Till sidans huvudinnehåll

Goteborg.se ligger nere på söndag 16 juni kl. 9-15

Senast uppdaterad: 14 juni 2024 klockan 10:33

På söndag 16 juni utför vi underhåll på goteborg.se. Det innebär att goteborg.se ligger nere ungefär klockan 9-15, men det kan bli klart tidigare. Vi hoppas att det inte skapar problem för dig och att du har möjlighet att besöka webbplatsen en annan tid.

Verksamhetscontroller med inriktning dataskydd

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en verksamhetscontroller med inriktning dataskydd och informationssäkerhet.

Område Juridik vid stadsledningskontoret ansvarar för juridiska frågor gentemot kommunstyrelsen och kommunfullmäktige samt bistår stadsledningskontorets organisation i övrigt med juridiskt stöd. Avdelningens uppdrag innefattar även att lämna råd och stöd i juridiska frågor till stadens förvaltningar och bolag.

Område Juridik ansvarar även för stadens visselblåsarfunktion och har totalt 19 medarbetare som består av 1 förste stadsjurist, 1 avdelningschef, 11 stadsjurister, 2 arbetsrättsjurister och 4 controllers. Nu ska området bygga upp en funktion som ska vara med och säkerställa att Göteborg Stads dataskyddsarbete är strategiskt och ändamålsenligt. Funktionens startas upp den 1 september 2024. I arbetet kommer även frågor om informations- och cybersäkerhet vara centrala. Till denna funktion söker vi nu ytterligare en medarbetare.

I rollen som verksamhetscontroller på den nya funktionen kommer du vara med och leda och samordna det stadenövergripande arbetet med dataskydd. Du kommer utveckla stadengemensamma processer, utarbeta förslag till styrande dokument och samordna stadens nätverk. I rollen ingår också att vara expert i sakfrågor och stötta med kompetens när bolag och förvaltningar behöver hjälp i konkreta frågor inom dataskyddsområdet. Det ingår också att hålla utbildningar och stötta verksamheterna att integrera dataskyddsarbetet i de ordinarie processerna samt att hjälpa verksamheterna att prioritera och åtgärda de rekommendationer de fått i dataskyddsombudets granskning. Eftersom regelverken kring informationssäkerhet och cybersäkerhet är under utveckling kommer även dessa frågor att aktualiseras för den nya funktionen.

Som verksamhetscontroller på stadsledningskontoret får du möjlighet att arbeta med intressanta frågeställningar tillsammans med kunniga kollegor. Du blir del av ett område som präglas av ett mycket gott samarbetsklimat, prestigelöshet och ett uppskattat ledarskap. Vi är angelägna om att främja ett hållbart arbetsliv. Alla är delaktiga i områdets utveckling och tilliten till dig som medarbetare är stor. Vi arbetar i trevliga lokaler vid Gustaf Adolfs torg och erbjuder medarbetarförmåner såsom flexibel arbetstid, friskvårdsbidrag och cykelförmåner.

Kvalifikationer

Du har relevant högskoleexamen (exempelvis juristexamen) med erfarenhet av arbete med dataskyddsfrågor. Erfarenhet av arbete med informationssäkerhet är meriterande. Det är även meriterande om du har erfarenhet från arbete i politiskt styrd organisation samt kännedom om offentlig förvaltning och det kommunala uppdraget. I arbetet ingår mycket samarbete med stadens olika verksamheter och tjänsten förutsätter därför att du har en god samarbetsförmåga, är serviceinriktad och lösningsorienterad.

För att trivas i den här rollen tror vi att du är en utåtriktad person med serviceanda som har lätt för att skapa goda relationer till dina uppdragsgivare. Arbetet kräver noggrannhet, gott omdöme och förmåga att arbeta på ett självständigt och strukturerat sätt. Stadsledningskontoret ställer krav på god förmåga att kommunicera såväl muntligt som skriftligt.

Övrig information

Vi tillämpar löpande urval, vänta inte med din ansökan.

Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vårt uppdrag är att skapa en bra vardag för boende, besökare och näringsliv. Som medarbetare i staden har du en trygg anställning med många karriärvägar där du får möjlighet till intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Vi på Stadsledningskontoret vill att alla våra medarbetare ska vara delaktiga i att skapa arbetsplatser som genomsyras av respekt, jämställdhet, medinflytande, arbetsglädje och utveckling.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Om Stadsledningskontoret

En hållbar stad öppen för världen. Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Hos oss jobbar du tillsammans med fler än 60 000 kollegor för ett gott liv för alla i vår stad. Vi skapar en bra vardag för boende, besökare och näringsliv och vi är stolta över att vara en av landets mest innovativa städer.

Stadsledningskontoret i Göteborgs Stad är kommunstyrelsens och kommunfullmäktiges förvaltning. Kontorets uppdrag är att stödja kommunstyrelsen i att leda, samordna och följa upp Göteborgs Stads verksamheter, ekonomi och övrig strategisk planering.

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2024-06-06
Referensnummer
C193698

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid
Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Tillträde
Enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner

Erica Farberger
Direktör Område Juridik
E-post: erica.farberger@stadshuset.goteborg.se

Fackliga företrädare

Cecilia Rossiello
VISION
Telefon: 031-368 00 60
E-post: cecilia.rossiello@stadshuset.goteborg.se
Erica Thulin Manderhjelm
SACO
E-post: erica.manderhjelm@stadshuset.goteborg.se
Lisa Jakobsson Flöhr
SSR
E-post: lisa.jacobson.flohr@stadshuset.goteborg.se

Tipsa en vän

Dela annonsen

${loading}