Till sidans huvudinnehåll
Illustrationsbild för skolor och förskolor med barn som leker

Så utvecklas förskolor och skolor

Behovet av förskole- och skolplatser beror på hur många nya små göteborgare som föds eller flyttar hit. Vår ambition är att ge dem ändamålsenliga lokaler, där de kan känna sig trygga och ha meningsfulla och lärorika dagar med sina pedagoger.

Förskolor

Det är stadsfastighetsförvaltningen som ansvarar för att bygga, renovera och förvalta förskolor i Göteborgs Stad. Behovet av förskoleplatser beror på hur många nya små göteborgare som föds eller flyttar hit. Vår ambition är att ge dem ändamålsenliga lokaler, där de kan känna sig trygga och ha meningsfulla och lärorika dagar med sina pedagoger.

Skolor

Det är stadsfastighetsförvaltningen som ansvarar för att bygga, renovera och förvalta grundskolor i Göteborgs Stad. Behovet av skolplatser beror på hur många nya små göteborgare som föds eller flyttar hit. Vår ambition är att ge dem ändamålsenliga lokaler, där de kan känna sig trygga och ha meningsfulla och lärorika dagar med sina pedagoger.

Nyheter om skolor och förskolor

Stommen av en byggnad och en stor byggkran precis bredvid bilväg och spårvagnsspår.

Internationell skola vid Guldheden tar form

2024-02-02

Mycket på gång på en liten yta – så kan man sammanfatta det pågående bygget av en ny skolbyggnad till International School of the Gothenburg Region, ISGR, vid Wavrinskys plats på Guldheden.

Dessa grundskolor förändras till hösten 2024

2024-01-10

Under hösten 2023 och hösten 2022 beslutade politikerna i grundskolenämnden att förändra några av skolorna i Göteborgs Stad inför hösten 2024. Det gäller både anpassad grundskola och grundskola. Här k…

Fem vuxna och ett barn gräver med spadar i en grushög.

Glada barn och kärt återseende vid spadtag för Åkeredsskolan

2023-08-30

”Nu kommer barnen!” hördes någon av de vuxna säga som längtade att få sätta spaden i backen för nya Åkeredsskolan. In på byggarbetsplatsen tågade eleverna klassvis med sina lärare. Efter alla tal vänt…

Bild på när Kristina Tharing, Lars Elfast och Camilla Widman tar första spadtaget för ISGR. Med konfrencier  Birgitta Sandström Barac vid sidan av.

Första spadtaget för ISGR på Guldheden

2023-03-21

Nu är bygget av den nya skolbyggnaden av den internationella skolan ISGR igång. Skolan är viktig för att locka internationella experter till Göteborg, och i och med den nya byggnaden kan de ta emot yt…

Hitta pågående stadsutvecklingsprojekt

Illustrationsbild av Selma Lagerlöfs Torg med hus och vägar
Göteborg växer

Hitta projekt

Här hittar du de stadsutvecklingsprojekt som är på gång just nu, där staden är inblandad.

${loading}