Till sidans huvudinnehåll

Stödassistent till Daglig verksamhet med kompetens inom hantverket trä/snickeri

Arbetsbeskrivning

Är du en stödassistent med stort brukarfokus? Har du kompetens inom det kreativa området framför allt inom trä/ snickeri och dessutom delar vår uppfattning om att samarbete och samverkan ger bäst resultat för dem vi är till för? Då är det dig vi söker!

Verksamhetens inriktning är bred då vi har flera olika aktiviteter inom det skapande området som att arbeta med keramik, musik, media, olika textilarbeten, snickeri/ hobby och mycket mera. Vi har även en liten butik där vi säljer våra hantverk.

Nu söker vi dig som kan handleda och stödja deltagare till stimulerande och utvecklande aktiviteter inom trä/ snickeri.
Som stödassistent arbetar du med att skapa förutsättningar för en meningsfull vardag och att främja självständighet och delaktighet. Hos oss arbetar du med människor med olika intellektuella funktionsvariationer.

Arbetspassen är förlagda på dagtid, måndag till fredag. Tjänsten kan komma att påverkas då vi anpassar enheten utifrån LOV (Lagen av valfrihetsystem).

Låter detta som en tjänst som skulle passa dig?
Välkommen att söka till daglig verksamhet Paletten!

Kvalifikationer

Vi söker dig som har examen från Vård och omsorgsprogrammet, stödassistentutbildningen eller Barn och fritidsprogrammet med inriktning socialt- eller pedagogiskt arbete. Utbildningskravet är också uppfyllt om du har en eftergymnasial specialisering inom funktionshinderområdet som omfattar minst 200 yh-poäng, 120 högskolepoäng eller kombination däremellan som motsvarar minst fyra terminers heltidsstudier. Alternativt 60 högskolepoäng och minst två års erfarenhet av arbete med stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Utbildningen ska ha relevanta poäng inom beteendevetenskap, pedagogik, psykologi, socialt arbete och (psykiatrisk) omvårdnad eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du behöver ha erfarenhet inom funktionshinderområdet.

För tjänsten är det viktigt att du behärskar svenska i tal och skrift. Krav finns även på en god datavana samt kunskap och erfarenhet med att upprätta, följa upp genomförandeplaner, social dokumentation.

Du behöver även ha erfarenhet eller utbildning inom områden trä/ snickeri och meriterade är om du även har det inom textil då arbete med fler inriktningar förekommer.

Det är också önskvärt att du har kunskap om följande metoder: LAB (lågaffektivt bemötande), AKK (Alternativ och kompletterande kommunikation), Tydliggörande pedagogik, Tecken som stöd), IBIC (Individens behov i centrum), MI (Motiverande samtal) och Välfärdsteknik.

Du visar respekt och hänsyn för dem du möter i din yrkesroll. Du har förmåga att delge information och idéer, såväl muntligt som skriftligt. Du bidrar med nya idéer och perspektiv i arbetsrelaterade frågor samt i situationer som behöver lösas. Du lyssnar på andra människor i syfte att förstå deras behov. Du har förmåga att arbeta tillsammans med andra för att utföra uppgifter och nå mål.

Övrig information

Urval och intervjuer påbörjas under ansökningstiden.

I den här rekryteringen kommer du få svara på ett antal frågor där du får beskriva din kunskap inom området i stället för att skicka ett personligt brev.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering.
Som medarbetare i förvaltningen för funktionsstöd erbjuder vi dig:
- Trygg anställning med goda anställningsvillkor
- Heltid med möjlighet till deltid
- Introduktion vid nyanställning
- Kompetensutveckling
- Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Har du skyddade personuppgifter ska du INTE söka via systemet utan kontakta ansvarig rekryterande chef för hantering av din ansökan.

Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk i förvaltningen eller stadens omställningsarbete.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi valt rekryteringskanaler och önskar inte erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- eller rekryteringshjälp.

Om Förvaltningen för funktionsstöd

Vi är alla olika. Vi är alla också lika och har samma rätt till ett tryggt hem, en meningsfull sysselsättning och att känna oss värdefulla. Då utvecklas vi och kan delta i samhället. Förvaltningen för funktionsstöd bedömer behov och ger stöd till de som har rätt till det. Personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett gott och självständigt liv. Ett liv som alla andra.
Med 6 000 medarbetare är vi Sveriges största funktionsstödsförvaltning. Vi fattar beslut om och arbetar inom boende med särskild service, daglig verksamhet, sysselsättning, boendestöd, personlig assistans, olika former av avlastning, stöd och ledsagning. Vi arbetar aktivt med att utveckla och sprida kunskap inom Göteborgs Stad och till andra. På så sätt blir vi alla bättre på att förstå behov och ge rätt stöd. Tillsammans ser vi till att fler kan leva ett gott och självständigt liv som alla andra.
Välkommen att bli en av oss! Du är Göteborg.

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2024-08-04
Referensnummer
C201291

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid
Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse

Kontaktpersoner

Katarina Palm
Enhetschef
Telefon: 031 – 366 10 48

Fackliga företrädare

Jonas Parsmo
Vision
Telefon: 031-365 98 33
E-post: jonas.parsmo@funktionsstod.goteborg.se
Kommunal
Facklig Företrädare
Telefon: 010-442 94 95
E-post: goteborg.vast@kommunal.se

Tipsa en vän

Dela annonsen

${loading}