Till sidans huvudinnehåll

Rektor sökes till Angeredsgymnasiet

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en rektor till Angeredsgymnasiet med ansvar för Lärcentrum, Naturvetenskaplig-, Samhälls- samt ekonomiprogrammen.

Angeredsgymnasiet är en gymnasieskola med både nationella program, introduktionsprogram samt Riksgymnasium för elever med rörelsehinder. Här är glädje och lust lika självklara inslag som kunskap och utveckling. Trygghetsfrågor är prioriterade för både medarbetare och elever. Vi är övertygade om att elever som trivs och känner arbetsglädje också lyckas bättre med studierna. På Angeredsgymnasiet är samverkan mellan alla olika professioner inom skolan en självklarhet.

Angeredsgymnasiet har som mål att varje elev ska överträffa sig själv och en ambition att öppna dörrar för vidare studier eller yrkeskarriär. Skolan har en bred samverkan med högskolor och universitet, med näringsliv, ideella verksamheter samt utbildningsanordnare i det som benämns Angeredsutmaningen. Skolan bedriver också systematiskt kollegialt lärande inom det som kallas Angeredsmodellen.
Angeredsgymnasiet ingår tillsammans med, The International High School, Hvitfeldtska gymnasiet och Schillerska gymnasiet i gymnasieområde Centrum. Att du upplever kvalificerat stöd som rektor är en övergripande värdering som Utbildningsförvaltningen har. I området finns förutom chef och kollegor en särskild roll som verksamhetsutvecklare med uppdrag att stödja lärande om ledarskap, kvalitetsarbete mm för rektorer såväl i grupp som enskilt. Centralt på Utbildningsförvaltningen finns avdelningar inom exempelvis digitalisering och innovation med tydligt uppdrag att stödja dig för att utveckla kvaliteten i undervisningen.

Som rektor har du pedagogiskt ansvar, samt personal- resultat- och ekonomiskt ansvar för verksamheten på din skolenhet. Du leder, planerar, samordnar, utvecklar och utvärderar verksamheten i enlighet med utbildningsnämndens uppdrag, vision och verksamhetsidé. Ditt arbete ska leda till att elevernas måluppfyllelse ökar.

Kvalifikationer

För tjänsten söker vi dig som har pedagogisk högskoleutbildning. Vi ser gärna att du påbörjat eller genomfört rektorsutbildning och arbetar eller har tidigare arbetat som rektor, gärna inom gymnasieskolan.

Stort driv och god samarbetsförmåga kännetecknar dig som person. Du har förmåga att skapa goda relationer med både medarbetare, elever och övriga interna och externa samverkansparter. Du har ett demokratiskt förhållningssätt där samverkan med olika aktörer är en viktig del. Du arbetar för såväl tidseffektivitet som kostnadseffektivitet. Du har ständiga förbättringar som bärande idé för ditt kvalitetsarbete. Du inser värdet av att samverka med fackliga organisationer.

Du är övertygad om att inre motivation, aktivt lyssnande, gott omdöme, mod och uthållighet leder till förbättrade kunskapsresultat. Du kan prioritera i dina arbetsuppgifter, fatta tydliga beslut, delegera uppgifter samt följa upp att beslut genomförs. Du är trygg i din ledarroll, är en god lyssnare och har ett lösningsfokuserat förhållningssätt. Du uppskattar olikheter hos dina medarbetare, har tilltro till deras förmåga och är en förebild för andra.

Du har ett stort engagemang och intresse för att utveckla de program som skolan har och ser eleverna som framtida bärare av ett samhälle med respekt för de mänskliga rättigheterna och de grundläggande demokratiska värderingar som det svenska samhället vilar på.

Du har hög IT-kompetens och har intresse för och erfarenhet av systematiskt kvalitetsarbete samt skolutvecklingsarbete genom kollegialt lärande. I din ledarroll är du tydlig i din kommunikation gentemot elever och medarbetare. Du har en förmåga att motivera dina medarbetare, sätta upp tydliga mål och följa upp dessa. Du är strukturerad och har en väl utvecklad förmåga att organisera såväl en skolenhet som en hel skola. Du uttrycker dig väl i tal och skrift.

Särskilda kvalifikationer som efterfrågas är; förmåga att leda i grupp med rektorer för gemensamma mål, förmåga att skapa positiva lärande miljöer för kollegor och medarbetare samt förmåga att skapa delaktighet inför beslut.

Övrig information

I rekryteringsprocessen kommer tester att ingå.

Till din intervju behöver du ha med dig pass/nationellt id och eventuellt bevis på uppehållstillstånd om du har ett medborgarskap utanför EU/EES. Detta för att vi som arbetsgivare behöver säkerställa din identitet samt säkra att du har rätt att arbeta i Sverige.

Med hänvisning till lagarna som reglerar registerkontroll så måste den som erbjuds denna tjänst uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtal kan upprättas.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Om Utbildningsförvaltningen

Vår vision är att Göteborg ska vara en internationellt ledande utbildnings- och kunskapsstad. Utbildningsförvaltningen i Göteborg bedriver verksamhet inom kommunal gymnasieskola, vuxenutbildning, yrkeshögskola, anpassad gymnasieskola, komvux som anpassad utbildning, studie- och yrkesvägledning, modersmål samt skolutveckling.

I vårt arbete har vi ett tydligt elevfokus som sätter kunskap och färdigheter i ett sammanhang där inre motivation, medskapande och lust att lära är viktiga ingredienser. Vi arbetar utifrån alla människors lika värde och rättigheter. Tillsammans skapar vi en arbetsmiljö där både elever och medarbetare är delaktiga och verkar för varandras framgång.

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2024-02-23
Referensnummer
C177379

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid
Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Tillträde
2024-08-01. Eller enligt överenskommelse

Kontaktpersoner

Bo Drysén
Utbildningschef gymnasieområde Centrum
Telefon: 031-367 07 00
E-post: bo.drysen@educ.goteborg.se

Fackliga företrädare

Martin Jonson
Sveriges Skolledare
Telefon: 031-367 24 09
E-post: martin.jonson@educ.goteborg.se

Tipsa en vän

Dela annonsen

${loading}