Till sidans huvudinnehåll

Sjuksköterska till vård- och omsorgsboende i Centrum

Arbetsbeskrivning

Är du legitimerad sjuksköterska och vill arbeta med framtidens nära vård? Nu söker vi dig som vill vara med och göra skillnad för patienterna på Fridkulla eller Fredriksdals vård- och omsorgsboende. Vi erbjuder patienterna en trevlig boendemiljö med goda måltider, kultur och aktiviteter. Du kommer att arbeta i en härlig grupp som är erfaren och med stor kompetens. Samarbete, medskapande och helhetsansvar är ledord som präglar vår verksamhet.

Som sjuksköterska hos oss får du ett stimulerande och flexibelt arbete med fokus på eget ansvar. I uppdraget utför du bedömningar utifrån aktuellt hälsotillstånd och följer upp medicinska behandlings- och omvårdnadsinsatser. Patienternas behov av hälso- och sjukvård varierar mellan att vara förebyggande till behov av avancerad sjukvård. En viktig del i rollen som sjuksköterska inom vård- och omsorgsboende är att du lär känna patienten. Det ger dig förutsättningar att kunna följa upp ditt arbete under längre perioder, vilket kan ge dig både insikter och resurser i ditt arbete för patientens bästa.

I din roll som sjuksköterska ingår även att handleda omvårdnadspersonalen och delegeringsarbete samt att dokumentera och säkerställa i informationsöverföring för den enskilde. Vidare samverkar du med omvårdnadspersonal, läkare, arbetsterapeut och fysioterapeut. Tillsammans skapar ni en god och jämlik vård och ser till att patienten får en optimal livssituation. Som ny i din roll erbjuds du en individuell anpassad introduktion för att du ska komma in i arbetet på ett bra sätt där du får löpande rådgivning, nära ledarskap och utbyte av kompetens inom arbetsgruppen. Vi arbetar var fjärde helg samt cirka en kväll i veckan.

Vem blir din chef?
Helena Persson har lång erfarenhet inom vården som sjuksköterska, de senaste fem åren har hon arbetat som chef. Helenas ledarstil innefattar tydlighet, omtänksamhet och skapandet av rutiner. I arbetssättet är hon systematisk, noggrann och vill hitta sätt att åstadkomma kontinuerliga förbättringar och ökad effektivitet. "Viktigt för mig är att medarbetare känner sig trygga och delaktiga". Läs mer om Helena på Linkedin: https://www.linkedin.com/in/helena-persson-835aa6197/

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Erfarenhet av yrket är meriterande men vi välkomnar även dig som är nyexaminerad. Då vi arbetar inom ett stort geografiskt område är B-körkort ett krav. Vi ser gärna att du har förskrivningsrätt på inkontinens och/eller gärna erfarenhet av äldrevård men det är inget krav.

I tjänsten kommer du att arbeta självständigt till stor del, samtidigt som du ingår i team med andra professioner som är viktiga för patienten. Vi ser därför att det är viktigt att du kan samarbeta med dina kollegor för att kunna ge våra patienter bästa tänkbara vård. För oss är det också viktigt att du är en ansvarsfull medarbetare som förstår vikten av ditt arbete och hur det påverkar andra. Du är strukturerad i ditt arbetssätt och använder din tid effektivt. En viktig del i ditt uppdrag är mötet med patienten och dess närstående. Du har ett gott bemötande där du visar respekt, hänsyn och empati.

I denna rekrytering ansöker du utan personligt brev. När du söker kommer du få svara på frågor relevanta för tjänsten. Dina svar blir en viktig del av vårt urvalsarbete.

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrig information

Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vi arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Som medarbetare i äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen erbjuder vi dig:
• Trygg anställning med goda anställningsvillkor
• Karriärmöjligheter
• Internutbildningar
• Spännande och meningsfulla arbetsuppgifter
• Introduktion vid nyanställning
• Heltid med möjlighet till deltid
• Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden

Vi ser gärna att du vill fortsätta att lära nytt och utveckla din kompetens. För att få den kompetens som behövs för att arbeta inom den kommunala hälso- och sjukvården erbjuder Göteborgs Stad ett introduktionsprogram för dig som nyanställd. Introduktionsprogrammet är individuellt och pågår i cirka ett år. Programmet utformas individuellt i dialog mellan dig som nyanställd, din enhetschef och din handledare.

Före erbjudande om anställning ber vi dig uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister tillsammans med giltig identitetshandling. Beställt utdrag ska vara oöppnat. Du ska själv begära ett utdrag från polisens belastningsregister vilket du kan göra via följande länk: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/kontrollera-dina-uppgifter-i-belastningsregistret/

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag:
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Om Äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen

Vi är en ledande aktör inom hälsa vård och omsorg med höga ambitioner som erbjuder många möjligheter till utveckling. Vi söker dig som tillsammans med 10 000 kollegor vill vara med och göra det möjligt – i både handling och bemötande.  

Vi är i en framtidsbransch och därför är det viktigt att visa vad vi står för och vad du kan få uppleva om du blir en del av oss. Det kommer bli en spännande resa mot världens bästa stad för ett långt och värdigt liv. Vi är Göteborg. Välkommen ombord! 

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2023-12-11
Referensnummer
C165193

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid
Antal tjänster
2
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Tillträde
Annonsen gäller två tjänster varav en tillsvidareanställning och ett vikariat. Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner

Helena Persson
Enhetschef
Telefon: 0313657678
E-post: helena.persson@aldrevardomsorg.goteborg.se

Fackliga företrädare

Anna Ridderstad
Vårdförbundet Centrum
Mobil: 073-665 63 08
E-post: anna.ridderstad@aldrevardomsorg.goteborg.se

Tipsa en vän

Dela annonsen

${loading}