Till sidans huvudinnehåll

Fritidsassistent till Stenhuset

Arbetsbeskrivning

Enheten Fritid Centrum Väst driver Stenhuset, en attraktiv plats för ungdomar mellan 13-20 år som erbjuder olika typer av kreativa aktiviteter främst inom kulturområdet så som musik, ateljéer och arrangemang för målgruppen. Verksamheten bedrivs i både öppen- och i gruppform där ungdomar succesivt kan ta del och förverkliga sina idéer om vad de vill göra på fritiden. En stor del av arbetet läggs även på ett uppsökande arbetet på skolor med syfte att marknadsföra verksamheten och skapa relationer med målgruppen. Därutöver ingår även olika uppdrag som exempelvis: Skola som Arena, Passalen, handleda feriearbetare och eller unga ledare/ambassadörer.

Vi söker en kollega till en tillsvidaretjänst och en till ett längre vikariat.

Välkommen med din ansökna!

Kvalifikationer

Du har fritidsledarutbildning eller annan likvärdig eftergymnasial gärna pedagogisk utbildning som arbetsgivaren bedömer är relevant för uppdraget. Du ska ha dokumenterad erfarenhet av öppen verksamhet och visa på goda resultat av att coacha ungdomar i olika inflytande och eller delaktighetsprocesser. Arbetet kräver att du har goda erfarenhet av ungdomsarbete samt att du känner dig trygg i det främjande arbetet och att du därmed kan skapa en god atmosfär.

Meriterande att du har kunskaper och erfarenheter i att jobba systematisk med kvalitetsutveckling, normmedvetet arbetssätt samt att du har god förmåga till konflikthantering och arbeta efter lågaffektiva metoder.

Viktigt att du har ett brett och aktuellt kontaktnät inom området samt att du har praktisk erfarenhet av att samverka så att det kommer målgruppen till gagn. Du behöver dessutom vara väl insatt i omvärldsorienterat arbete kring ungdomar. Bra om du även har erfarenhet av ung kulturverksamhet och/eller annan formell kunskap i något estetiskt ämne som du kan delge inom ramen för verksamheten.

Du kommer jobba i en dynamisk miljö där det oväntade kan hända och därmed krävs det hög flexibilitet och uthållighet. Vi söker dig som är driven och kreativ då mycket av arbetet handlar om att inspirera och tillsammans med ungdomar driva projekt och att utveckla verksamheten.

Du förväntas att du tar egna initiativ och att du är handlingskraftig samt känner ansvar för dina och gemensamma arbetsuppgifter med verksamhetens bästa i fokus. Du behöver därmed vara lyhörd och har god samarbetsförmåga för att kunna slutföra det du påbörjat.

Övrig information

Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vårt uppdrag är att skapa en bra vardag för Göteborgs invånare, besökare och företagare. Som medarbetare i staden har du en trygg anställning med många karriärvägar där du får möjlighet till intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Om Socialförvaltningen Centrum

Vi i socialförvaltningen Centrum arbetar varje dag för att invånarna i centrala Göteborg ska få en bättre vardag.
Våra uppdrag inom det sociala området är många och spänner från myndighetsutövning till främjande och förebyggande insatser.
Vi arbetar lokalt men har också verksamheter som riktar sig till hela staden för att möta våra invånares behov.
Vi vill skapa en likvärdig och effektiv socialtjänst med fokus på tidiga insatser för en mer jämlik stad.

Om du söker mål och mening på din färd och vill verka i centrala Göteborg - jobba hos oss!

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2024-02-23
Referensnummer
C177387

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid
Antal tjänster
2
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner

Victoria Lorenz Nyström
Enhetschef
E-post: victoria.lorenz@socialcentrum.goteborg.se

Fackliga företrädare

Kerstin Kristiansson
Fackligt ombud SSR
Telefon: 031-365 50 75
E-post: kerstin.kristiansson@socialcentrum.goteborg.se
Adisa Karabegovic
Fackligt ombud Vision
Telefon: 031 365 97 68
E-post: adisa.karabegovic@socialcentrum.goteborg.se

Tipsa en vän

Dela annonsen

${loading}