Till sidans huvudinnehåll

Lärare i idrott och hälsa samt svenska åk 7-9, Härlandatjärnskolan

Arbetsbeskrivning

Härlandatjärnskolan är en helt nybyggd skola som välkomnar elever från och med höstterminen 2022.
Skolan är tvåparallellig och kommer att ha cirka 560 elever från årskurs F-9 när den är fullt utbyggd. Skolan ligger mycket naturskönt vid Härlanda tjärn med närhet till skog och sjö, vilket vi vill nyttja i vår undervisning. Skolans läge kombinerat med den invändiga miljön där man verkligen satsat på att utforma lärmiljöer som erbjuder lärare och elever en fantastisk arbetsmiljö är på många sätt unikt. Hela skolan är skofri.

Till Härlandatjärnskolan söker vi nu grundskollärare till åk 7-9.
Vi söker nu en behörig lärare för undervisning i idrott och hälsa i kombination med svenska i åk 7-9. I tjänsten ingår även mentorskap där en nära dialog med elev och vårdnadshavare är av största vikt. Du kommer att ingå i ett arbetslag med lärare runt de aktuella årskurserna. Tillsammans med dina kollegor skapar du förutsättningar för elevers kunskapsutveckling, att nå läroplanernas och kursplanernas mål. Tillsammans ansvarar ni för att planera, dokumentera, analysera, utvärdera och följa upp elevernas utveckling. Du och dina kollegor arbetar för att utforma en lustfylld och varierad skoldag med elevernas bästa i fokus. Arbetet innebär även samarbete med övriga pedagoger, elevhälsan, vårdnadshavare, övrig personal samt andra aktörer utanför skolan.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare för årskurs 7-9 med behörighet i idrott och hälsa samt svenska. För att du som är nyexaminerad skall få bästa tänkbara start i yrket kommer du att ingå i Grundskoleförvaltningens Lärarakademis introduktion för nyexaminerade lärare. Introduktionen ger dig som nyexaminerad ett nätverk med andra nyexaminerade och riktade aktiviteter under ditt första år som lärare.

I tjänsten ingår ansvar för planering, genomförande och utvärdering av lektioner samt mentorskap. I rollen som lärare hos oss söker vi dig som har god samarbetsförmåga i syfte att nå våra mål. Vi tänker att du också är duktig på att skapa goda relationer till framför allt eleverna, men även till vårdnadshavare och kollegor. Vi tror att en god relation mellan lärare och elev är en viktig grund för att lärande ska kunna ske. Vi ser även att du verkar för ett respektfullt arbetsklimat och kommunicerar på ett professionellt sätt med såväl elever som kollegor och vårdnadshavare. Detta gör du genom att vara öppen och tillmötesgående samt genom att lyssna in din omgivning för att kunna förstå deras behov. Hos oss sker kontinuerlig utveckling av verksamheten, därför vill vi gärna att du bidrar med nya idéer och perspektiv i arbetsrelaterade frågor och utmanar metoder, arbetssätt och tankesätt. Om du har god erfarenhet av att arbeta med GSFE och andra digitala plattformar så är det en stor fördel.

Varmt välkommen med din ansökan!

Tjänsten tillsätts under förbehåll att den inte tas i anspråk av interna skäl.

Övrig information

Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Om Grundskoleförvaltningen

I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, anpassad grundskola, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2024-04-16
Referensnummer
CC186170

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid
Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Tillträde
Tillträde Augusti 2024

Kontaktpersoner

Petra Runby
Biträdande rektor
E-post: petra.runby@grundskola.goteborg.se
Johan Rasmusson
Rektor
Telefon: 031-365 53 94
Mobil: 0701-73 81 44

Fackliga företrädare

Helena de Cloux
Sveriges Lärare
E-post: helena.de.cloux@fvsverigeslarare.se
Nicole el Aaraj
Sveriges Lärare
E-post: nicole.el.aaraj@fvsverigeslarare.se

Tipsa en vän

Dela annonsen

${loading}