Hälsorådgivning

Söker du information eller rådgivning om hälsosamma val i livet? Det kan gälla kost, motion, sömn eller andra hälsoproblem. På flera ställen runt om i staden kan du som göteborgare få motivation och inspiration för en bättre hälsa.

På flera ställen runt om i staden kan du som göteborgare få motivation och inspiration för en bättre hälsa. Dessa ställen kallas för Hälsotek, Hälsodisk eller Hälsolots och har lite olika inriktning. Där ordnas kurser, föreläsningar och olika aktiviteter för kropp och själ, oftast kostnadsfritt. Där kan du hämta information och få svar på dina frågor. Vissa av dem erbjuder även enskilda samtal och hälsotester.

Rörelse, fysisk aktivitet, sätter i gång flera hälsosamma förändringar i kroppen. Du blir gladare, sover bättre, kan lättare hantera stress och hålla vikten. I samråd med läkare, sjuksköterska eller sjukgymnast kan du få ett recept på en bestämd typ av motion som både förebygger och behandlar sjukdomar.

Flera av Göteborgs Stads gym- och motionsanläggningar erbjuder hälsorådgivning i form av olika friskvårdstjänster. Det finns något för alla - för dig som vill ändra din livsstil, börja träna eller har fått fysisk aktivitet på recept (FaR).