Hälsorådgivning

Söker du information eller rådgivning om hälsosamma val i livet? Det kan gälla kost, motion, sömn eller andra hälsoproblem. På flera ställen runt om i staden kan du som göteborgare få motivation och inspiration för en bättre hälsa.

Det finns flera ställen runt om i Göteborg där du som vill kan få hjälp att hitta motivation och inspiration för en bättre hälsa. De kan heta Hälsotek, Hälsodisk och Hälsolots och de har lite olika inriktning. Där ordnas kurser, föreläsningar och olika aktiviteter för kropp och själ, oftast kostnadsfritt. Du kan hämta information och få svar på dina frågor. Vissa av dem erbjuder även enskilda samtal och hälsotester.

Rörelse, fysisk aktivitet, sätter i gång flera hälsosamma förändringar i kroppen. Det kan bidra till att du blir gladare, sover bättre, lättare kan hantera stress och hålla vikten. I samråd med exempelvis läkare, fysioterapeut, psykolog kan du få ett recept på en bestämd typ av motion som både förebygger och behandlar sjukdomar.

Flera av Göteborgs Stads gym- och motionsanläggningar erbjuder hälsorådgivning i form av olika friskvårdstjänster. Det finns något för alla - för dig som vill ändra din livsstil, börja träna eller har fått fysisk aktivitet på recept (FaR).