Till sidans huvudinnehåll
bild av simhall med banor för simning

Nybyggnad och upprustning av simhallar

Sedan 1980-talet har det inte byggts tillräckligt många nya simhallar för att kunna möta Göteborgs befolkningsutveckling. Göteborgs Stad arbetar nu intensivt för att få till fler simhallar samtidigt som de äldre måste renoveras eller ersättas.

Vad?

Göteborgs Stad ska skapa förutsättningar för att invånarna ska kunna ha en innehållsrik och aktiv fritid och god hälsa. Tillgång till simhallar påverkar möjligheten till både ökad simkunnighet och ökad folkhälsa. För att arbeta mer strategiskt och sammanhållet kring badanläggningar och framtida investeringar utgår arbetet från den framtagna ”Strategi för Göteborgs sim- och  badanläggningar”.

Var?

Simhallar finns utspridda i Göteborg. Under de kommande åren:

 • sker renoveringar i befintliga simhallar, så som Frölundabadet 
 • ersätts gamla simhallar med nya, exempelvis Askims simhall
 • tillkommer helt nya simhallar som till exempel ny simhall i Kortedala

Hitta alla bad och simhallar

Varför?

Flera av Göteborgs sim- och badanläggningar är gamla, slitna och i stort behov av upprustning. Bland konsekvenserna märks driftstörningar samt att kostnaderna för energi, underhåll, med mera blir höga. Det är också trångt i simhallarna och svårt för föreningar och simskolor att få bassängtider. Därför behövs fler simbassänger.

När?

Investeringsbehoven är omfattande för kommande år.

Vem?

Idrotts- och föreningsnämnden och idrotts- och föreningsförvaltningen har i uppdrag att driva, bygga och hyra ut Göteborgs Stads lokaler för idrott, motion och bad.


Frågor och svar

 • Vilka nya simhallar ska byggas?

  Simhall i Kortedala

  I Kortedala, där ishallen Isdala stått, ska en ny mindre simhall (ett så kallat lokalbad) byggas. Bygget av ny simhall beräknas starta 2024 och stå klar 2026.

  Simhall i Askim

  Askims simhall ska ersättas av en ny simhall i närheten av den nuvarande. Bygget av ny simhall beräknas starta 2024 och stå klar 2026.

  Nytt centralbad

  Göteborg behöver ett nytt centralbad. Valhallabadet är i dåligt skick och har gamla, omoderna och energikrävande lösningar. Det pågår ett utredningsarbete kring nytt centralbad.

  Läs mer om nytt centralbad

  Strategi för Göteborgs sim- och badanläggningar


Kontakta idrotts- och föreningsförvaltningen

Har du synpunkter eller frågor, kontakta idrotts- och föreningsförvaltningen.

Öppettider

Telefon

Telefon
031-368 20 00

Besöksadress

Nedre Kaserngården 1

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[12.030634455396443,57.73514580713637] }, "properties":{ "title":"Föreningsstöd idrotts- och föreningsförvaltningen", "content":"Nedre Kaserngården 1" } }]

Postadress

Box 114
401 21 Göteborg

${loading}