Till sidans huvudinnehåll

Barnsekreterare till Familjehemsenheten

Arbetsbeskrivning

Familjehemsenheten i Socialförvaltningen Centrum är en enhet där såväl barnssekreterare som familjehemssekreterare ingår. Dessutom finns staden-övergripande rekrytering och utbildning för familjehem och kontakt och stöd på enheten. Dessutom har vi två skolfamteam som har sin arbetsplats på enheten vilket gör att det är lätt att samverka i skolfrågor kring de familjehemsplacerade barnen. Vi har ett fint och rymligt kontor på Prinsgatan. Enheten leds av två enhetschefer och totalt fem 1:e socialsekreterare.

Barnsekreterargruppen ska nu utökas med ytterligare två medarbetare. Vi erbjuder ett meningsfullt arbete där du gör skillnad för placerade barn, på en arbetsplats med ett stort engagemang för barns delaktighet ett gott arbetsklimat med kollegialt stöd från erfarna arbetskamrater.

Som barnsekreterare på Familjehemsenheten i Socialförvaltningen Centrum har man uppföljning- och myndighetsansvaret för barn och unga inom stadsområdet som är placerade såväl enligt SoL som LVU, i familjehem.

Genom vårt uppdrag ska vi verka för att barnen ska garanteras en kvalitativ, rättssäker vård och ha lika utvecklingsmöjligheter som alla barn. Du kommer att bli en del att detta viktiga arbete där du och vi genom kontinuerlig och aktiv kontakt med placerade barn, ska försäkra oss om att barnen blir delaktiga i de frågor som påverkar deras egen vardag. Du kommer ha kontakt med barnens egna nätverk, skola och andra professionella kontakter såväl internt som externt.

Vi har ett nära samarbete med familjehemssekreterarna, en samverkan vi värdesätter och systematiskt avsätter tid för.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen och har erfarenhet inom den sociala barnavården samt goda kunskaper i BBIC. Vi vill att du har tidigare erfarenhet av myndighetsutövning. Du behärskar det svenska språket i tal och skrift och tycker om att skriva. Du har därmed goda datakunskaper. Tjänsten kräver även att du har B-körkort.

Kunskaper i Treserva ser vi som meriterande.

Som barnsekreterare måste man vara genuint intresserad av att möta barn på den nivå som de befinner sig på och följa deras utveckling. Vi önskar därför att du har ett stort engagemang för barn i samhällsvård, med ett tydligt barnperspektiv.

Du är trygg i din yrkesroll och har god förmåga att arbeta både självständigt och tillsammans med andra för barnets bästa. Du bör också vara strukturerad, kunna arbeta i högt tempo vid behov och kan anpassa dig till ändrade omständigheter som uppstår i vårt arbete.

Alla har ett ansvar för hela verksamhetens uppdrag och det är därmed av stor vikt av att dela med sig av kunskaper och erfarenheter.

Vi kommer göra löpande urval under annonseringstiden.

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrig information

Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vårt uppdrag är att skapa en bra vardag för Göteborgs invånare, besökare och företagare. Som medarbetare i staden har du en trygg anställning med många karriärvägar där du får möjlighet till intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering.

Giltigt utdrag ur belastningsregistret ska uppvisas för arbetsgivaren inför erbjudande om anställning.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Om Socialförvaltningen Centrum

Vi i socialförvaltningen Centrum arbetar varje dag för att invånarna i centrala Göteborg ska få en bättre vardag.
Våra uppdrag inom det sociala området är många och spänner från myndighetsutövning till främjande och förebyggande insatser.
Vi arbetar lokalt men har också verksamheter som riktar sig till hela staden för att möta våra invånares behov.
Vi vill skapa en likvärdig och effektiv socialtjänst med fokus på tidiga insatser för en mer jämlik stad.

Om du söker mål och mening på din färd och vill verka i centrala Göteborg - jobba hos oss!

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2024-07-28
Referensnummer
C201520

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid
Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner

Karin Mertala
Enhetschef
Mobil: 072-8565734

Fackliga företrädare

Kerstin Kristiansson
Fackligt ombud Akademikerförbundet SSR
Telefon: 031-365 50 75
E-post: kerstin.kristiansson@socialcentrum.goteborg.se
Adisa Karabegovic
Fackligt ombud Vision
Telefon: 031 365 97 68
E-post: adisa.karabegovic@socialcentrum.goteborg.se

Tipsa en vän

Dela annonsen

${loading}