Till sidans huvudinnehåll

Teckenspråkiga Timvikarier till Kaggeledsbackens BmSS

Arbetsbeskrivning

Nu söker vi dig som kan flytande svenskt teckenspråk och vill ha ett flexibelt arbete hos en trygg arbetsgivare där du har kul på jobbet!

Vi på bemannings- och rekryteringsenheten funktionsstöd stadsområde centrum söker nu vikarier till vår verksamhet på Kaggeledsbacken. Som vikarie hos oss får du många meningsfulla möten som i sin tur ger ny kunskap, insikt och erfarenheter. Förstaspråket på verksamheten är teckenspråk och några av personalen är själva döva eller har hörselnedsättning. Brukarna på Kaggeledsbacken har intellektuella, psykiska och/eller fysiska funktionsvariationer. Vi har god kännedom om teckenspråkigas situation och förutsättningar där vi fungerar som en brobyggare och länk mellan brukaren och annan vård, myndigheter och samhällskontakter. För att få en bra start hos oss erbjuder vi en gedigen introduktion till verksamheten.

Som vikarie stöttar du våra boende i det dagliga livet. För att trivas hos oss behöver du ha ett intresse för människor och ha förståelse för olikheter hos individer med funktionsvariationer. Det är också viktigt att du har vilja att lära sig och utvecklas mer inom området.

Som timavlönad är ditt uppdrag att täcka upp för ordinarie personals frånvaro, ibland med kort varsel. Du blir inbokad på arbetspass utifrån verksamheternas behov, vilket kan vara på dagtid, kvällstid och/eller natt på både vardagar och helger. Som timvikarie har du därför inget fast schema utan kan själv styra över din arbetstid.

Som timvikarie hos oss får du möjlighet att:
• Göra skillnad i göteborgarnas vardag
• Kombinera arbete med studier, annat arbete eller pension
• Välja vilka dagar/arbetstider du kan vara tillgänglig för att arbeta
• Skaffa dig värdefull erfarenhet och referenser
• Skapa ett långt samarbete med oss i Göteborgs Stad

Kvalifikationer

Du som söker behöver kunna flytande svenskt teckenspråk.

Det är önskvärt med med tidigare erfarenhet inom vård och omsorg , särskilt av målgruppen psykiatri, intellektuella funktionshinder, NPF, autism , tvång och ångest. Har du en godkänd eller pågående stödassistentutbildning, eller Vård och omsorgsprogrammet med specialisering inom programfördjupningen funktionsnedsättning. Alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig är det också meriterande.

Har du också kunskap och erfarenhet av AKK (alternativ kompletterande kommunikation) och B-körkort med körvana är det också ett stort plus.

För att lyckas i rollen är det viktigt att du visar respekt och hänsyn för dem du möter i din yrkesroll. Du anpassar din kommunikation efter mottagare, målgrupp och situation. och du lyssnar på andra människor i syfte att förstå deras behov.
Samtidigt har du förmåga att arbeta tillsammans med andra för att utföra uppgifter och nå mål. Arbetet kräver också att du arbetar effektivt under stress, kan balansera olika krav och behåller lugnet i svåra situationer.

Känner du att ovanstående beskrivning stämmer in på dig? Då är du varmt välkommen med din ansökan!

Övrig information

Urval och intervjuer påbörjas under ansökningstiden.

I den här rekryteringen kommer du få svara på ett antal frågor där du får beskriva din kunskap inom området i stället för att skicka ett personligt brev.

I samtliga rekryteringsprocesser sker minst två referenstagningar.
Intervjuer för denna tjänst kommer att hållas digitalt. Om du har behov av tolk, ansvarar du själv för att boka in en inför intervjun.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering.
Som medarbetare i förvaltningen för funktionsstöd erbjuder vi dig:
- Introduktion vid nyanställning
- Kompetensutveckling
- Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden

Före erbjudande om anställning ber vi dig uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister. Beställt utdrag ska vara oöppnat.
Du ska själv begära ett utdrag från polisens belastningsregister. Detta görs på polisens hemsida https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/kontrollera-dina-uppgifter-i-belastningsregistret/blanketter---kontrollera-egna-uppgifter/ antingen via e-tjänst (Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret) eller med hjälp av Blankett för att kontrollera egna uppgifter (Blankettför begäran om registerutdragför enskild person, utdrag nr 442.3)

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi valt rekryteringskanaler och önskar inte erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- eller rekryteringshjälp.

Om Förvaltningen för funktionsstöd

Vi är alla olika. Vi är alla också lika och har samma rätt till ett tryggt hem, en meningsfull sysselsättning och att känna oss värdefulla. Då utvecklas vi och kan delta i samhället. Förvaltningen för funktionsstöd bedömer behov och ger stöd till de som har rätt till det. Personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett gott och självständigt liv. Ett liv som alla andra.
Med 6 000 medarbetare är vi Sveriges största funktionsstödsförvaltning. Vi fattar beslut om och arbetar inom boende med särskild service, daglig verksamhet, sysselsättning, boendestöd, personlig assistans, olika former av avlastning, stöd och ledsagning. Vi arbetar aktivt med att utveckla och sprida kunskap inom Göteborgs Stad och till andra. På så sätt blir vi alla bättre på att förstå behov och ge rätt stöd. Tillsammans ser vi till att fler kan leva ett gott och självständigt liv som alla andra.
Välkommen att bli en av oss! Du är Göteborg.

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2023-12-04
Referensnummer
C164298

Anställningsvillkor

Omfattning
Timavlönad
Antal tjänster
4
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Tillträde
enligt överenskommelse

Kontaktpersoner

Bemanningsenheten Centrum
Förvaltningen för funktionsstöd
E-post: bemanningsenheten.centrum@funktionsstod.goteborg.se

Fackliga företrädare

Kommunal
Facklig Företrädare
Telefon: 010-442 94 95
E-post: goteborg.vast@kommunal.se
Jonas Parsmo
Vision
Telefon: 031-365 98 33
E-post: jonas.parsmo@fv.vision.se
Christina Matsdotter
Saco
Telefon: 031–367 94 60

Tipsa en vän

Dela annonsen

${loading}