Till sidans huvudinnehåll

Ungdomshandledare sökes till Fritid Hisingen

Arbetsbeskrivning

Välkommen att söka en rolig och utvecklande tjänst med världens roligaste målgrupp - barn och unga!

Vi på Fritid Hisingen söker nu en ny ungdomshandledare. Vi är en modern fritidsverksamhet som arbetar för att möjliggöra att barn och unga som bor på Hisingen har en aktiv och främjande fritid. Vi har olika verksamheter, olika målgrupper och erbjuder en bredd av aktiviteter som är anpassade efter ungdomars intressen.

Vi har flera olika mötesplatser såsom fritidsgårdar och ett stort utbud av aktiviteter och projekt riktade till unga. Vi arbetar på skolor i närområdet och vi har riktade aktiviteter med exempelvis fotboll, dans, tjejkvällar och kulturcafé. Inom fritid arbetar vi nära andra partners som också når barn och unga för att minska risken för ungdomsbrott och användning av droger. Hos oss kan unga umgås med sina vänner, de kan vara kreativa på våra mötesplatser och de kan forma egna projekt efter sina idéer

Du kommer ha Lundby på centrala Hisingen som utgångspunkt för denna tjänst och kommer tillhöra ett av tre team på enheten Fritid 1. Uppdraget spänner sig över hela Hisingen, vilket innebär att du även kommer vara med i verksamhet i övriga team inom enheten.

Schemalagd Dag/helg och kvällstjänstgöring kommer att ingå i tjänsten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom social pedagogik exempelvis fritidsledare, beteendevetare eller socialpedagog och som har erfarenhet av att ha arbetat med barn och unga.

Du behöver ha förståelse för det långsiktiga arbete som krävs för att vända en negativ utveckling i ungdomsgrupper och du ska ha ett coachande tillvägagångsätt. Du behöver ha erfarenhet av att ha arbetat i samverkan mellan olika aktörer då detta är vanligt förekommande och tjänsten innehåller projektledning varpå utbildning eller erfarenhet inom projektledning också är meriterande.

Du trivs med att arbeta med barn och unga och du inspirerar och stöttar ungdomar till eget engagemang, ansvarstagande och genomförande. Du står stadigt i din självuppfattning och du känner dig trygg med att kunna hjälpa unga som ibland kräver en del tålamod.

Tjänsten ställer även höga krav på förmåga att kunna kommunicera med människor för att tillsammans kunna utveckla arbetssätt. Du är social till din natur och utåtriktad, har lätt att prata med ungdomar och få med dem till att vilja delta. Du har en god samarbetsförmåga och är lyhörd och lösningsfokuserad för att nå resultat.

Vårt mål är att man ska vilja arbeta inom Fritid Hisingen i många år och därför vill vi säkerställa att vi har rätt personer på plats. Vi erbjuder kompetensutveckling, bra ledarskap och en bra kultur. Medarbetarna på enheten har stort inflytande och vi satsar mycket på god arbetsmiljö och på hög trivsel.

Intervjuer kommer ske löpande så tveka inte att ansöka redan idag!


Vid rekrytering av medarbetare som möter barn och unga i sin tjänst krävs utdrag ur belastningsregistret.

Om Socialförvaltningen Hisingen

Socialförvaltningen Hisingen är en del av socialtjänsten i Göteborgs Stad. Vi är en av fyra socialförvaltningar. Vi arbetar målmedvetet för att skapa en bättre vardag för invånarna på Hisingen.
Vi erbjuder stöd inom individ- och familjeomsorg, socialjour, hjälp vid missbruk och i integrationsfrågor. Vi arbetar även med fritidsverksamhet samt förebyggande arbete kring till exempel folkhälsoarbete, samhällsplanering, lokalt trygghetsarbete och integrationsfrågor.
Vill du ha ett viktigt och meningsfullt arbete där vi alla tillsammans utvecklar socialförvaltningen Hisingen där "vi är ett starkare ord än jag". Välkommen med din ansökan!

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2023-12-10
Referensnummer
C164995

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid
Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Tillträde
Enligt överenskommelse

Kontaktpersoner

Hussein Al-zubaidi
Enhetschef
Telefon: 072-084 29 21
E-post: hussain.al-zubaidi@socialhisingen.goteborg.se

Fackliga företrädare

Berglind Brynjarsdottir
Akademikerförbundet SSR
Telefon: 031-366 64 24
E-post: berglind.brynjarsdottir@socialhisingen.goteborg.se
Carina Karlsson
Vision
Telefon: 031-366 88 22
E-post: carina.karlsson@fv.vision.se

Tipsa en vän

Dela annonsen

${loading}