Till sidans huvudinnehåll

Stödassistenter till BmSS Hundraårsgatan 32

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa en meningsfull vardag för personer med behov av stöd? Nu rekryterar vi ny personal till BmSS på Hundraårsgatan 32 våning 3. Det ett boende för personer med förvärvad hjärnskada. Vi är mitt uppe i det spännande utvecklingsarbete att skapa ett boende där såväl brukare som de som arbetar trivs.

Hos oss ansvarar du för omvårdnad, stöd och service utifrån brukarens behov. I ditt ansvar ingår att vara kontaktpersonal, upprätta genomförandeplaner tillsammans med brukaren och med stöd från stödpedagogen samt hålla dokumentation aktuell och se till att den följs upp.

Du tycker om att arbeta med människor och tycker att det är viktigt att skapa en god livskvalité för de boende. Du kommer att ge individuellt anpassat stöd med personlig hygien, träning, tvätt, städning, matlagning, inköp, ekonomi, medicin, fritid och kultur. Vidare är du en positiv person som uppmuntrar, stimulerar och engagerar till ökad självständighet.

Det är ett omväxlande arbete med nya utmaningar varje dag. Du erbjuds ett utvecklande och ansvarsfullt arbete där du får möjlighet att vara med och driva utvecklingsarbetet framåt. Arbetsgruppen består av stödpedagog och stödassistenter. Stödpedagogen har som uppgift att stötta dig i frågor rörande bemötande, metod, dokumentation och rutiner för verksamheten. Det är viktigt att du som stödassistent kontinuerligt använder dig av stödpedagogens vägledning i arbetet med brukarna.

I huset ligger 4 andra BmSS med samma målgrupp så du kommer få möjlighet att även arbeta på andra enheter. Boendet ligger lättillgänglig precis bakom Kortedala torg, med närhet till spårvagnshållplatsen. På torget finns det mesta, såsom en stor matvaruaffär, bibliotek, café, tandläkare, vårdcentral och apotek. Det finns även en besöksparkering precis vid huset.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har examen från Vård och omsorgsprogrammet, stödassistentutbildningen eller Barn och fritidsprogrammet med inriktning socialt- eller pedagogiskt arbete. Utbildningskravet är också uppfyllt om du har en eftergymnasial specialisering inom funktionshinderområdet som omfattar minst 200 yh-poäng, 120 högskolepoäng eller kombination däremellan som motsvarar minst fyra terminers heltidsstudier. Alternativt 60 högskolepoäng och minst två års erfarenhet av arbete med stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Utbildningen ska ha relevanta poäng inom beteendevetenskap, pedagogik, psykologi, socialt arbete och (psykiatrisk) omvårdnad eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Eftersom all dokumentation utförs digitalt krävs en god datorvana och god förmåga att uttrycka dig i svenska språket i tal och i skrift. Meriterande är om har dokumenterad erfarenhet av tidigare arbete med förvärvad hjärnskada samt arbete med tidig demens. Det är också meriterande om du har utbildning med inriktning åldrande och funktionsnedsättningar och/eller demens.

Du är lyhörd för de signaler du får och att du uppmuntrar brukaren att utrycka sin egen vilja. Du har förmåga att arbeta för att brukaren själv ska vara delaktig i planeringen av stödet samt i samhällslivet i övrigt.
Du tar ansvar för dina och de gemensamma arbetsuppgifterna med verksamhetens/brukarnas bästa i fokus. Du tar dina uppgifter på allvar, är mån om att slutföra det du påbörjat och ser till att arbetet blir utfört på rätt sätt. Som person arbetar du effektivt under stress, kan balansera olika krav och behåller lugnet i svåra situationer.
Du visar respekt och hänsyn för dem du möter i din yrkesroll. Du utgår ifrån allas lika värde och skapar en god atmosfär i mötet. För att trivas i detta uppdrag behöver du ha lätt för att anpassa dig och ditt arbetssätt utifrån ändrade förutsättningar och ny information.

Arbetstiden är förlagd på dag- och kvällstid samt varannan helg.

Vi ser fram emot din ansökan!

Övrig information

Urval och intervjuer påbörjas under ansökningstiden.

I den här rekryteringen kommer du få svara på ett antal frågor där du får beskriva din kunskap inom området i stället för att skicka ett personligt brev.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering.
Som medarbetare i förvaltningen för funktionsstöd erbjuder vi dig:
- Trygg anställning med goda anställningsvillkor
- Heltid med möjlighet till deltid
- Introduktion vid nyanställning
- Kompetensutveckling
- Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden

Vid arbete i den enskildes hem:
Före erbjudande om anställning ber vi dig uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister. Beställt utdrag ska vara oöppnat.
Du ska själv begära ett utdrag från polisens belastningsregister. Detta görs på polisens hemsida https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ antingen via e-tjänst (Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret) eller med hjälp av Blankett för att kontrollera egna uppgifter (Blankettför begäran om registerutdragför enskild person, utdrag nr 442.3)

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Har du skyddade personuppgifter ska du INTE söka via systemet utan kontakta ansvarig rekryterande chef för hantering av din ansökan.

Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk i förvaltningen eller stadens omställningsarbete.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi valt rekryteringskanaler och önskar inte erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- eller rekryteringshjälp.

Om Förvaltningen för funktionsstöd

Vi är alla olika. Vi är alla också lika och har samma rätt till ett tryggt hem, en meningsfull sysselsättning och att känna oss värdefulla. Då utvecklas vi och kan delta i samhället. Förvaltningen för funktionsstöd bedömer behov och ger stöd till de som har rätt till det. Personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett gott och självständigt liv. Ett liv som alla andra.
Med 6 000 medarbetare är vi Sveriges största funktionsstödsförvaltning. Vi fattar beslut om och arbetar inom boende med särskild service, daglig verksamhet, sysselsättning, boendestöd, personlig assistans, olika former av avlastning, stöd och ledsagning. Vi arbetar aktivt med att utveckla och sprida kunskap inom Göteborgs Stad och till andra. På så sätt blir vi alla bättre på att förstå behov och ge rätt stöd. Tillsammans ser vi till att fler kan leva ett gott och självständigt liv som alla andra.
Välkommen att bli en av oss! Du är Göteborg.

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2024-07-28
Referensnummer
C201770

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid
Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse

Kontaktpersoner

Carola Ernsth
Enhetschef
Telefon: 031-365 88 08
Lovisa Bergstrand
Enhetschef
Telefon: 031-366 52 32

Fackliga företrädare

Jonas Parsmo
Vision
Telefon: 031-365 98 33
Christina Matsdotter
Akademikerförbundet SSR
Telefon: 031–367 94 60
Kommunal
Facklig Företrädare
Telefon: 010-442 94 95
E-post: goteborg.vast@kommunal.se

Tipsa en vän

Dela annonsen

${loading}