Till sidans huvudinnehåll

Plan- och byggprojekt

I e-tjänsten plan och byggprojekt kan du tycka till digitalt om de detaljplaner som är öppna för synpunkter just nu, samt ansöka digitalt om de markanvisningar som staden annonserar ut just för tillfället (om inte annat anvisats).

Södra Guldheden - 167 hyreslägenheter vid Dr Forselius Backe

Vid Dr Forselius Backe planeras för att bygga 167 mindre lägenheter i form av t ex student- och ungdomsbostäder. Nybebyggelsen skall ges ett samtida arkitektoniskt uttryck samtidigt som den volymmässigt ska passa in i området sett till placering och byggnadshöjder. Trafiksäkerheten längs Gibraltargatan ökas genom bland annat en ny gång- och cykelbana och ny rondell vid Emilsborg.

Vad händer just nu?

På grund av tekniska begränsningar så har vi tagit bort alla dokument som varit publicerade på denna sida förutom de lagakraftvunna planhandlingarna. Om ni vill ha tag i dokument som funnits på denna sida så får vi hänvisa till vår kundservice.

[{"type":"Feature","geometry":{"type":"Point","coordinates":[11.98307139038793, 57.67825939514735]},"properties":{"title":"Södra Guldheden - 167 hyreslägenheter vid Dr Forselius Backe","content":"Byggstart/pågående byggprojekt","url":"https://goteborg.se/wps/portal?uri=gbglnk%3agbg.page.bb7386fd-1152-47cb-9da4-d06bd7780a77&projektid=BN1213/02"}}]

Diarienummer

  • Diarienummer Stadsbyggnadsförvaltningen BN1213/02
  • Diarienummer Exploateringsförvaltningen FN1021/02
  • Planens formella namn Detaljplan för Bostäder vid Dr Forselius Backe.

Kontaktuppgifter

Kundservice

Stadsbyggnadsförvaltningen
  • Telefon 031-368 19 60
  • E-post kundservice@stadsbyggnad.goteborg.se

Länk till projektet

Prenumerera på uppdateringar

Du kan prenumerera på uppdateringar för detta projekt. Information om hur du prenumererar på uppdateringar.

Status och handlingar

  1. Startskede

  2. Program - samråd

    I programskedet tas mål och utgångspunkter för området fram oftast ingår inga detaljer. Program görs sällan vid enkelt planförfarande och bara vid normalt planförfarande om det bedöms nödvändigt. Under samrådstiden får berörda i området samt olika remissinstanser möjlighet att lämna synpunkter. Programmet visas på stadsbyggnadsförvaltningen och på en möteslokal i stadsdelen. Ofta informeras intresserade vid ett samrådsmöte eller ett öppet hus. Efter samrådet upprättas en samrådsredogörelse, vid behov går ärendet till stadsbyggnadsnämnden.

  3. Plan - samråd

    Under planskedet tas ett konkret och detaljerat planförslag fram. Om processen innehållit ett programskede tas synpunkter från detta med i arbetet. När förslaget är klart genomförs ett plansamråd. Efter samrådet upprättas en samrådsredogörelse och granskningshandlingar upprättas.

  4. Plan - utställning

    När det slutliga planförslaget är klart visas det under fyra veckor på stadsbyggnadsförvaltningen. Du som vill lämna synpunkter på förslaget skall göra detta skriftligen senast under utställningsskedet, annars kan du förlora rätten att överklaga förslaget.

  5. Plan - inför antagande

    Efter utställningsskedet görs eventuellt mindre ändringar av planförslaget. Därefter går det till stadsbyggnadsnämnden för antagande. Större planer som till exempel översiktsplanen för Göteborg godkänns av nämnden och skickas sedan till kommunfullmäktige för antagande.

  6. Plan - laga kraft

    Om planen inte överklagas eller överprövas vinner den laga kraft tre veckor efter att nämndens protokoll justerats. Protokollet justeras normalt två veckor efter nämnd. Dess bestämmelser för markens användning blir då gällande och man kan börja genomföra planen.

  7. Byggstart/pågående byggprojekt

    I detta skede har bygglov givits och byggstart har meddelats från byggherren.

  8. Inflyttning - färdigställt

    Husen är färdigställda och lägenheterna/villorna är sålda eller uthyrda.

${loading}