Till sidans huvudinnehåll

HR-specialist

Arbetsbeskrivning

HR-avdelningen inom Förvaltningen för funktionsstöd består av fem enheter med drygt 80 medarbetare. Enheten HR Stöd ansvarar för det verksamhetsnära HR-stödet till förvaltningens chefer, och vi söker nu fyra nya kollegor. Det är en grupp med fin sammanhållning som består av flera juniora medarbetare. Därför söker vi nu fler kollegor med erfarenhet av brett HR-arbete för att kunna stötta de juniora kollegorna och bibehålla vårt kvalitativa stöd till cheferna i förvaltningen. Arbetet utgår från de HR-processer som är fastställda för Göteborgs stad.

Arbetet är självständigt och växlar mellan snabba insatser och mer långsiktigt arbete. Den ena dagen kan bestå av mestadels arbete på egen hand och nästa dag kan innebära samarbete i ett större sammanhang. Förvaltningens storlek innebär att det är många kontaktytor, samarbeten och frågor parallellt på en gång vilket kräver stort eget ansvar i det dagliga arbetet. På enheten läggs det stor vikt vid ett stöttande och prestigelöst klimat där vi bryr oss om och hjälper varandra.

På enheten får du möjlighet att vara med och både driva och utveckla förvaltningens HR-arbete, såväl tillsammans med dina närmaste kollegor som med övriga HR. Det pågår ett spännande utvecklingsarbete inom HR-avdelningen där fokus ligger på att ytterligare nyttja möjligheter till samarbete och ta del av varandras erfarenheter som en enda stor HR-avdelning.

Enheten har kontor vid Selma Lagerlöfs torg och vid Mässans gata, men då förvaltningens verksamhet finns i alla delar av staden kommer en del arbete utföras på annan plats utifrån vad ärendet kräver. Vi har en positiv inställning till kombination av arbete i förvaltningens lokaler och distansarbete utifrån givna förutsättningar. Arbetstiden är förlagd till kontorstid under måndag-fredag, där flexibel arbetstid tillämpas.

Välkommen med din ansökan!

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleexamen inom personalvetarområdet, eller annan högskoleexamen som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Du arbetar idag med breda HR frågor. För rollen så krävs det att du har arbetat brett inom HR frågor såsom rehabilitering, arbetsrätt, arbetsmiljöarbete, chefsstöd, medarbetarstöd och facklig samverkan.

Det är meriterande om du har minst 5 års erfarenhet av brett HR arbete samt erfarenhet av arbete med HR frågor inom offentlig förvaltning och eller Göteborgs stad.

Som arbetsgivarrepresentant krävs att du är bekväm i sociala kontaktytor, såväl informella som formella. Du står för fattade beslut och kan förmedla obekväma budskap när det behövs.

De många kontaktytorna kräver att du har förmåga att arbeta tillsammans med andra för att utföra uppgifter och nå mål. Genom att vara intresserad och skapa förståelse för andra verkar du för ett respektfullt arbetsklimat.

För att lyckas i uppdraget behöver du även kunna agera på egen hand utifrån vad situationen kräver utan att behöva stöd av andra. Din förmåga att ta självständiga beslut inom ramen för ditt uppdrag blir därmed viktigt.

Vidare använder du tiden effektivt och arbetar systematiskt, organiserat och metodiskt. Du ser till att arbetet slutförs och följer upp resultatet.

Övrig information

I den här rekryteringen kommer du få svara på ett antal frågor där du får beskriva din kunskap inom området i stället för att skicka ett personligt brev.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering.
Som medarbetare i förvaltningen för funktionsstöd erbjuder vi dig:
- Trygg anställning med goda anställningsvillkor
- Heltid med möjlighet till deltid
- Introduktion vid nyanställning
- Kompetensutveckling
- Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.
Har du skyddade personuppgifter ska du INTE söka via systemet utan kontakta ansvarig rekryterande chef för hantering av din ansökan.

Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk i förvaltningen eller stadens omställningsarbete.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi valt rekryteringskanaler och önskar inte erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- eller rekryteringshjälp.

Om Förvaltningen för funktionsstöd

Vi är alla olika. Vi är alla också lika och har samma rätt till ett tryggt hem, en meningsfull sysselsättning och att känna oss värdefulla. Då utvecklas vi och kan delta i samhället. Förvaltningen för funktionsstöd bedömer behov och ger stöd till de som har rätt till det. Personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett gott och självständigt liv. Ett liv som alla andra.
Med 6 000 medarbetare är vi Sveriges största funktionsstödsförvaltning. Vi fattar beslut om och arbetar inom boende med särskild service, daglig verksamhet, sysselsättning, boendestöd, personlig assistans, olika former av avlastning, stöd och ledsagning. Vi arbetar aktivt med att utveckla och sprida kunskap inom Göteborgs Stad och till andra. På så sätt blir vi alla bättre på att förstå behov och ge rätt stöd. Tillsammans ser vi till att fler kan leva ett gott och självständigt liv som alla andra.
Välkommen att bli en av oss! Du är Göteborg.

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2024-07-23
Referensnummer
C201680

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid
Antal tjänster
4
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner

Marc Olofsson
Enhetschef
E-post: marc.olofsson@funktionsstod.goteborg.se

Fackliga företrädare

Jonas Parsmo
Vision
Telefon: 031-365 98 33
Christina Matsdotter
Akademikerförbundet SSR
Telefon: 031–367 94 60

Tipsa en vän

Dela annonsen

${loading}