Till sidans huvudinnehåll

Familjebehandlare till Barn och Unga Resurs

Arbetsbeskrivning

Avdelningen Barn och Unga Resurs söker nu en familjebehandlare till Resursenheten Familj.

Resursenheten Familj arbetar med föräldrastödjande och individuella barn- och ungdomsinsatser som är biståndsbeslutade enligt Socialtjänstlagen. Målgruppen är barn i åldern 0 - 18 år och deras vårdnadshavare. Som familjebehandlare arbetar du med psykosocialt stöd och förändringsarbete med syfte att stärka föräldraskapet, förbättra kommunikationen mellan familjemedlemmarna samt stärka relationerna i familjerna. Målsättningen med insatserna är att familjerna själva ska utveckla strategier att hantera de svårigheter de står inför och stort fokus läggs därför på att utforska familjernas egna behov och resurser samt att mobilisera familjernas nätverk. Vi strävar alltid efter att tillsammans med föräldrarna, uppdragsgivare och samverksansaktörer sätta barnen i fokus.

Uppdragen består bland annat av föräldra- och barn/tonårs/familjesamtal, samspelsbehandling, vägledning i hemmet, LVU-nära insatser som att arbeta hem en ungdom eller ett barn från en institution/familjehem eller att arbeta med ett barn eller ungdom som har hög frånvaro i skolan. Vi arbetar såväl i våra familjers hem som i våra lokaler samt ute på fältet/på andra arenor i samhället. Arbetet är både självständigt och i samarbete med kollegor. Hos oss deltar du i förberedelser och uppföljningar av behandlingsarbetet och samverkar med andra parter, internt i socialtjänsten och externt med tex. skola och BUP.
Du deltar aktivt i verksamhetens kvalitetsarbete.

Arbetet dokumenterar vi i Treserva.

Vi har regelbunden processhandledning med extern handledare och metodhandledning

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom och som har minst tre års erfarenhet av familjebehandling.

Vi ser gärna att du har någon form av vidareutbildning till exempel MI, COS, BIFF, LFT eller liknande. Det är en fördel om du har god erfarenhet och kunskap om barns utveckling och beteendemönster. Meriterande är också erfarenhet av att ha arbetat med olika former av familjebehandling, ungdomsarbete och föräldrastöd. Du gillar att arbeta med digitala system och är väl förtrogen bland annat med Officepaketet och Treserva.

Du kommer arbeta i stadsområdet Hisingen och därmed möter du människor med olika bakgrund, ursprung och möjligheter där du förväntas ha ett respektfullt och systematiskt förhållningssätt. Arbetet kräver därför stor personlig mognad. Du ska vara engagerad, kreativ samt se möjligheter. Vi värdesätter att du kan ta vara på människors resurser och vara lösningsfokuserad. Arbetet innebär att du måste kunna arbeta såväl självständigt som i team. Du behöver därför vara självgående, kunna fatta egna beslut och ha god samarbetsförmåga.

Övrig information

Inför denna tjänst krävs det att du uppvisar utdrag från belastningsregistret. Se polisens hemsida.

När du anställs hos oss ska du förhålla dig till och vara väl förtrogen med Göteborgs Stads värdegrund.

Om Socialförvaltningen Hisingen

Socialförvaltningen Hisingen är en del av socialtjänsten i Göteborgs Stad. Vi är en av fyra socialförvaltningar. Vi arbetar målmedvetet för att skapa en bättre vardag för invånarna på Hisingen.
Vi erbjuder stöd inom individ- och familjeomsorg, socialjour, hjälp vid missbruk och i integrationsfrågor. Vi arbetar även med fritidsverksamhet samt förebyggande arbete kring till exempel folkhälsoarbete, samhällsplanering, lokalt trygghetsarbete och integrationsfrågor.
Vill du ha ett viktigt och meningsfullt arbete där vi alla tillsammans utvecklar socialförvaltningen Hisingen där "vi är ett starkare ord än jag". Välkommen med din ansökan!

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2024-04-16
Referensnummer
C185970

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid
Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Tillträde
Enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner

Grethe Foss
Enhetschef
E-post: grethe.foss@socialhisingen.goteborg.se

Fackliga företrädare

Berglind Brynjarsdottir
Akademikerförbundet SSR
Telefon: 031-366 64 24
E-post: berglind.brynjarsdottir@socialhisingen.goteborg.se
Carina Karlsson
Vision
Telefon: 031-366 88 22
E-post: carina.karlsson@fv.vision.se

Tipsa en vän

Dela annonsen

${loading}