Till sidans huvudinnehåll

Enhetschef Barn och unga

Arbetsbeskrivning

Socialförvaltningen Sydväst söker en utvecklingsinriktad och trygg enhetschef till en av tre barn och familje-enheter. Barn och familj 1, 2 och 3 arbetar idag som en verksamhet och vi behöver dig som tillsammans med dina kolleger och medarbetare vill vara med och utveckla vår kärnverksamhet för en hållbar socialtjänst!

Barn och Unga är en avdelning som består av 9 enheter och ca 200 medarbetare som fortlöpande strävar mot att utveckla och förbättra verksamheten. Avdelningen arbetar med alla delar i processen, mottag, myndighet, familjehem, barnsekreterare och öppenvård. Vi möter barn och ungdomar mellan 0-18 år samt deras familjer, alltid med barnens och ungdomarnas behov och bästa i fokus.

Din kommande enhet består av tre team med blandad erfarenhet inom området samt kompetenta förste socialsekreterare. Ett av teamen har ett särskilt uppdrag att arbeta med unga i kriminalitet och i risk för kriminalitet. Till ditt stöd finns även en socialsekreterare med särskilt uppdrag som bland annat arbetar med att stötta nya socialsekreterare under introduktionen.

Det pågår flera spännande utvecklingsarbeten inom avdelningen avseende metoder och arbetssätt. Vi arbetar med LÖSA, en metod för att öka barns rätt och barns delaktighet. I fokus för avdelningens utvecklingsarbete står även omställningen till ny socialtjänstlag.

I rollen som enhetschef har du ett helhetsansvar för verksamhet, ekonomi, personal och arbetsmiljö. Som enhetschef leder och planerar du verksamheten, där medarbetarna lotsar till rätt stöd, utreder, fattar beslut om och följer upp insatser utifrån Socialtjänstlagen (SoL) men även Lag med särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU). Du ansvarar för att effektivisera arbetsprocesser och att tillvarata medarbetarnas resurser, samt utvecklar samarbetet och samverkan såväl internt som externt.

Som enhetschef ansvarar du självständigt och tillsammans med dina kolleger för enheten med uppdrag från avdelningschef och sätter den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang på avdelningen och i förvaltningen. Du ingår i en ledningsgrupp där vi tillsammans arbetar för helheten och stöttar varandra i olika frågor.
Du ingår i nätverk över staden med andra chefer för Barn och Unga för att hålla samman frågorna för Göteborgs Stad. Inom avdelningen finns en mångfald av kompetens och vilja att utvecklas tillsammans. Du erbjuds ett gott kollegialt stöd.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en socionomexamen och har erfarenhet av att arbeta som chef. Du har tidigare erfarenhet från socialtjänsten myndighetsutövning inom barn och unga-området och är väl förankrad inom områdets lagstiftning. Vi ser det som meriterande om du har en ledarskapsutbildning eller annan för tjänsten relevant vidareutbildning. Har du god kompetens inom intern och extern samverkan, arbete med BBIC ses även detta som meriterande. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med unga i eller i risk för kriminalitet.

Som enhetschef hos oss är det viktigt att du har kunskap och förståelse för vad det innebär att arbeta i en politiskt styrd organisation och arbeta mot de mål som politiken och förvaltningen satt på ett strategiskt vis.

För att lyckas i uppdraget som chef i Göteborgs stad och hos oss på Barn och Unga, förutsätter vi att du är en god kommunikatör som har förmågan att få gehör för dina tankar och idéer i kombination med att du kan ta andras perspektiv i beaktning. Det är naturligt för dig att tillföra entusiasm och god energi som motiverar och uppmuntrar till goda prestationer och teamkänsla. Du behöver känna dig bekväm i olika kontaktytor, så väl formella som informella, och du vågar stå för fattade beslut och förmedla obekväma budskap när det krävs.

Vidare ser du möjligheter till utveckling och skapar utrymme för nya idéer och förslag att växa. Du är prestigelös i ditt tillvägagångssätt och hanterar utmaningar på ett konstruktivt sätt.

Som enhetschef är det viktigt att du arbetar med uthållighet och långsiktighet samt att du samarbetar och samverkar med medarbetare, kollegor och andra aktörer för att utveckla och implementera nya arbetssätt i verksamheten.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och din förmåga till samarbete. Tjänsten innebär ett nära samarbete med dina närmaste kolleger på barn och familj men även ett nära samarbete med övriga enhetschefer på avdelningen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi har avsatt tider för intervjuer 6 och 7 maj. Rekryteringen genomförs enligt kompetensbaserad metod. Vi kommer att använda oss av testning av en eller flera kandidater på vårt center för ledarutveckling, datum för detta är 14 eller 16 maj.

Övrig information

Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vårt uppdrag är att skapa en bra vardag för Göteborgs invånare, besökare och företagare. Som medarbetare i staden har du en trygg anställning med många karriärvägar där du får möjlighet till intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda, undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Om Socialförvaltningen Sydväst

Socialförvaltningen Sydväst är en av fyra socialförvaltningar i Göteborgs Stad med runt 900 medarbetare. I stadsområdet Sydväst bor cirka 120 000 invånare och området stäcker sig från Billdal till Högsbohöjd och till södra skärgården. Förvaltningens uppdrag är att barn, unga och vuxna ska kunna leva ett tryggt och självständigt liv och att barn och unga har en rik fritid. Förvaltningen jobbar också för att stötta personer i hemlöshet till ett varaktigt boende. Genom samverkan med civilsamhälle, lokalt näringsliv och andra aktörer ska vi öka folkhälsan och tryggheten i området.

I socialförvaltningen Sydväst vill vi ta tillvara på engagemanget hos alla medarbetare. Hos oss kan du påverka både ditt eget jobb och andras liv.

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2024-04-24
Referensnummer
C185981

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid
Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Tillträde
Enligt överenskommelse

Kontaktpersoner

Åsa Etéus
Avdelningschef Barn och unga
Telefon: 031-366 21 04
E-post: asa.eteus@socialsydvast.goteborg.se
Danne Larsson
Avdelningschef Barn och unga
Telefon: 0703707896
E-post: danne.larsson@socialsydvast.goteborg.se
Sofia Angervall
Enhetschef Barn och unga
Telefon: 031 – 366 5150
E-post: sofia.angervall@socialsydvast.goteborg.se

Fackliga företrädare

Anette Eriksson
Akademikerförbundet SSR
Mobil: 0790-985989
E-post: anette.eriksson@socialsydvast.goteborg.se
Ann-Charlotte Hellsing
Vision
Telefon: 031-367 98 35
E-post: anncharlotte.hellsing@fv.vision.se

Tipsa en vän

Dela annonsen

${loading}