Till sidans huvudinnehåll

Det råder eldningsförbud

Senast uppdaterad: 1 juni 2023 klockan 15:16

Göteborgs Stad har infört eldningsförbud för all eldning och grillning i skog och markområden som ligger så nära skog att elden lätt kan spridas dit. Eldningsförbudet gäller från 1 juni klockan 15.00 och tills vidare.

Förbjudet att elda i skog och mark inom kommunen
Byggarbetsplats för multisportarena i Kviberg Park.

Kvibergs Park


Kvibergs Park i Östra Göteborg har utvecklats från regementsområde till ett centrum för idrott, hälsa, kultur och utbildning. En ny temalekplatsen stod klar i mitten av oktober och bygget av is- och sporthall pågår.

Vad?

Kvibergs Park fortsätter att utvecklats som centrum för idrott, hälsa, kultur och utbildning. Byggnationen av ishall och sporthall pågår och lekplatsen med utomhusscen för gruppträning står klar.

Hur staden arbetar med idrotts- och motionsanläggningar

Var?

Kvibergs Park ligger i Östra Göteborg, mellan Kortedala, Bergsjön och Gamlestaden. Fram till 1994 var Kviberg ett regementsområde.  I området finns numera bland annat många fotbollsplaner, en klätteranläggning, en stor inomhushall för beachvolleyboll, motionsspår, utegym, hinderbana, skolor, föreningslokaler och kulturaktörer.

Här finns också multisportanläggningen Prioritet Serneke Arena med bland annat skidanläggning, idrotts- och fotbollshallar, gym, konferens, hotell och skolor.

Varför?

Kvibergs Park utvecklas i enlighet med visionen för området: Kvibergs Park är Sveriges främsta mötesplats där idrott, hälsa, kultur och utbildning förenas. Här skapas glädje, gemenskap och meningsfull fritid som bidrar till livskvalité och livslångt lärande för alla. Kvibergs Park gör Göteborg till en mer hälsosam och roligare stad att leva i.

Den nya is- och sporthallen byggs för att fylla föreningslivets behov av att kunna spela matcher och arrangera mindre och medelstora evenemang. Ishallen ska fungera som träningshall för olika issporter. Ishallen ska ersätta Isdala ishall i Kortedala, som är gammal och ska rivas.

Utomhusscenen och lekplatsen byggs för att bredda parkens utbud och locka nya målgrupper, som till exempel barnfamiljer.

När?

Under 2000-talet har området utvecklats till en mötesplats för idrott, hälsa, kultur och utbildning. De senaste tillskotten är en hinderbana (2019), besökstoalett (sommaren 2020) och en hybridgräsplan (vintern 2020).

Bygget av is- och sporthallen startade februari 2021 och beräknas stå klart andra kvartalet 2023.

Bygget av lekplats och utomhusscen startade i mars 2022 och öppnades i oktober 2022.

Vem?

Kommunfullmäktige har gett idrotts- och föreningsförvaltningen i uppdrag att driva på, samordna och kommunicera områdets utveckling i visionens riktning. Arbetet ska ske i samverkan med fastighetsbolaget Higab, Socialförvaltningen Nordost, kulturförvaltningen samt park- och naturförvaltningen och i nära dialog med de aktörer som verkar på området.

Det är idrotts- och föreningsförvaltningen som ansvarar för bygget av idrottsanläggning, lekplats och utomhusscen.

Nyheter från Kvibergs Park

Entrén till Kvibergs Parks is- och sporthall
2023-05-10

Snart står Kvibergs Parks is- och sporthall klar

Kvibergs Park är ett av Sveriges mest variationsrika områden för idrott, hälsa, kultur och utbildning. Det senaste tillskottet i området är den kombinerade is- och sporthallen som består av två fullst…

Skiss av sport och ishall med gul träfasad och grönt tak.
Visionsbild av sporthallen och ishallen som ska byggas i Kvibergs Park som har gemensam entré i mitten av byggnaden. Visionsbild: Wahlström & Steijner Arkitekter AB.
Gräsmatta i Kvibergs Park, där det ska byggas en utomhusscen.
En utomhusscen ska byggas i Kvibergs Park, troligtvis mellan utegymmet och hybridgräsplanen som blev klar i början av 2021.

För dig som vill veta mer


Relaterad information

Kontakt

Ulrika Eldkrona

Verksamhetsutvecklare
Telefonnummer: 031-368 21 37
E-post: ulrika.eldkrona@ioff.goteborg.se

Dijan Vranjic

Byggprojektledare, Kvibergs Parks is- och sporthall
Telefonnummer: 031-368 21 87
E-post: dijan.vranjic@ioff.goteborg.se

Stina Gustafsson

Projektledare, Utvecklingen av Kvibergs Park till stadspark
E-post: stina.gustafsson@stadsmiljo.goteborg.se

Övrig kontakt

För övriga frågor kontakta Göteborg Stads kontaktcenter

Telefon och e-post

Telefon
031-365 00 00 (Göteborgs Stads kontaktcenter)
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Postadress

Göteborgs Stad
404 82 Göteborg

Öppettider

${loading}