Till sidans huvudinnehåll

Kurator till Hovåsskolan

Arbetsbeskrivning

Som skolkurator ingår du i elevhälsans team bestående av rektor, biträdande rektor, skolsköterska, specialpedagog, speciallärare, kurator och skolpsykolog där teamet samverkar med övrig personal samt externa aktörer. Teamets uppdrag är att tillsammans med rektor och arbetslag arbeta förebyggande och hälsofrämjande för att utveckla goda lärmiljöer i en skola för alla. Du kommer att arbeta mot årskurserna F-6 anpassad grundskola och särskilda undervisningsgrupper.

Arbetsuppgifterna utgår ifrån elevens lärosituation och innebär psykosocialt arbete på individ, grupp och organisationsnivå. Detta kan ske genom elevsamtal, föräldrasamtal och gruppsamtal. Du kommer bland annat att arbeta med elevgrupper samt individuella samtal. Du kommer att bidra med det psykosociala perspektivet i till exempel utredningsarbete och bedömningar inför mottagande i grundsärskola.

Du kommer även att arbeta med skolans kontinuerliga värdegrundsarbete och kan till exempel delta i planering och genomförande av utbildningsinsatser i ämnesområden, som berör elevers hälsa, sociala och emotionella utveckling.

Inom grundskoleförvaltningen medverkar du på månadsvisa professionsträffar tillsammans med kuratorskollegor och professionsutvecklare samt deltar i extern handledning. Som ny skolkurator får du även introduktion samt en mentor. Skolkuratorer i grundskoleförvaltningen utgår från en gemensam uppdragsbeskrivning.

Tjänstens omfattning är 50-100%.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har god kännedom om Socialtjänstlagen och Skollagen. Tjänsten kräver även att du har god förmåga att formulera dig i tal och skrift på svenska.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med barn och unga eller inom socialtjänsten.

Meriterande är även:

• erfarenhet av arbete som skolkurator
• erfarenhet av sociala utredningar, språkstörning och NPF
• erfarenhet av att dokumentera i PMO
• erfarenhet av förebyggande arbete inom skolan utifrån ett psykosocialt perspektiv
• kunskap om läroplanens mål, värdegrund och syn på lärande
• utbildning i samtalsmetodik /handledning

Du bör ha ett stort engagemang för barn och ungdomars psykosociala situation och en förmåga att omsätta detta i arbete såväl på individnivå som mot grupp och organisation. Du är strukturerad och tydlig i ditt arbete och trivs både med att arbeta självständigt och i samverkan med andra professioner. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och prioriterar dina insatser tillsammans med rektor och övrig elevhälsa. Du är professionell och respektfull i ditt bemötande av elever och i kontakten med vårdnadshavare och kollegor.

Välkommen med din ansökan!

Övrig information

Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Om Grundskoleförvaltningen

I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, anpassad grundskola, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2023-12-04
Referensnummer
SVC164284

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid
Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Tillträde
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner

Estera Liliana Brändström
Rektor
Telefon: 031-366 96 30

Fackliga företrädare

Bülent Maksimov
Vision
Telefon: 031-3651629
E-post: bulent.maksimov@grundskola.goteborg.se
Mats Sandman
Kommunombud, SSR
E-post: mats.sandman@grundskola.goteborg.se

Tipsa en vän

Dela annonsen

${loading}