Till sidans huvudinnehåll

Det råder eldningsförbud

Senast uppdaterad: 9 juni 2023 klockan 11:50

Göteborgs Stad har infört eldningsförbud för all eldning och grillning i skog och markområden som ligger så nära skog att elden lätt kan spridas dit. Eldningsförbudet gäller från 1 juni klockan 15 och tills vidare.

Förbjudet att elda i skog och mark inom kommunen
Illustrationsbild på äldre människor i naturen, i parker och i hemmet

Åldersvänliga Göteborg

Göteborg ska vara en bra plats att åldras på. Befolkningen blir allt äldre och med en inkluderande och tillgänglig miljö kan fler invånare vara självständiga och ha ett gott liv.

Om Åldersvänliga Göteborg

Göteborg ska vara en bra plats att åldras på. Befolkningen blir allt äldre och med en inkluderande och tillgänglig miljö kan fler invånare vara självständiga och ha ett gott liv.

Bostäder för seniorer

Seniorer själva och forskare har pekat ut sex områden för att Göteborg ska bli en bättre stad att åldras i, däribland bostäder.

Samhällsstöd och service för seniorer

Seniorer själva och forskare har pekat ut sex områden för att Göteborg ska bli en bättre stad att åldras i, däribland samhällsstöd och service

Mobilitet ur seniorperspektiv

Seniorer själva och forskare har pekat ut sex områden för att Göteborg ska bli en bättre stad att åldras i, däribland mobilitet.

Information och kommunikation till seniorer

Seniorer själva och forskare har pekat ut sex områden för att Göteborg ska bli en bättre stad att åldras i, däribland information och kommunikation.

Aktuellt från Göteborgs stad

Relaterad information

Pressbild från Film&Tell på vännerna Ella och Monica, i en affär.
2023-05-02

Dokumentärfilmen Leva tills jag dör visas på Årsrikafestivalen

Dokumentären Leva tills jag dör visas på Bio Roy 12 maj. Efter filmen följer ett panelsamtal om hur vi gemensamt kan bidra till varje människas rätt att leva ett liv fullt ut, hela livet.

Porträttbild på Ingemar Skoog, professor och föreståndare för Centrum för åldrande och hälsa – AgeCap tillsammans med Emma Matsson, utvecklingsledare Åldersvänliga Göteborg och Helena Bjurbäck, äldreombudsman Göteborgs Stad.
2023-04-13

Årsrika Göteborg bjuder in till tankesmedja

Vi lever allt längre runt om i världen och även i Göteborg. Hur kan vi som samhälle ta vara på all kunskap och erfarenhet och engagemang som finns hos årsrika? Välkomna till tankesmedja den 21 april.

Bild på personer som deltog i WHO:s konferens. Emma Matsson står i mitten iklädd turkosblå kostym.
2023-03-24

Åldersvänliga Göteborg deltog i europeisk konferens i Köpenhamn

Hallå där Emma Matsson, utvecklingsledare Åldersvänliga Göteborg, som nyss kommit hem från en stor europeisk konferens i Köpenhamn, anordnad av WHO Europa. Vad handlade den om och vad var din roll?

${loading}