Till sidans huvudinnehåll
Cyklister som cyklar på led

Cykelstaden Göteborg

När Göteborg växer sker stora satsningar på infrastruktur för att göteborgarna ska kunna resa både hållbart och snabbare. Cykel och spårväg är två viktiga delar.

Om Cykelstaden Göteborg

Det pågår utveckling hela tiden där staden har en investeringsplan för cykelprojekt.

Mål och vision för cykelstaden

I en nära storstad ska det vara snabbt, enkelt och säkert att cykla. Visionen är att Göteborg upplevs som en attraktiv cykelstad, med målet att tre av fyra göteborgare tycker att Göteborg är en cykelvänlig stad år 2025.

Fakta om cykelstaden

Staden gör regelbundet mätningar och undersökningar om cykling i Göteborg. Nedan kan du läsa om vad vi gjort genom åren och vad göteborgarna tycker om att cykla i vår stad.

Handlingsplan för cykel

Cykelprogrammets mål bryts ner i en rad åtgärder, som prioriteras i en handlingsplan för cykel. Syftet är att öka kunskap om cykel och cyklande, så att vi kan bygga bättre infrastruktur för cyklister och göra det enklare att cykla i Göteborg.

Cykelvänlig arbetsplats

Lånecyklar, pumpar, cykelparkering och utrymme för ombyte. Många arbetsplatser vill göra det lättare för sina anställda att ta sig till och från jobbet på cykel. Göteborgs Stad är partner till Cykelvänligast, en plattform som stöttar arbetsplatser i kommunen att underlätta för sina medarbetare att cykla till och från jobbet.

Nyheter om cykelstaden Göteborg

Prova Styr & Ställ – i ett år

2024-03-20

Nu har du som trafikant möjlighet att utan kostnad få testa att cykla med Styr & Ställ under en begränsad period.

Så ska Masthuggskajen bli cykelvänlig

2023-11-10

Masthuggskajen ska bli en av Göteborgs cykelvänligaste stadsdelar. Nu byggs tydliga och säkra cykelbanor, cykelparkeringar och cykelpooler.

${loading}