Till sidans huvudinnehåll
Illustrationsbild för bostäder med höga och låga hus samt en byggkran

Så utvecklas bostäder och bebyggelse

Göteborg växer snabbt. Befolkningen ökar och vi har brist på bostäder. Det behöver byggas 4 000–5 000 bostäder per år fram till 2030 i Göteborg för att möta framtida behov och minska dagens brist på bostäder.

Om bostadsbyggandet

Här hittar du en översikt om bostadsbyggande och bostadsbehovet i Göteborg.

Bostäder med särskild service (BmSS)

Bostadsbristen är stor i Göteborg på grund av att staden växer och utvecklas snabbt. Det är även brist på bostäder med särskild service (BmSS) för personer med funktionsnedsättning. Det är en prioriterad fråga för Göteborgs Stad att se till att kön till bostäder med särskild service minskar.

Bostäder för nyanlända

Från och med 1 mars 2016 gäller Bosättningslagen. Detta innebär att för de personer som fått uppehållstillstånd och är anvisade till Göteborg har staden en skyldighet att ordna en bostad.

Hemlöshet

Definitionen av att vara hemlös är bred, från hushåll som bor i vanliga lägenheter med kommunalt kontrakt till personer som sover i offentliga utrymmen eller utomhus.

Mutual benefits - klok design för ökad trygghet och en stad för alla

Hur kan socialt utsatta människor inkluderas när vi utvecklar staden? Den frågan är i fokus i projektet Mutual benefits.

Nyheter om bostäder och bebyggelse

Fixfabriken tar form

2024-02-20

Totalt färdigställdes 5500 bostäder i Göteborg 2023, av dessa ingår 500 i projekt Fixfabriken. Nu pågår inflyttning. Här är det senaste från Fixfabriken.

Illustrationsbild av Volvo Cars nya anläggning

Volvo Cars bygger forskningspark och innovationscenter på Hisingen

2024-02-08

Volvo Cars satsar på Hisingen. Tillsammans med Next Step Group och Vectura Fastigheter vill man nu utveckla Innovation Destination Torslanda vid bolagets gamla huvudkontor. Ett stort projekt som inne…

Visionsbild av Skra Bro etapp I, visar ett brunt fyravåningshus vid en gata

Bygglov för ytterligare 98 lägenheter i Skra Bro beviljat

2024-02-01

Egnahemsbolaget har nyligen fått bygglov för ytterligare 98 lägenheter i Brf Kvisljungeby, Skra Bro, Björlanda. Storleken på lägenheterna blir från ett till fyra rum och kök, med ett underjordiskt gar…

Nya bostäder planeras i Ängås Platå

2023-11-14

Ca 100 nya småhus och lägenheter planeras i Ängås Platå, Västra Frölunda.

Nu ska fler studentbostäder byggas

2023-11-09

Lågkonjunkturen slår hårt mot fastighetsbranschen. Trots det vill Göteborgs Stad påskynda arbetet med att skapa fler studentbostäder.

Ett år senare – så går bygget av halvön

2023-09-08

För precis ett år sedan firades starten av byggnationen av den nya halvön vid Masthuggskajen genom ett första spadtag. Från en båt ute i vattnet, i nuvarande arbetsområde, gavs startsignal för spontma…

Hitta pågående stadsutvecklingsprojekt

Bilden visar utbyggnaden av Nya Hovås, väldigt många bostäder tillkommer här
Göteborg växer

Hitta projekt

Här hittar du de stadsutvecklingsprojekt som är pågående just nu och som Göteborgs Stad är inblandade i. Göteborg befinner sig i en mycket expansiv fas just nu och här kan du ta del av vad som händer i de olika projekten.

Relaterad information

Bild på tre människor som samtalar vid en bomässa
Göteborg växer

Digital bomässa - Boplats Göteborg

På den digitala bomässan Bonytt kan du som är bostadsintressent hitta det mesta av det som planeras och byggs i Göteborg just nu. För mer information om bostäderna och för att anmäla intresse, klicka på bostadsbolagets länk som ligger med för varje enskilt objekt.

${loading}