Till sidans huvudinnehåll
Visionsbild av upplyst hotellbyggnad i skiftande färger intill åkattraktionen Balder.

Liseberg


Liseberg ska expandera med en inomhusvattenpark och ett upplevelsehotell med 457 rum. De båda anläggningarna ska byggas på det område som idag är parkeringsplats vid nöjesparkens södra entré. Hotellet, Liseberg Grand Curisoa Hotel, slår upp portarna lagom till Lisebergs 100-års jubileum 2023 och vattenparken Oceana strax därefter.

Vad?

Den nya vattenparken kommer att kunna ta emot ungefär 2 800 gäster samtidigt och precis som det kommande hotellet vara öppet året runt.

Det planeras också för restauranger, takbistro  samt mindre konferensmöjligheter. Hotellet ska vara en integrerad del av Lisebergsparken dit alla är välkomna – oavsett om du är hotellgäst eller inte; oavsett om du är göteborgare eller bara på besök.

Var?

Den nya vattenparken och hotellet ligger vid den södra infarten till Liseberg där det tidigare fanns en stor parkering.

Hur

Båda vattenparken och hotellet kommer att vara uppbyggda kring temat Ostindiska Kompaniet, som har en stark anknytning till Göteborg och stadens historia.

Hotellet blir nio våningar högt och är 29 000 kvm, den stjärnformade byggnaden rymmer 457 rum. Alla med minst fem bäddar, men här finns även rum för ännu större sällskap. 

Hotellet är byggt med barnens upptäckarlust i centrum. Med rutschkana från andra våningen rakt ner till lobbyn och en fullt fungerande ponnykarusell från 1923 i restaurangen.

När?

I oktober 2019 startade bygget av Liseberg Grand Curiosa Hotel, den första delen av Lisebergs expansionsplaner med upplevelsehotell och vattenvärld. Efter positivt beslut i Lisebergs styrelse i november 2020 inleddes även bygget med Lisebergs vattenvärld som heter Oceana.

Oceana planeras stå färdig våren 2024, och blir med sina 500 000 årliga gäster ett välbehövligt tillskott för turistnäringen i Göteborg.

För dig som vill veta mer

Nyheter om Liseberg

Visionsbild av hur Lisebergs nya vattenparks entré skulle kunna se ut.
2020-11-12

Nu börjar bygget av Lisebergs vattenpark

Efter positivt beslut i Lisebergs styrelse och ett undertecknat avtal med byggentreprenören NCC kan nu arbetet med Lisebergs vattenpark inledas på riktigt. Vattenparken – som fått namnet Oceana – plan…

Kontakt

Clara Nilsson

E-post: clara.nilsson@liseberg.se


Övrig kontakt

För övriga frågor kontakta Göteborg Stads kontaktcenter

Telefon och e-post

Telefon
031-365 00 00 (Göteborgs Stads kontaktcenter)
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Postadress

Göteborgs Stad
404 82 Göteborg

Öppettider

${loading}