Till sidans huvudinnehåll

Stödpedagog till Gårdstensvägen 119

Arbetsbeskrivning

Maj 2024 ska vi öppna ett nytt serviceboende Gårdstensvägen 119 och söker nu två stödpedagoger som vill vara med från start! Vi erbjuder dig ett omväxlande arbete med stort ansvar med en intressant målgrupp där just din insats gör skillnad i människors liv.

På serviceboendet kommer åtta personer med psykiska-, neuropsykiska- samt komplexa behov att bo. Du kommer arbeta i nära samarbete med enhetschef och andra stödpedagoger.

Som stödpedagog arbetar du med att främja utvecklingen av personens resurser för att ge så goda förutsättningar som möjligt till ett självständigt liv med hög livskvalité. De boende får stöd och hjälp i vardagslivet utifrån ett socialpedagogiskt, stödjande förhållningssätt. Som stödpedagog har du ett övergripande ansvar för upprättande av genomförandeplaner, det pedagogiska arbetet, dokumentation, verksamhets möten och metod handledning i den grupp du är pedagog. Du kommer arbeta i verksamheten tillsammans med stödstödassistenterna.

Du ansvarar för att tillsammans med dina kollegor upprätta Genomförandeplaner enligt IBIC, rutiner, att se till att metoder följs och utvärderas. Vi kommer att använda oss utav metoderna ESL, MI, LAB-lågaffektivt bemötande. Du har ett ökat ansvar som stödpedagog att ha helhetssyn, hålla en god arbetskvalité och för att utveckla arbetssätt som genomsyrar brukarfokus.

Arbete är dag, kväll samt varannan helg.

Kvalifikationer

För tjänsten som stödpedagog krävs eftergymnasial specialisering inom funktionshinderområdet som omfattar minst 200 yh-poäng eller 60 högskolepoäng eller kombination däremellan som motsvarar minst två terminers heltidsstudier. Utbildningen ska ha tydlig inriktning mot funktionshinderområdet i hela sin omfattning.

För tjänsten krävs erfarenhet av arbete som stödpedagog och erfarenhet inom psykiatri och neuropsykiatri. Det krävs även att du har erfarenhet och kunskaper av IBIC, ESL, MI, lågaffektivt bemötande (LAB). Vi ser det som meriterande om du har kunskap inom AKK- Alternativ kompletterande kommunikation. För att trivas i rollen och klara av arbetet på ett bra sätt krävs nedanstående personliga egenskaper.

Pedagogisk
Du får energi av att bidra till andras lärande och du skapar förutsättningar för att lärande ska kunna ske. Du har förmåga att förklara problem och information för olika mottagare och ur olika perspektiv.

Samarbetsinriktad
Du har förmåga att arbeta tillsammans med andra för att utföra uppgifter och nå mål. Genom att vara intresserad och skapa förståelse för andra verkar du för ett respektfullt arbetsklimat.

Stabil/trygg
Du arbetar effektivt under stress, kan balansera olika krav och behåller lugnet i svåra situationer. Du skiljer på sak och person och kan ta välgrundade beslut under tidspress.

Övrig information

Urval och intervjuer påbörjas under ansökningstiden.

I den här rekryteringen kommer du få svara på ett antal frågor där du får beskriva din kunskap inom området i stället för att skicka ett personligt brev.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering.
Som medarbetare i förvaltningen för funktionsstöd erbjuder vi dig:
- Trygg anställning med goda anställningsvillkor
- Heltid med möjlighet till deltid
- Introduktion vid nyanställning
- Kompetensutveckling
- Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden

Vid arbete i den enskildes hem:
Före erbjudande om anställning ber vi dig uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister. Beställt utdrag ska vara oöppnat.
Du ska själv begära ett utdrag från polisens belastningsregister. Detta görs på polisens hemsida https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ antingen via e-tjänst (Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret) eller med hjälp av Blankett för att kontrollera egna uppgifter (Blankettför begäran om registerutdragför enskild person, utdrag nr 442.3)

Vid arbete med barn under 18 år:
Före erbjudande om anställning ber vi dig uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister. Du skasjälv begära ett utdrag från polisens belastningsregister. Du beställer ett digitalt registerutdrag som skickas till din digitala brevlåda. Detta gör du via länken: Barn med funktionsnedsättning, e-tjänst Polismyndigheten (polisen.se) https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/
Alternativt beställer du ett belastningsregister via e-tjänst eller med hjälp av en blankett som finns på polisens hemsida https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ (Blankett för begäran om registerutdrag för personal som utför vissa insatser åt barn med funktionshinder, utdrag nr 442.9) Beställt utdrag ska vara oöppnat.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Har du skyddade personuppgifter ska du INTE söka via systemet utan kontakta ansvarig rekryterande chef för hantering av din ansökan.

Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk i förvaltningen eller stadens omställningsarbete.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi valt rekryteringskanaler och önskar inte erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- eller rekryteringshjälp.

Om Förvaltningen för funktionsstöd

Vi är alla olika. Vi är alla också lika och har samma rätt till ett tryggt hem, en meningsfull sysselsättning och att känna oss värdefulla. Då utvecklas vi och kan delta i samhället. Förvaltningen för funktionsstöd bedömer behov och ger stöd till de som har rätt till det. Personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett gott och självständigt liv. Ett liv som alla andra.
Med 6 000 medarbetare är vi Sveriges största funktionsstödsförvaltning. Vi fattar beslut om och arbetar inom boende med särskild service, daglig verksamhet, sysselsättning, boendestöd, personlig assistans, olika former av avlastning, stöd och ledsagning. Vi arbetar aktivt med att utveckla och sprida kunskap inom Göteborgs Stad och till andra. På så sätt blir vi alla bättre på att förstå behov och ge rätt stöd. Tillsammans ser vi till att fler kan leva ett gott och självständigt liv som alla andra.
Välkommen att bli en av oss! Du är Göteborg.

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2024-02-26
Referensnummer
C177425

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid
Antal tjänster
2
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Tillträde
2024-05-24. Eller enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner

Andrea Strömme
Enhetschef
Telefon: 031-365 29 45

Fackliga företrädare

Jonas Parsmo
Vision
Telefon: 031-365 98 33
E-post: jonas.parsmo@funktionsstod.goteborg.se
Christina Matsdotter
Akademikerförbundet SSR
Telefon: 031–367 94 60

Tipsa en vän

Dela annonsen

${loading}