Till sidans huvudinnehåll

Enhetschef till hälso- och sjukvård, stadsområde Nordost

Arbetsbeskrivning

Nu söker vi dig som drivs av att i ditt ledarskap tillsammans med andra utveckla, driva och nå uppsatta mål. Du kommer tillsammans med fyra enhetschefskollegor leda och utveckla den kommunala hälso- och sjukvården i stadsområde Nordost.

Ditt ansvarsområde blir för de sjuksköterskor som arbetar gentemot inskrivna patienter boende på vård- och omsorgsboende samt de sjuksköterskor som arbetar natt och utgår från Förstamajgatan i Kortedala. Som enhetschef har du budget, personal- och arbetsmiljöansvar. Till din hjälp i ditt uppdrag har du olika stödfunktioner samt tillgång till introduktionsmoduler och kompetensutvecklingsprogram som är riktade till chefer. Du ingår i en ledningsgrupp tillsammans med fyra enhetschefskollegor, kvalitetsutvecklare, ekonom och HR-specialist. Tillsammans arbetar vi för en nära, god och säker vård utifrån ett personcentrerat förhållningssätt där patienten står i centrum och är en självklar medaktör i sin egen vård. Du förväntas leda tillitsstyrt och engagera din arbetsgrupp mot uppsatta mål och tillsammans komma i mål.

Vi har ett spännande uppdrag framför oss där vi ska ställa om till den goda och nära vården. Titta gärna på SKR:s introduktionsfilm till en God och nära vård för mer information om omställningen: https://skrplay.screen9.tv/media/3f0XZIXgkrHrYl-FoLsYIQ/nara-vard-en-introduktion

Vem blir din chef?
Jag eftersträvar att bedriva ett närvarande och tillitsstyrt ledarskap. Tillsammans ger vi dem vi till för en god och säker vård, alltid i kombination med ett gott bemötande. Ett gott bemötande, i alla dess former, vem vi än möter är en av mina grundpelare. Utifrån det bygger vi goda möten. Jag är öppen, rak och tydlig i min kommunikation och har arbetat som sjuksköterska och distriktssköterska inom kommunal hälso- och sjukvård i nästan hela mitt yrkesverksamma liv innan jag påbörjade min chefskarriär. Läs mer om mig på LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/kristina-berntsson-07327966/

Stadsområdet
Stadsområde Nordost ligger i den nordöstra delen av Göteborgs Stad. Här finns stora naturområden, en landsbygd med aktiva jordbruk, industrihistoriska miljöer, egnahemsområden och miljonprogramsområden. Alla områden har sin speciella karaktär och unika historia. Det är ett mångkulturellt område med drygt 106 000 invånare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lämplig högskoleutbildning inom ett legitimationsgrundande yrke. Gärna sjuksköterska eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har tidigare erfarenhet av chefsjobb eller andra ledande uppdrag såsom projektledning eller verksamhetsutveckling. Ledarskapsutbildning är meriterande.

Andra viktiga kvalifikationer är att vara såväl utvecklings- som förändringsorienterad. Samhället står inför en välfärdsutmaning där färre ska ta hand om fler inom vård- och omsorgssektorn och vi behöver aktivt söka nya lösningar för att möta behoven. Av vikt är även förmåga att bygga relation och skapa goda samarbeten såväl internt som externt samt ett gott bemötande, även under prövning. För att passa i rollen behöver du även vara kommunikativ och ha förmågan att överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang.

Vi efterfrågar inte personligt brev i denna rekrytering, du kommer i stället att få chansen att svara på frågor om dina kvalifikationer. Intervjuer kommer att ske fysiskt 13/12 och 15/12.

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrig information

Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vi arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Som medarbetare i äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen erbjuder vi dig:
• Trygg anställning med goda anställningsvillkor
• Karriärmöjligheter
• Internutbildningar
• Spännande och meningsfulla arbetsuppgifter
• Introduktion vid nyanställning
• Heltid med möjlighet till deltid
• Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag:
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Om Äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen

Vi är en ledande aktör inom hälsa vård och omsorg med höga ambitioner som erbjuder många möjligheter till utveckling. Vi söker dig som tillsammans med 10 000 kollegor vill vara med och göra det möjligt – i både handling och bemötande.  

Vi är i en framtidsbransch och därför är det viktigt att visa vad vi står för och vad du kan få uppleva om du blir en del av oss. Det kommer bli en spännande resa mot världens bästa stad för ett långt och värdigt liv. Vi är Göteborg. Välkommen ombord! 

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2023-12-04
Referensnummer
C164381

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid
Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner

Kristina Berntsson
Verksamhetschef
Telefon: 031-365 38 66
E-post: kristina.berntsson@aldrevardomsorg.goteborg.se

Fackliga företrädare

Maria Knutsson
Sveriges Arbetsterapeuter/ SACO-rådet
E-post: maria.knutsson@aldrevardomsorg.goteborg.se
Anne Häggendal
Vårdförbundet Sydväst
Telefon: 031-366 48 00
E-post: anne.haggendal@aldrevardomsorg.goteborg.se

Tipsa en vän

Dela annonsen

${loading}