Till sidans huvudinnehåll
En kvinna i träningskläder i en simhall

För ungdomar och studerande

Här har vi samlat det vi erbjuder dig som är ung eller studerar på högstadiet, gymnasiet eller högre utbildningar. Att göra praktik, skriva uppsats eller sommarjobba i någon av våra verksamheter kan vara en väg in till en anställning hos oss. Gör vårt karriärtest för att se vilka av våra yrken som passar dig.

I fokus

muspekare som klickar i ett kryss

Gör vårt yrkestest

Funderar du över framtiden? Undrar du vilken utbildning du ska välja? Eller vilket yrke som passar just dig? Vårt yrkestest kan ge dig en fingervisning. Det presenterar också några av de över 100 yrken du kan ha som medarbetare i Göteborgs Stad.

Flicka som ler

Vi har lovjobbat i Göteborgs Stad

Varje år erbjuder vi lovjobb för dig som går i gymnasiet eller årskurs 9. Här möter du några av dem som lovjobbat hos oss.

person dansar

Praktik

Vi erbjuder praktik för dig som studerar, oavsett om det är på högstadiet, gymnasiet, vuxenutbildning, högskola eller yrkesutbildning. Du kan också göra ditt exjobb i någon av våra verksamheter.

person som ler

Jobba som vikarie

Som vikarie hos oss får du ett flexibelt extrajobb som ger värdefull arbetslivserfarenhet. Vi behöver både timvikarier och semestervikarier.

man i hatt

Arbetsmarknadsinsatser

Vi hjälper dig att formulera dina framtidsplaner, att hitta en meningsfull sysselsättning eller utforska studiemöjligheter. Vi stöttar dig så mycket eller lite du vill på din resa mot studier, arbete eller annan sysselsättning.

${loading}