Till sidans huvudinnehåll

Antikvarie, inriktning arkeologi till kulturmiljöenheten

Arbetsbeskrivning

Kulturförvaltningen söker nu en antikvarie med inriktning arkeologi till enheten Kulturmiljö vid de Kulturhistoriska museerna. Din placering är på Stadsmuseet och Kulturmiljöenheten där du tillsammans med kollegor på enheten och i verksamheten kommer att arbeta med västsvensk arkeologi och stadsutveckling i Göteborgs kommun. Kulturmiljöenheten består idag av totalt 13 medarbetare som utgörs av bebyggelseantikvarier och arkeologer.

Som antikvarie med inriktning arkeologi kommer du i första hand att arbeta med:

• Uppdragsarkeologi med fältarbete, projektledning, rapportskrivning och föremålsarbete.
• Handläggning av ärenden och remisser inom ramen för stadens stadsutvecklingsarbete samt framtagande av kunskapsunderlag
• Museiverksamhet som publika aktiviteter, samlingsarbete och utställningsproduktion.
• Samarbete såväl inom enheten och kulturhistoriska museerna som med externa förvaltningar och universitet.
• Rådgivning till allmänhet och myndigheter.

Kvalifikationer

Tjänsten som antikvarie med inriktning arkeologi kräver minst en kandidatexamen inom arkeologi.
Du har dokumenterade erfarenheter av arkeologiskt fältarbete, rapportskrivning och föremålshantering samt erfarenhet av förhistorisk arkeologi.

Då du i rollen kommer arbeta med rapportskrivning, remissvar och ärenden till politiken behöver du kunna uttrycka dig väl på svenska, i både tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av projektledning, kunskaper i GIS, har kunskaper om västsvensk arkeologi och erfarenhet av samverkan inom kulturmiljöområdet.

För att lyckas i rollen behöver du vara van att samarbeta och arbeta i grupp. Du tar egna initiativ och kan självständigt driva ditt arbete framåt. Du är noggrann och har ett gott ordningssinne och har förmåga att använda din tid effektivt och strukturerat. Du har lätt att prioritera och se det viktiga i olika sammanhang. Du är kommunikativ och tydlig och kan anpassa din kommunikation efter mottagare, målgrupp och situation samt har förmåga att delge information och idéer såväl muntligt som skriftligt.

I stället för personligt brev kommer du att svara på frågor om din kompetens och erfarenhet kopplat till tjänsten. Detta för en mer inkluderande och rättvis rekrytering.

Övrig information

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt för att motverka diskriminering. Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån. Vi har rökfri arbetstid.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Om Kulturförvaltningen

Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.

Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter.

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2024-04-24
Referensnummer
C185080

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid
Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Tillträde
2024-08-19. Eller enligt överenskommelse

Kontaktpersoner

Carina Sjöholm
Verksamhetschef Kulturhistoriska museerna
Telefon: 031-368 36 41
E-post: carina.sjoholm@kultur.goteborg.se

Fackliga företrädare

Madeleine Johansson
Saco/DIK
Telefon: 031-368 35 66
E-post: madeleine.johansson@kultur.goteborg.se

Tipsa en vän

Dela annonsen

${loading}