Till sidans huvudinnehåll

Stödassistent till Kaggeledsbacken, Teckenspråkig

Arbetsbeskrivning

Kan du flytande teckenspråk?
Då behöver vi dig!

På grund av pensionsavgång söker vi två stödassistenter till vårt serviceboende Kaggeledsbacken.

Kaggeledsbacken är ett serviceboende med placering i Örgryte-Härlanda. De 10 brukare vi stöttar har intellektuella och/eller psykiska funktionsnedsättningar. Arbetsgruppen består av stödpedagog samt stödassistenter och arbetsplatsen kännetecknas av att nästintill alla är döva och samtliga kommunicerar via teckenspråk. Man arbetar med flera kollegor under arbetspasset och man ska alltid ha fokus på brukarna.

En del av oss stöter på hinder när världen inte är utformad efter vårt sätt att fungera. Som stödassistent är det din roll att stötta hyresgästerna till delaktighet och skapa möjlighet att påverka beslut och insatser. Du är ett stöd i vardagen med allt från kommunikation, stimulans av fritidsaktiviteter till hushållssysslor. Din roll är att anpassa ditt stöd och bidra till ett gott och självständigt liv. Det är viktigt att du agerar stabilt och tryggt när det uppstår hotfulla situationer eftersom det kan förekomma utåtagerande beteende på boendet. Du samverkar med andra personer som finns runt hyresgästen såsom gode män, socialsekreterare, anhöriga och sjukvård. I arbetet ingår social dokumentation och medicinhantering enligt delegation.

Genom att upprätta och följa genomförandeplaner ser du till att hyresgästernas behov står i fokus. De får ett tryggt hem med möjlighet att leva som alla andra. I din roll ingår att motivera hyresgästerna i deras vardag. Det kan vara att stimulera till kontakter utanför bostaden och skapa förutsättningar för en berikande fritid utifrån brukarens intressen. Som stödassistent gör du det möjligt för våra hyresgäster att utvecklas och växa.
All social dokumentation sker i dokumentationssystemet Treserva. Du som tidigare inte har använt dig av de system som används inom Göteborgs Stad får utbildning i dessa.

Boende med särskild service erbjuder stöd dygnet runt. Vi utgår från hyresgästernas behov och behöver anpassa arbetstider utifrån det. Arbetstiden är förlagd till dag- och kvällstid samt helger. Vi använder Time Care Planering för verksamhetsanpassade och påverkningsbara scheman.

Välkommen med din ansökan!

Kvalifikationer

Vi söker dig som har examen från Vård och omsorgsprogrammet eller stödassistentutbildningen. Utbildningskravet är också uppfyllt om du har en eftergymnasial specialisering inom funktionshinderområdet som omfattar minst 200 yh-poäng, 120 högskolepoäng eller kombination däremellan som motsvarar minst fyra terminers heltidsstudier. Alternativt 60 högskolepoäng och minst två års erfarenhet av arbete med stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Utbildningen ska ha relevanta poäng inom beteendevetenskap, pedagogik, psykologi, socialt arbete och (psykiatrisk) omvårdnad eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Du måste kunna flytande svenskt teckenspråk för att arbeta hos oss.

För att kunna hjälpa våra brukare på bästa sätt är det viktigt att du har erfarenhet av personer med intellektuella och/eller psykiska funktionsvariationer.

Kunskaper i alternativt tecken som stöd och kunskap inom AKK (alternativ kompletterande kommunikation) är meriterande.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och egenskaper. Du har en öppen och positiv attityd då du har brukarens/kundens behov som utgångspunkt för ditt agerande. Du anpassar din kommunikation efter mottagare, målgrupp och situation samtidigt som du arbetar för sammanhållning i arbetsgruppen och ser misslyckanden som något att lära sig av och skapar utrymme för dialog. Du arbetar effektivt under stress, kan balansera olika krav och behåller lugnet i svåra situationer.

B Körkort och körvana är meriterande.

Övrig information

Urval och intervjuer påbörjas under ansökningstiden.

I den här rekryteringen kommer du få svara på ett antal frågor där du får beskriva din kunskap inom området i stället för att skicka ett personligt brev.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering.
Som medarbetare i förvaltningen för funktionsstöd erbjuder vi dig:
• Trygg anställning med goda anställningsvillkor
• Heltid med möjlighet till deltid
• Introduktion vid nyanställning
• Kompetensutveckling
• Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden

Före erbjudande om anställning ber vi dig uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister. Beställt utdrag ska vara oöppnat.
Du ska själv begära ett utdrag från polisens belastningsregister. Detta görs på polisens hemsida antingen via e-tjänst (Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret) eller med hjälp av Blankett för att kontrollera egna uppgifter (Blankettför begäran om registerutdragför enskild person, utdrag nr 442.3)

Du kan endast skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem eftersom all hantering av personuppgifter skall ske enligt GDPR.

Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk i förvaltningen eller stadens omställningsarbete.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi valt rekryteringskanaler och önskar inte erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- eller rekryteringshjälp.

Om Förvaltningen för funktionsstöd

Vi är alla olika. Vi är alla också lika och har samma rätt till ett tryggt hem, en meningsfull sysselsättning och att känna oss värdefulla. Då utvecklas vi och kan delta i samhället. Förvaltningen för funktionsstöd bedömer behov och ger stöd till de som har rätt till det. Personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett gott och självständigt liv. Ett liv som alla andra.
Med 6 000 medarbetare är vi Sveriges största funktionsstödsförvaltning. Vi fattar beslut om och arbetar inom boende med särskild service, daglig verksamhet, sysselsättning, boendestöd, personlig assistans, olika former av avlastning, stöd och ledsagning. Vi arbetar aktivt med att utveckla och sprida kunskap inom Göteborgs Stad och till andra. På så sätt blir vi alla bättre på att förstå behov och ge rätt stöd. Tillsammans ser vi till att fler kan leva ett gott och självständigt liv som alla andra.
Välkommen att bli en av oss! Du är Göteborg.

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2024-07-22
Referensnummer
C201619

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid
Antal tjänster
2
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Tillträde
Enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner

Lotta Nartey
Enhetschef
Telefon: 031-365 50 40

Fackliga företrädare

Jonas Parsmo
Vision
Telefon: 031-365 98 33
Kommunal
Facklig Företrädare
Telefon: 010-442 94 95
E-post: goteborg.vast@kommunal.se
Christina Matsdotter
Akademikerförbundet SSR
Telefon: 031–367 94 60

Tipsa en vän

Dela annonsen

${loading}