Till sidans huvudinnehåll

Socialsekreterare till Mottaget Försörjningsstöd

Arbetsbeskrivning

Socialförvaltningen Sydväst i Göteborgs Stad är en stabil förvaltning som värnar om processarbetet för våra sökande, för att den ska vara så tydlig, rättssäker och effektiv som möjligt.
Stöd och försörjning i SF Sydväst är en del av avdelning Vuxen och Försörjningsstöd, där ett nära samarbete finns mellan enheterna.
Vi är fyra enheter inom Stöd och försörjning; ett Mottag, två rehabenheter samt en arbetsmarknadsenhet.
Mottaget består av 11 socialsekreterare, två 1:e socialsekreterare och en enhetschef.
En av våra duktiga socialsekreterare har fått möjlighet att gå vidare till andra utmaningar, varför vi söker just Dig som kan och vill arbeta i vårt Mottag.

En viktig del i arbetet som socialsekreterare i Mottaget Försörjningsstöd är att informera våra invånare och samverkanspartner om rätten till ekonomiskt bistånd för att främja en egen försörjning. Arbetet innebär även att på ett rättssäkert vis hantera ansökan och bedöma rätten till bistånd utifrån rättspraxis, riktlinjer och likabehandling. Som socialsekreterare i Mottaget Försörjningsstöd har Du jour i icke aktuella ärenden, nybesök och ska grundligt utreda rätten till ekonomiskt bistånd i en tydlig nybesöksutredning. Du ska kunna behärska det svenska språket väl, både i tal och skrift.

Att vara socialsekreterare i Mottaget innebär även att Du behöver vara stresstålig och flexibel. Du är ansiktet utåt och kanske den första som individen har kontakt med inom socialtjänsten, varför ett professionellt och gott bemötande är mycket viktigt. I Mottaget hanteras jour, spontanbesök och telefonsamtal från individer i kris, i affekt etcetera, varför det även är viktigt att Du kan behärska ett lugn och kunna prioritera i din arbetsagenda. Arbetet i Mottaget kan innebära stunder av högt tryck men även stunder av mindre inflöde, och Du behöver kunna härbärgera den arbetspendel som blir och vara effektiv i det.

Vi kan erbjuda Dig ett varierande, intressant och utmanande arbete och en arbetsplats med fokus på utveckling, kvalitet och rättssäkerhet. Tjänsten inleds med en bra och gedigen introduktion. Vidare har vi ett mycket gott arbetsklimat och det finns extern handledning att tillgå, liksom intern metodhandledning.
Både Vuxen och Försörjningsenheterna sitter samlokaliserade, nära Frölunda torg med dess utbud och kollektivtrafik.

Tycker du att detta låter som en intressant tjänst?
Tveka inte att ansöka redan idag!
Intervjuer kommer ske löpande

Kvalifikationer

Socionom eller likvärdig utbildning - Krav

Myndighetsutövning - Krav
Du ska ha erfarenhet av att ha arbetat med myndighetsutövning inom socialtjänst eller likvärdig myndighet.

Bemötande - Krav
Du visar respekt och hänsyn för dem du möter i din yrkesroll. Du utgår ifrån allas lika värde och skapar en god atmosfär i mötet. Du har en öppen och positiv attityd och klientens behov som utgångspunkt för ditt agerande.

Flexibel - Krav
Du har lätt för att anpassa dig och ditt arbetssätt utifrån ändrade förutsättningar och ny information. Du kan snabbt prioritera om, ändra ditt synsätt och förhållningssätt samt se möjligheter i förändringar.

Helhetssyn - Krav
Du kan överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang. Du visar intresse för och samverkar i övergripande frågor för att skapa mervärde. Du tar hänsyn till olika informationskällor och perspektiv samt kan anpassa andras idéer till den egna verksamheten.

Övrig information

För att uppfylla kraven i GDPR samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller brev. Har du skyddade personuppgifter skall du INTE ansöka via systemet utan kontakta rekryterande chef för hantering av din ansökan.

Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vårt uppdrag är att skapa en bra vardag för Göteborgs invånare, besökare och företagare. Som medarbetare i staden har du en trygg anställning med många karriärvägar där du får möjlighet till intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda, undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Om Socialförvaltningen Sydväst

Socialförvaltningen Sydväst är en av fyra socialförvaltningar i Göteborgs Stad med runt 900 medarbetare. I stadsområdet Sydväst bor cirka 120 000 invånare och området stäcker sig från Billdal till Högsbohöjd och till södra skärgården. Förvaltningens uppdrag är att barn, unga och vuxna ska kunna leva ett tryggt och självständigt liv och att barn och unga har en rik fritid. Förvaltningen jobbar också för att stötta personer i hemlöshet till ett varaktigt boende. Genom samverkan med civilsamhälle, lokalt näringsliv och andra aktörer ska vi öka folkhälsan och tryggheten i området.

I socialförvaltningen Sydväst vill vi ta tillvara på engagemanget hos alla medarbetare. Hos oss kan du påverka både ditt eget jobb och andras liv.

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2024-07-24
Referensnummer
C201798

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid
Antal tjänster
2
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse

Kontaktpersoner

Bahar Saeidi
1:e socialsekreterare
Telefon: 031-366 41 82
Mathilda Berntson
Enhetschef
Telefon: 031-366 41 59
E-post: mathilda.berntson@socialsydvast.goteborg.se

Fackliga företrädare

Anette Eriksson
Akademikerförbundet SSR
Mobil: 0790-985989
E-post: anette.eriksson@socialsydvast.goteborg.se

Tipsa en vän

Dela annonsen

${loading}