Till sidans huvudinnehåll
illustration på gammal filmkamera

Filmer om stadsutveckling

Här delar vi med oss av en del filmproduktioner som tagits fram från olika projekt och verksamheter i Göteborgs Stad.

Brobyggarna - filmserie om Hisingsbrons framväxt

Möt människorna som bygger Hisingsbron! I webb-tv-serien ”Brobyggarna” får du följa det komplexa bygget och hur människorna som bygger bron tar sig an allt från stormar på Biscaya till millimeteranpassningar av 7 500 ton tungt stål.

Masthuggskajens framväxt

I vår serie filmer om Masthuggskajen berättar vi mer om den utveckling av stadsdelen som pågår just nu.

1600-talets Göteborg

Följ med på en resa till stadens barndom i den första och enda visualiseringen av 1600-talets Göteborg. Filmen (4:15 min) är del av Göteborgs 400-årsjubileum och utställningen "Göteborgs födelse" på Stadsmuseet. Filmen har möjliggjorts tack vare ett samarbete mellan Stadsbyggnadsförvaltningen, Göteborgs stadsmuseum, Göteborg & Co och Visual Arena vid Lindholmen Science Park.

Virtuella Göteborg - stadens digitala tvilling

Göteborgs Stad har en digital tvilling, Virtuella Göteborg. Med en digital stad blir det lättare att visualisera och simulera olika stadsutvecklingsprojekt. Arbetet leds av stadsbyggnadsförvaltningen men involverar samtliga förvaltningar som arbetar med stadsplanering.

Brunnsparkens upprustning

Brunnsparken är en av stans mest intensiva platser, ofta full av människor, spårvagnar och bussar på väg åt olika håll. Under 2019/2020 har parken rustats upp och blivit en ljusare, grönare och en mer välkomnande plats. Arbetet har skett i samverkan med aktörer både inom och utanför Göteborgs Stad.

Jubileumsparkens framväxt

Du kan följa Jubileumsparkens framväxt och utvecklingen som sker där genom våra filmer.

Filmer om den historiska stadskärnan

Vad har format vår stad? Framför allt är det läget vid Göta älv och människorna som byggt och använt staden. Göteborg har varit militärens, handelsmännens och industriarbetarnas stad. Bland annat. Staden har haft många roller under 400 år men ett är oföränderligt: Göteborg har alltid varit Sveriges port mot väster.
${loading}