Till sidans huvudinnehåll
bild på idrottsanlägning

Nybyggnad och upprustning av idrottsområden och motionsanläggningar


Det behövs idrottsanläggningar för föreningslivet men också ytor och anläggningar för eget idrottande och motion. I Göteborg finns också några större idrottsområden som samlar flera typer av anläggningar

Vad?

I idrottsområdena finns det många möjligheter till olika former av fysisk aktivitet, ofta både inomhus och utomhus. Det leder till att Göteborgs utemiljöer används för såväl organiserad, självorganiserad som spontan fysisk aktivitet. 

Var?

Det finns många aktivitetsytor runtom i Göteborg. Ruddalen och Kvibergs Park är exempel på större idrottsområden som vidareutvecklas just nu. Under 2022 och 2023 blev Vättlefjälls motionscentrum i Angered och friidrottsanläggningen Björlandavallen på Hisingen klara.

Varför?

Många efterfrågar platser för spontan idrott och rörelse. De senaste åren har Göteborgs Stad byggt fler aktiva utemiljöer med exempelvis utegym och hinderbana – ytor som är gratis och öppna dygnet runt, året runt. Anpassning och utveckling av idrottsområden kan också skapa förutsättningar för nya/unga sporter att etablera sig. Detta kan tillsammans med andra insatser bidra till en ökad folkhälsa.

Vem?

Idrotts- och föreningsnämnden och idrotts- och föreningsförvaltningen har i uppdrag att driva, bygga och hyra ut Göteborgs Stads lokaler för idrott, motion och bad.

Frågor och svar

 • Vilka nya idrottsområden och motionsanläggningar ska byggas eller utvecklas?

  Kvibergs Park
  Kvibergs Park i nordöstra Göteborg är ett av Sveriges mest variationsrika områden för idrott, hälsa, kultur och utbildning. Områdets utvecklingstakt är hög och det senaste året har området bland annat fått en ny is- och sporthall, temalekplats och en mindre utomhusscen. 

  Ruddalens idrottscentrum
  Ruddalens idrottscentrum i västra Göteborg håller nu på att utvecklas till ett område med flera typer av idrotts- och fritidsaktiviteter. På så sätt kan området nyttjas bättre året om och locka personer som idag inte besöker idrottsområdet.

  I början på 2023 invigdes Ruddalens ishall. Under hösten 2023 kommer den nyrenoverade skrinnarhallen att invigas.Kontakta idrotts- och föreningsförvaltningen.

Om du har frågor, kontakta idrotts- och föreningsförvaltningen.

Telefon

Telefon
031-368 20 00

Besöksadress

Nedre Kaserngården 1

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[12.030634455396443,57.73514580713637] }, "properties":{ "title":"Föreningsstöd idrotts- och föreningsförvaltningen", "content":"Nedre Kaserngården 1" } }]

Postadress

Box 114
401 21 Göteborg

Öppettider

${loading}