss ses mångfald som en styrka i vårt gemensamma uppdrag. Vi rekryterar utifrån en kompetensbaserad rekryteringsprocess för att säkerställa en rättvis och jämlik rekrytering.

Vill du veta mer om oss? Besök gärna vår sida på LinkedIn. https://www.linkedin.com/company/arbetsmarknad-och-vuxenutbildning-g%C3%B6teborgs-stad/

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och undanber oss därför ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Om Arbetsmarknad och vuxenutbildning

Arbetsmarknads och vuxenutbildning har både det övergripande ansvaret för stadens kommunala vuxenutbildning och för hela stadens arbetsmarknadspolitiska åtgärder. Tillsammans skapar vi förutsättningar för studier och arbete för göteborgare i alla åldrar, allt ifrån ungdomar som ska få sina första jobb till vuxna som ska ges möjlighet att byta yrkesbana.

För att lyckas med vårt uppdrag samarbetar vi med både modiga entreprenörer, akademin, världsomspännande företag och självklart med övriga staden. Hos oss ger du såväl göteborgare som näringslivet nya möjligheter, varje dag.

Vi är förvaltningen som rustar göteborgaren för både nutid och framtid!

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2024-02-23
Referensnummer
C177081

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid
Antal tjänster
4
Anställningsform
Sommarjobb / Säsongsanställning
Tillträde
2024-06-03. Tillträde för uppdraget gäller perioden 3 juni - 30 augusti. Det finns en möjlighet att påbörja uppdraget på deltid redan från 1 maj.
Tidsbegränsat till
2024-08-30

Kontaktpersoner

Anna Loberg
Enhetschef CFA, enhet 3
E-post: anna.loberg@arbvux.goteborg.se

Fackliga företrädare

Sami Thuresson
Vision/TCO
Telefon: 031-368 60 54
E-post: sami.thuresson@arbvux.goteborg.se
Lisa Sandqvist
SSR
Telefon: 031-368 14 60
E-post: lisa.sandqvist@arbvux.goteborg.se

Tipsa en vän

Dela annonsen

${loading}