Till sidans huvudinnehåll

Stödassistenter till Bostad med särskild service, Torslanda

Arbetsbeskrivning

Är du redo för förändring? Vi söker dig som är stödassistent och vill arbeta med personer som bor i bostad med särskild service.

Då vår verksamhet är i förändring, söker vi dig som är stödassistent och vill vara en del av uppbyggnaden av vår verksamhet, där nya strategier, handlingsplaner och gemenskap står i fokus. Du kommer tillsammans med dina kollegor att få möjlighet att sätta er prägel på det förändringsarbete vi står inför. Som ny medarbetare kommer du att erbjudas kompetensutveckling genom utbildningsdagar samt planeringsdagar.

På Bottnevägens gruppboende bor det sex hyresgäster med varierande funktionsnedsättningar och omsorgsbehov.
Som stödassistent är det din roll att stötta hyresgästerna till delaktighet och skapa möjlighet att påverka beslut och insatser. Du är ett stöd i vardagen med allt från kommunikation, stimulans av fritidsaktiviteter till hushållssysslor. Du samverkar med andra personer som finns runt hyresgästen. I arbetet ingår social dokumentation och medicinhantering enligt delegering.

Boende med särskild service erbjuder stöd dygnet runt. Vi utgår från hyresgästernas behov och anpassa arbetstider utifrån det. Arbetstiden är förlagd till dag- och kvällstid, vaken natt samt helger.

Välkommen med din ansökan!

Kvalifikationer

Vi söker dig som har examen från Vård och omsorgsprogrammet, stödassistentutbildningen eller Barn och fritidsprogrammet med inriktning socialt- eller pedagogiskt arbete. Utbildningskravet är också uppfyllt om du har en eftergymnasial specialisering inom funktionshinderområdet som omfattar minst 200 yh-poäng, 120 högskolepoäng eller kombination däremellan som motsvarar minst fyra terminers heltidsstudier.

Vi förutsätter att du har erfarenhet av arbete inom vård och omsorg då arbetet kräver det.

Kommunikation är en viktig del av arbetet, vilket kräver att du har godkänt i svenska 1 eller svenska som andra språk 1. Du som inte uppfyller kvalifikationskraven i svenska 1 eller svenska som andra språk 1 kan komma att erbjudas att göra ett språktest genom testanvändaren Educateit.

Det är önskvärt om du har erfarenhet av arbete med målgruppen samt om du har kunskap och erfarenhet av följande metoder:
LAB (lågaffektivt bemötande),AKK (Alternativ och kompletterande kommunikation), Tydliggörande pedagogik, Tecken som stöd, ESL (Ett självständigt liv), IBIC (Individens behov i centrum) samt MI (Motiverande samtal).

Körkort B och körvana ser vi också som meriterande.

Du har en öppen och positiv attityd då du har brukarens behov som utgångspunkt för ditt agerande. Du arbetar effektivt under stress, kan balansera olika krav och behåller lugnet i svåra situationer. Du har förmåga att arbeta tillsammans med andra för att utföra uppgifter och nå mål.

Övrig information

Urval och intervjuer påbörjas under ansökningstiden.

I den här rekryteringen kommer du få svara på ett antal frågor där du får beskriva din kunskap inom området i stället för att skicka ett personligt brev.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering.
Som medarbetare i förvaltningen för funktionsstöd erbjuder vi dig:
- Trygg anställning med goda anställningsvillkor
- Heltid med möjlighet till deltid
- Introduktion vid nyanställning
- Kompetensutveckling
- Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden

Före erbjudande om anställning ber vi dig uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister. Beställt utdrag ska vara oöppnat.
Du ska själv begära ett utdrag från polisens belastningsregister. Detta görs på polisens hemsida: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/kontrollera-dina-uppgifter-i-belastningsregistret/blanketter---kontrollera-egna-uppgifter/

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Har du skyddade personuppgifter ska du INTE söka via systemet utan kontakta ansvarig rekryterande chef för hantering av din ansökan.

Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk i förvaltningen eller stadens omställningsarbete.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi valt rekryteringskanaler och önskar inte erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- eller rekryteringshjälp.

Om Förvaltningen för funktionsstöd

Vi är alla olika. Vi är alla också lika och har samma rätt till ett tryggt hem, en meningsfull sysselsättning och att känna oss värdefulla. Då utvecklas vi och kan delta i samhället. Förvaltningen för funktionsstöd bedömer behov och ger stöd till de som har rätt till det. Personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett gott och självständigt liv. Ett liv som alla andra.
Med 6 000 medarbetare är vi Sveriges största funktionsstödsförvaltning. Vi fattar beslut om och arbetar inom boende med särskild service, daglig verksamhet, sysselsättning, boendestöd, personlig assistans, olika former av avlastning, stöd och ledsagning. Vi arbetar aktivt med att utveckla och sprida kunskap inom Göteborgs Stad och till andra. På så sätt blir vi alla bättre på att förstå behov och ge rätt stöd. Tillsammans ser vi till att fler kan leva ett gott och självständigt liv som alla andra.
Välkommen att bli en av oss! Du är Göteborg.

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2024-07-29
Referensnummer
C197869

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid
Antal tjänster
2
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Tillträde
Enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner

Marie Feiff
Enhetschef
Telefon: 031 366 5019

Fackliga företrädare

Christina Matsdotter
Akademikerförbundet SSR
Telefon: 031–367 94 60
Jonas Parsmo
E-post: jonas.parsmo@funktionsstod.goteborg.se
Kommunal
Facklig företrädare
Telefon: 0104429495
E-post: goteborg.vast@kommunal.se

Tipsa en vän

Dela annonsen

${loading}