Till sidans huvudinnehåll
Illustrationsritning på Hisingsbron

Digital stadsutveckling

Geodata är själva motorn i den smarta staden och det är utifrån dessa data vi kan skapa virtuella miljöer, analysera och planera den framtida staden. Med en digital version av staden kan man också arbeta smartare och effektivare – men även göra lättfattliga modeller kring stadsutveckling som gör dialogen med göteborgarna enklare och bättre.

Digital tvilling

Göteborgs Stad har en digital tvilling, Virtuella Göteborg. Med en digital stad blir det lättare att visualisera och simulera olika stadsutvecklingsprojekt. Arbetet leds av stadsbyggnadskontoret men involverar samtliga förvaltningar som arbetar med stadsplanering.

Digital twin

The City of Gothenburg is about to launch a digital twin: Virtual Gothenburg. This digital city will make it easier to visualise and simulate various urban development projects.

Fler digitala verktyg

Karta över Göteborg med många nålar som visar att någon har kommit med förslag för platsen
Göteborg växer

Min Stad

Min Stad – ett klotterplank där du kan skapa inlägg på höjden och bredden utifrån dina drömmar, behov och intressen. Vi välkomnar en livlig och öppen debatt.

vy från Minecraft där man digitalt kan bygga en stad
Göteborg växer

Göteborg i Minecraft

Ladda ner Göteborg i Minecraft och bli din egen stadsarkitekt! Ett tivoli på Heden? Eller en utomhusbio på Ramberget? Eller varför inte en seglarskola i Härlanda Tjärn? Bara fantasin sätter gränser. Ladda ner Göteborg i Minecraft och bli din egen stadsarkitekt.

${loading}