Till sidans huvudinnehåll

Jobba som timvikarie

Varje dag behöver vi i Göteborgs Stad timvikarier bland annat i förskolor, skolor och på boenden och i annat stöd för äldre och personer med funktionsvariation.

Flexibelt och i olika yrkesområden

Behov av timvikarier uppstår i många av våra verksamheter. Störst är behovet inom pedagogiskt arbete och sjukvård, omsorg och stöd. Där kan du bland annat jobba som lärare, elevassistent, undersköterska och stödassistent. Du kan bli erbjuden jobb med kort varsel, men vikariatet kan också leda till en längre anställning. Läs mer om vilka yrkesområden du kan jobba i, och vad som krävs som timvikarie just där, längre ned på den här sidan.

Oavsett yrkesområde kan du som timvikarie i Göteborg Stad i hög grad påverka ditt schema. Du lägger själv upp din tillgängliga tid i ett datorsystem. Du får sedan förfrågningar utifrån de tider som du har angett.

Hitta timvikariat eller ställ frågor

Länken här under leder till alla våra aktuella annonser för timvikariat. Filtrera på förvaltning eller yrke beroende på var du vill jobba eller vad du vill jobba med.

Aktuella timvikariat under Lediga jobb

Kontaktuppgifter till alla bemanningsenheter

Vad krävs?

Oavsett vilket yrkesområde du vill jobba inom är det meriterande och ibland ett krav att du har utbildning eller erfarenhet inom området du ansöker till. Om du har körkort är det ofta en fördel.

För att få arbeta i kontakt med barn och unga krävs också att du varje år visar upp ett utdrag ur belastningsregistret. Du ansöker om ditt registerutdrag hos Polisen.

Timvikarie inom pedagogiskt arbete

Förskola

Inom förskolan arbetar förskollärare och barnskötare. Vi söker dig som vill jobba med barns utveckling och trivs med ett ansvarsfullt arbete. Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet eller utbildning inom yrkesområdet.

 Vill du veta mer om hur det är att jobba som timvikarie inom förskoleförvaltningen? På sidan 
Jobba som timvikarie i förskoleförvaltningen hittar du mer information.

Grundskola

Inom grundskola och anpassad grundskola arbetar bland annat lärare, lärare i förskoleklass och elevassistenter. Vi söker dig som vill jobba med elever i deras lärande och som trivs med ett ansvarsfullt arbete. Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet eller utbildning inom yrkesområdet.

Gymnasieskola

Inom gymnasieskolan finns det många olika yrken. Kontakta respektive gymnasieskola för att anmäla ditt intresse som timvikarie.

Här hittar du Göteborgs Stads gymnasieskolor

Här hittar du Göteborgs Stads anpassade gymnasieskolor

En ung person med långa flätor ser glad ut
Som timvikarie kan du i hög grad påverka ditt schema, vilket skapar frihet. Foto: Lo Birgersson

Timvikarie inom sjukvård, omsorg och stöd

Äldreomsorg

Inom äldreomsorgen kan du arbeta som timvikarie på ett vård- och omsorgsboende (äldreboende) eller inom hemtjänsten. Vi söker dig som vill vara med och ge äldre god omvårdnad och en meningsfull vardag. Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet eller utbildning inom yrkesområdet.

Aktuella timvikariat inom äldreomsorg
Kontakta bemanningsenhet

Funktionsstöd

Inom verksamheten för funktionsstöd arbetar stödassistenter. Vi söker dig som vill göra det möjligt för människor med funktionsnedsättningar att leva ett tryggt och självständigt liv. Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet eller utbildning inom yrkesområdet.

Aktuella timvikariat inom funktionsstöd
Kontakta bemanningsenhet

Boenden för personer i hemlöshet eller i missbruk

Vi söker dig som är undersköterska, stödassistent eller behandlingsassistent. Du kan vara färdigutbildad, vara mitt i pågående studier eller ha arbetat inom några av dessa yrkesområden.

Boenden för barn och unga

Vill du jobba med ensamkommande unga eller barn med funktionsnedsättning? Vi söker dig som är undersköterska, stödassistent eller ungdomshandledare. Du kan vara färdigutbildad, vara mitt i pågående studier eller ha arbetat inom några av dessa yrkesområden.

Aktuella timvikariat inom socialt arbete
Kontakta bemanningsenhet
Timvikarie inom måltider, lokalvård och service

Måltider

Inom måltidsservice arbetar du som vikarie i kommunens tillagnings- eller mottagningskök. Vi söker dig som trivs med ett ansvarsfullt arbete inom måltidsområdet. Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet eller utbildning inom yrkesområdet.

Aktuella timvikariat inom måltider
Kontakta bemanningsenhet

Lokalvård

Inom lokalvård och som lokalvårdare arbetar du med att hålla verksamheternas lokaler rena och hygieniska. Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet eller utbildning inom yrkesområdet.

Aktuella timvikariat inom lokalvård
Kontakta bemanningsenhet

En kvinna i ett klassrum med barn
Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet eller utbildning inom yrkesområdet. Foto: Lo Birgersson

Fastighetsservice

Som vikarie inom fastighetsservice arbetar du med förebyggande skötsel av lokaler, samt reparationer och underhåll. Det är viktigt att du kan hantera verktyg och har en god servicekänsla. Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet eller utbildning inom yrkesområdet.

Aktuella timvikariat inom fastighetsservice
Kontakta bemanningsenhet

Har du frågor om timvikariat?

I fokus

Illustrerat förstoringsglas

Hitta ditt vikariat hos oss

Här hittar du alla vikariat som du kan söka i Göteborgs Stad just nu.

Kvinna i blå blus

Våra yrkesområden

I Göteborgs Stad finns över 100 yrken och runt 1000 befattningar. Läs mer om våra yrkesområden.

Kvinna som ler

Möt medarbetare

Se filmer och läs korta intervjuer med några av våra nästan 60 000 medarbetare.

${loading}