Till sidans huvudinnehåll

Controller

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med oss och bygga upp en ny ekonomifunktion? På ekonomiavdelningen är vi totalt 25 medarbetare varav controller teamet består av 8 medarbetare. Nu söker stadsmiljöförvaltningen en controller. Stadsmiljöförvaltningen är en av de nya förvaltningarna inom stadsutveckling i Göteborgs Stad, från och med årsskiftet 2022/2023. Ekonomiavdelningen arbetar med förvaltningens planering, budget, redovisning och uppföljning.

Som controller arbetar du både operativt och strategiskt med budget-, uppföljning-, prognos och analysarbete. Du jobbar främst mot en avdelning där du stöttar verksamhetens chefer, projektledare och handläggare. I din roll är du även förvaltningens projektcontroller för Eu- och vinnovaprojekt projekt som i huvudsak bedrivs på aktuell avdelning. Du bidrar till att de ekonomiska aspekterna i verksamheten uppmärksammas och tillvaratas. I samband med budget och uppföljning kommer du analysera och lämna prognoser som bland annat utgör underlag för strategiska beslut.

Du kan också komma att arbeta med övrigt förekommande arbetsuppgifter på enheten. Arbetsuppgifter kan komma att förändras över tid. Tillsammans med ledning och kollegor driver du utvecklings- och förändringsarbete inom ekonomiområdet. Du är även med och formar ekonomifunktionen på den nya förvaltningen stadsmiljö. Vi erbjuder ett spännande arbete inom stadsutveckling i Göteborg för dig som vill påverka och ytterligare förbättra ekonomistyrning tillsammans med dina kollegor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
• Minst 3 årig högskoleutbildning inom ekonomi, offentlig förvaltning eller motsvarande
• Några års erfarenhet av att arbeta självständigt med ekonomifrågor och som stöd till verksamheten
• Erfarenhet av redovisning, budget och prognosarbete.

Det är meriterande om du har:
• Erfarenhet av att arbeta med Eu projekt eller annan projektredovising/uppföljning är meriterande
• Erfarenhet av investeringsredovisning, projektredovisning och ekonomistyrning kopplat till stadsutveckling
• Erfarenhet från kommunal eller annan offentligt styrd organisation
• Erfarenhet från ekonomisystemet Agresso och uppföljningssystemen Hypergene

Ditt arbetssätt är systematiskt och utvecklingsinriktat. Du har hög IT-kompetens och god förmåga att lära dig nya system. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

För att lyckas i arbetet hos oss krävs att du är ansvarsfull, driven, strukturerad, analytisk och pedagogisk. Du är prestigelös, lyhörd och samarbetsinriktad och har förmåga att kommunicera och skapa goda relationer med andra. Du ser möjligheter och drivs av att bidra till utveckling. Du har förmåga att arbeta självständigt och samtidigt konsultativt. Du har förmågan att se helheten, att tänka långsiktigt och strategiskt men också kunna gå ner på detaljnivå vid behov. Vi vill också att du kan arbeta långsiktigt och metodiskt med förändrings- och utvecklingsfrågor. Det är viktigt att du kan kommunicera obehindrat på svenska i såväl tal som skrift.

Vi ser fram emot att få träffa dig, så tveka inte med din ansökan!

Övrig information

Vi erbjuder en arbetsplats i en förvaltning där utveckling står i fokus, både internt hos oss och även i flertalet av de uppdrag vi bedriver i staden. Våra medarbetare har breda och varierande kompetenser. Vi erbjuder medarbetarförmåner såsom flexibel arbetstid (undantag på vissa avdelningar), friskvårdsbidrag och cykelförmåner. Ett hållbart arbetsliv är viktigt för oss där du ska kunna kombinera ett spännande och givande arbetsliv med ditt privatliv. Vi vill att våra arbetsplatser ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi tror att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.
Ansökningarna hanterar vi löpande och kan komma att bjuda in till intervjuer innan sista ansökningsdag.
Vill du veta mer om oss? Följ vår företagssida på LinkedIn:
https://www.linkedin.com/company/stadsmiljo-goteborgs-stad/

Om Stadsmiljöförvaltningen

Stadsmiljöförvaltningen har ett helhetsansvar för stadens offentliga rum och samlade framkomlighet. Vi arbetar för att skapa tillgängliga, attraktiva och levande stadsmiljöer och naturområden. Förvaltningen äger och förvaltar spårvagnsnätet i Göteborg. På förvaltningen arbetar cirka 850 personer.

Göteborg befinner sig i den mest omfattande utvecklingen i modern tid. Göteborgs Stad har sedan årsskiftet 22/23 en ny organisation för stadsutveckling. Syftet med förändringen är att skapa en mer sammanhållen stadsutvecklingsprocess, i såväl planering, genomförande som förvaltning av staden. Förändringen ska bidra till ökad effektivitet och transparens i arbetet med stadsutveckling för boende, besökare och näringsliv.

Göteborgs Stad arbetar utifrån demokratins värdegrund. Den avspeglar sig i stadens fyra gemensamma förhållningssätt; Vi vet vårt uppdrag och vem vi är till för, Vi bryr oss, Vi arbetar tillsammans och Vi tänker nytt.

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2023-12-04
Referensnummer
SMF-2023-00089

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid
Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Tillträde
Enligt överenskommelse

Kontaktpersoner

Christina Thomassen
Enhetschef controller
Mobil: 0721416755
E-post: christina.thomassen@stadsmiljo.goteborg.se

Fackliga företrädare

Christer Skagerholm
Vision
Mobil: 070-549 38 95
E-post: christer.skagerholm@stadsmiljo.goteborg.se
Tomas Hagelberg
Sacorådet
Telefon: 031 368 29 26
E-post: saco@stadsmiljo.goteborg.se

Tipsa en vän

Dela annonsen

${loading}