Till sidans huvudinnehåll

Goteborg.se ligger nere på söndag 16 juni kl. 9-15

Senast uppdaterad: 14 juni 2024 klockan 10:33

På söndag 16 juni utför vi underhåll på goteborg.se. Det innebär att goteborg.se ligger nere ungefär klockan 9-15, men det kan bli klart tidigare. Vi hoppas att det inte skapar problem för dig och att du har möjlighet att besöka webbplatsen en annan tid.

Skolbibliotekarie till Utmarksskolan

Arbetsbeskrivning

Utmarksskolan har cirka 300 elever i årskurs 4 till årskurs 9. Vi är en skola som har både hög personaltäthet och god kontinuitet i såväl personalgrupp som ledning. Vi har endast legitimerade lärare och skolan har de senaste åren haft en mycket positiv utveckling vad det gäller elevernas kunskapsresultat. Vi tror att utbildning är vägen till utveckling och att alla elever ska och kan lära sig. Skolan har fullt elevhälsoteam.

Nu söker vi en engagerad och driven skolbibliotekarie till ett vikariat på heltid under ett år med start 12/8-2024 t.om. 30/6-2025.

Vi har länge arbetat för att främja läskultur på skolan och i din roll som skolbibliotekarie är du en oerhört viktig resurs i det fortsatta arbetet. I arbetsuppgifterna ingår att:
• Driva skolans bibliotek och utveckla dess pedagogiska verksamhet så att det blir en glädjefylld plats dit eleverna vill gå för att läsa.
• Vara en aktiv del i hela skolans verksamhetsutveckling i syfte att stärka elevernas språkliga kompetens.
• Arbeta läsfrämjande både på egen hand och i samarbete med skolans övriga pedagogiska personal. Det inkluderar exempelvis att hålla i läsgrupper med elever, boksamtal samt andra aktiviteter för att väcka och stärka elevernas läslust. Du arbetar med elever på såväl skol som fritidshemstid med fasta tider för respektive klass.
• Vägleda elever i informationssökning och källkritik.

Som skolbibliotekarie i Göteborg samarbetar du med skolbibliotekscentralen, vars huvuduppgift är att stödja och utveckla skolbiblioteken. De erbjuder konsultation, kurser, nätverk och utlåningsservice. De har också ansvarat för den övergripande skolbiblioteksplan som alla skolbibliotek inom grundskolan nu arbetar utifrån.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskole- eller universitetsexamen inom biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande.

För att trivas i rollen som skolbibliotekarie hos oss behöver du vara självgående och ta egna initiativ. Du har ett inkluderande förhållningssätt och är van vid att kommunicera, samarbeta och arbeta utåtriktat. Vi tror också att du är kreativ, nyfiken och omvärldsorienterad. Din pedagogiska förmåga är god och du är bekväm med att arbeta pedagogiskt inom ramen för bibliotekets verksamhet. Gedigna kunskaper och intresse för litteratur för barn och ungdomar ser vi som en självklarhet. En god digital kompetens behövs för att hantera skolans olika IT-system samt för att bedriva undervisning inom källkritik och nätetik.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten tillsätts under förbehåll att den inte tas i anspråk av interna skäl.

Övrig information

Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Om Grundskoleförvaltningen

I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, anpassad grundskola, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2024-05-29
Referensnummer
NC193367

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid
Antal tjänster
1
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Tillträde
Tillträde 12/8-2024

Kontaktpersoner

Torbjörn Bengtsson
Biträdande rektor
Telefon: 0707-800914
E-post: torbjorn.bengtsson@grundskola.goteborg.se

Fackliga företrädare

Carolina Dennisdotter
Kommunombud DIK (SACO)
Telefon: 031-368 78 33
Mobil: 076-697 37 28
E-post: carolina.dennisdotter@kultur.goteborg.se

Tipsa en vän

Dela annonsen

${loading}