Till sidans huvudinnehåll

Speciallärare till Frejaskolans anpassade grundskola

Arbetsbeskrivning

Frejaskolan är en F-9 grundskola och anpassad grundskola med sex fritidshem. På vår skola går 750 elever och här arbetar cirka 120 personal. Vår skolbyggnad stod klar att flytta in i januari 2018. Skolan ligger vackert belägen i norra Tynnered där det är nära till skog, hav, skatepark och kollektivtrafik. Här har vi tillgång till 33 000 m2 stor skolgård med flera alternativ till lekar och aktiviteter.

På Frejaskolan är det viktigt att tillsammans med övrig personal på skolan arbeta för en tillgänglighetsanpassad lärmiljö och utifrån våra ledord: För varandra tillsammans.

Vi utökar nu vår anpassade grundskola på Frejaskolan och söker därför en kreativ lärarkollega. På Frejaskolans anpassade grundskola har vi elever som läser ämnen eller ämnesområden i årskurserna 1-9. I våra klasser arbetar olika yrkeskategorier så som speciallärare, lärare skola, lärare fritidshem och assisterande pedagoger. Uppdraget som speciallärare gäller undervisning i årskurs 1-3 och att leda ett arbetslag med lärare i fritidshem samt elevassistenter.

Våra utvecklingsområden är ökad måluppfyllelse och systematiskt kvalitetsarbete, allt i syfte att kunna ge eleverna möjlighet att utvecklas så långt som möjligt utifrån sina förmågor och nå målen i en verksamhet av hög kvalitet. På vår skola finns elevhälsoteam som arbetar övergripande och stöttar upp vid behov.

Vill du vara med oss och bidra till denna utveckling så är du välkommen att söka!

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare i grunden och utbildad speciallärare med inriktning intellektuell funktionsnedsättning. Helst kan du alternativ kommunikation och har erfarenhet av att ta fram bildstöd. Om du inte har det så behöver du vara nyfiken på och villig att lära dig alternativ kommunikation och vad det innebär att arbeta med tydliggörande pedagogik och lågaffektivt bemötande. Du ska, tillsammans med kollegor, ifrån alla skolformer, samarbeta och utveckla skolan kontinuerligt till en tillgänglighetanpassad skola. I arbetet med eleverna har du förväntningar, tydliggör mål och vägen dit. Som lärare är dina lektioner utformade med variation i metoder och nivåer allt grundat i elevernas behov såväl individuellt som grupp.

Du lyssnar på andra människor i syfte att förstå deras behov. Du söker aktivt efter andras synpunkter och perspektiv samt är mottaglig för dem genom att visa respekt, hänsyn och omtanke mot både elever och kollegor. Du kan balansera olika krav och behåller lugnet i svåra situationer. Att bidra till andras lärande ger dig energi och du skapar förutsättningar för att lärande ska kunna ske.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten tillsätts under förbehåll att den inte tas i anspråk av interna skäl.

Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Övrig information

Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

I denna rekrytering kommer vi inte att efterfråga ett personligt brev som ansökningshandling. Istället kommer du som söker att svara på ett antal frågor där vi ber dig beskriva din kompetens inom efterfrågat område.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Om Grundskoleförvaltningen

I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, anpassad grundskola, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2024-04-16
Referensnummer
SVC186048

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid
Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse

Kontaktpersoner

Lena Gustafsson
rektor
Telefon: 031-3664862
Mobil: 0725-416153
E-post: lena.gustafsson@grundskola.goteborg.se

Fackliga företrädare

Lars Smith
Sveriges lärare
E-post: lars.smith@fvsverigeslarare.se

Tipsa en vän

Dela annonsen

${loading}