Till sidans huvudinnehåll

Goteborg.se ligger nere på söndag 16 juni kl. 9-15

Senast uppdaterad: 14 juni 2024 klockan 10:33

På söndag 16 juni utför vi underhåll på goteborg.se. Det innebär att goteborg.se ligger nere ungefär klockan 9-15, men det kan bli klart tidigare. Vi hoppas att det inte skapar problem för dig och att du har möjlighet att besöka webbplatsen en annan tid.

Speciallärare i ämnesområden till Hinnebäcksskolans anpassade grundskola

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med göra skillnad för våra elever på Hinnebäcksskolan? Nu välkomnar vi en lärare i anpassad grundskola till oss!

Hinnebäcksskolan är en anpassad grundskola belägen i natursköna Tuve. Vi tar emot elever i årskurs 1-9 med olika funktionsvariationer. Skolan har i nuläget 19 elever som läser enligt grundsärskolans kursplan inriktning ämnesområde (träningsskola). Skolan erbjuder även fritidsverksamhet och korttidstillsyn enligt LSS. Skolan är organiserad i tre klasser utifrån stadier och det är ett nära samarbete mellan elevassistenter, klasslärare och specialpedagog.

Som lärare i anpassad grundskola hos oss kommer du ha din placering på Hinnebäcksskolan, men kan komma att täcka upp på skolområdets andra skola, Olshammarsskolan, vid behov.

I ditt uppdrag stöttar du eleverna i din klass både i omvårdnad och i deras lärande. Genom nyfikenhet och lyhördhet för elevernas behov planerar, genomför och utvärderar du undervisningen och det pedagogiska arbetet, utifrån skolans styrdokument. Du ansvarar för utvecklingssamtal och att en individuell utvecklingsplan upprättas i dialog med vårdnadshavare. Detta sker i samverkan med kollegorna i arbetslaget. I ditt uppdrag som lärare leder och planerar du även för elevassistenternas uppdrag i undervisningssituationerna.

På Hinnebäcksskolan arbetar vi aktivt med digitalisering och varje elev har en egen Ipad och skolan har ett antal Clevertouch som används i undervisningen. IKT är också något vi använder oss av under hela dagen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:
• är legitimerad lärare med behörighet att undervisa i anpassad grundskola inriktning ämnesområden eller ämnen.
• har god kunskap och erfarenhet av att arbeta med elever inom autismspektrumtillstånd och som behöver döv blind pedagogik på tidig utvecklingsnivå.
• har erfarenhet av tydliggörande pedagogik, (T)AKK och lågaffektivt bemötande.
• har goda kunskaper i det svenska språket både i tal och skrift samt god datorvana. Detta krävs då en stor del av dina arbetsuppgifter handlar om att kommunicera med olika parter och att arbeta med dokumentation.

Det är meriterande för tjänsten om du:
• har erfarenhet av undervisning inom anpassad grundskola med inriktning ämnesområde, (träningsskola)
• har IT-vana. Varje elev har tillgång till egen Ipad och annan IT-utrustning och vi ser gärna att du kan vägleda eleven i detta.

Som person är du flexibel och lösningsinriktad. Tjänsten som lärare i grundsärskola är fysiskt och psykiskt utmanande och det är därför viktigt att du är trygg i dig själv och kan behålla lugnet i svåra situationer.

I denna roll möter du regelbundet vårdnadshavare och det ingår samarbete med aktörer utanför skolan exempelvis habilitering, DART och SPSM. Det är därför viktigt att du har ett professionellt och respektfullt bemötande samt god förmåga att skapa, utveckla och bibehålla tillit och goda relationer. Du har även en öppen och positiv attityd då du har elevens behov som utgångspunkt för ditt agerande.

Ett nära samarbete i arbetslaget är även utgångspunkten för det elevnära arbetet, vi ser därför att du har en god samarbetsförmåga. Att leda andra vuxna i det dagliga pedagogiska arbetet med elever är en stor och viktig del av arbetet.

Hos oss sker kontinuerlig utveckling av verksamheten, därför vill vi gärna att du bidrar med nya idéer och perspektiv i arbetsrelaterade frågor och utmanar metoder, arbetssätt och tankesätt.

Varmt välkommen med din ansökan!


Tjänsten tillsätts under förbehåll att den inte tas i anspråk av interna skäl.

Övrig information

Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Om Grundskoleförvaltningen

I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, anpassad grundskola, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2024-05-29
Referensnummer
HC193405

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid
Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Tillträde
Tillträde i augusti 2024.

Kontaktpersoner

Malin Forss
Biträdande rektor, Hinnebäcksskolan
Telefon: 031-366 81 86
E-post: malin.forss@grundskola.goteborg.se

Fackliga företrädare

Riley Wennerberg
Sveriges Lärare
Telefon: 031-7015526
E-post: riley.wennerberg@grundskola.goteborg.se

Tipsa en vän

Dela annonsen

${loading}