Till sidans huvudinnehåll
bild på idrottsanlägning

Nybyggnad och upprustning av idrottsområden och motionsanläggningar


Det behövs idrottsanläggningar för föreningslivet men också ytor och anläggningar för eget idrottande och motion. I Göteborg finns också några större idrottsområden som samlar flera typer av anläggningar

Vad?

I idrottsområdena finns det många möjligheter till olika former av fysisk aktivitet, ofta både inomhus och utomhus. Det leder till att Göteborgs utemiljöer används för såväl organiserad, självorganiserad som spontan fysisk aktivitet. 

Var?

Det finns många aktivitetsytor runtom i Göteborg. Ruddalen och Kvibergs Park är exempel på större idrottsområden som vidareutvecklas just nu. Under 2022 och 2023 blev Vättlefjälls motionscentrum i Angered och friidrottsanläggningen Björlandavallen på Hisingen klara.

Varför?

Många efterfrågar platser för spontan idrott och rörelse. De senaste åren har Göteborgs Stad byggt fler aktiva utemiljöer med exempelvis utegym och hinderbana – ytor som är gratis och öppna dygnet runt, året runt. Anpassning och utveckling av idrottsområden kan också skapa förutsättningar för nya/unga sporter att etablera sig. Detta kan tillsammans med andra insatser bidra till en ökad folkhälsa.

Vem?

Idrotts- och föreningsnämnden och idrotts- och föreningsförvaltningen har i uppdrag att driva, bygga och hyra ut Göteborgs Stads lokaler för idrott, motion och bad.

Kontakt

Idrotts- och föreningsförvaltningen

E-post: idrottoforening@ioff.goteborg.se


För övriga frågor kontakta

Telefon och e-post

Telefon
031-365 00 00 (Göteborgs Stads kontaktcenter)
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Postadress

Göteborgs Stad
404 82 Göteborg

Öppettider

${loading}