Till sidans huvudinnehåll

Det råder eldningsförbud

Senast uppdaterad: 1 juni 2023 klockan 15:16

Göteborgs Stad har infört eldningsförbud för all eldning och grillning i skog och markområden som ligger så nära skog att elden lätt kan spridas dit. Eldningsförbudet gäller från 1 juni klockan 15.00 och tills vidare.

Förbjudet att elda i skog och mark inom kommunen
Flygvy över Selma stad, vilket består av flera moderna byggnader med grå, brun och mörkgröna nyanser.

Selma stad


Selma Lagerlöfs Torg och området längs Litteraturgatan genomgår nu den största omvandlingen sedan torget byggdes 1971. Här växer Selma stad fram med över 1700 nya bostäder, handelshus, stadsdelshus med rum för kultur, torg- och Selma Lagerlöfs Parkstråk. Stadsdelen fylls med liv från morgon till kväll och boende får nära till allt för ett gott vardagsliv.

Aktuellt från Göteborgs stad

Relaterad information

Vad?

Tidigare ett uppskattat men något slitet torg, som nu omvandlas till något helt annat.

Det byggs vid torget och längs med Litteraturgatan för att ge plats åt fler människor som vill leva ett gott vardagsliv med närhet till god kollektivtrafik och service i form av bibliotek, skolor, vårdcentral och butiker. Fler bostäder och butiker, torg- och parkstråk bidrar till ett livligt och grönt område där boende och besökare trivs. En plats fylld av liv.

Så utvecklas bostäder och bebyggelse

Var?

Selma Lagerlöfs Torg ligger intill Litteraturgatan på Hisingen.

Hur

I det nya stadsdelshuset samsas kultur, fritid, stadsdelskontor, restaurang, bibliotek och mötesplatser. Det är en ikonbyggnad mitt i Selma stad med spännande arkitektur som inspirerats av teaterns scen.

I handelshuset ligger en större livsmedelsaffär, vård och kontor som kommer kompletteras med butiker, caféer och restauranger längs torgstråket när det växer fram.

Idrott, kultur, handelsutbud och offentlig service i kombination med olika boendeformer bidrar till en trygg och levande stadsdel under stora delar av dygnet.

När?

Byggande pågår. Beräknas klart 2023.

Vem?

Byggaktörer för Selma stad är Egnahemsbolaget, Framtiden Byggutveckling, Familjebostäder, Poseidon, GöteborgsLokaler, Botrygg, Hökerum Bygg/NREP och Riksbyggen.

För dig som vill veta mer

Nyheter om Selma stad

Flygbild över bygget av Selma stad
2023-03-30

Välkommen till vårens frukostmöten om Selma stad

Välkommen till Selma Lagerlöfs Center på vårens frukostmöten där vi berättar vad som händer just nu i Selma stad och planerna framöver.

Vybild över Litteraturgatan.
2022-07-08

Litteraturgatans omvandling fortsätter

Efter att arbetet satts i paus under november 2021 har nu ny entreprenad påbörjat sin planering och efter sommaren fortsätter omvandlingen av Litteraturgatan.

Bild på en del av mossbeklädda Kyrkåsberget.
2022-03-31

Byggstart för entrén till Kyrkåsberget

Sent i höst ska den södra delen av Selma Lagerlöfs parkstråk i Selma stad stå klart. I april börjar slutspurten med bygget av parkdelen vid Kyrkåsbergets fot.

Kontakt

Catrine Andersson

Kommunikatör
Telefonnummer: 031-773 83 47
E-post: info@selmastad.se

Övrig kontakt

För övriga frågor kontakta Göteborg Stads kontaktcenter

Telefon och e-post

Telefon
031-365 00 00 (Göteborgs Stads kontaktcenter)
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Postadress

Göteborgs Stad
404 82 Göteborg

Öppettider

${loading}