Till sidans huvudinnehåll
Simhallens entrésida i skymningsljus

Ny simhall i Kortedala

Kortedala ska få en modern simhall för simundervisning, simidrott för ungdom och motionsverksamhet. Isdala ishall har rivits för att ge plats åt  simhallen och Isdalas verksamhet har flyttat in i Kvibergs Parks ishall.

Vad

Kortedalas simhall kommer ha en 25 meters bassäng och en undervisningsbassäng med höj- och sänkbar botten. Simhallen ska bedriva verksamhet inom de tre huvudområdena; lek och motion, simkunnighet samt föreningsliv.

Tillgång till simhallar påverkar möjligheten till både ökad simkunnighet och ökad folkhälsa. För att arbeta mer strategiskt och sammanhållet kring badanläggningar och framtida investeringar utgår arbetet från den framtagna ”Strategi för Göteborgs sim- och badanläggningar”.

Var?

Kortedalas simhall kommer att byggas där Isdala ishall låg. Ishallen har rivits och verksamheten har flyttat in i Kvibergs Parks ishall som stod klar hösten 2023.

Varför?

Det finns idag ingen simhall i området. Förväntat upptagningsområde är Kortedala, Bergsjön, Utby, Kviberg och Gamlestaden. Detta är områden under expansion och antal invånare förväntas öka markant närmsta decennium.

Tillgång till simhallar påverkar möjligheten till både ökad simkunnighet och ökad folkhälsa. Enligt idrotts- och föreningsförvaltningens strategi för Göteborgs sim- och badanläggningar är det av stor vikt att fler göteborgare får tillgång till simhall inom ett rimligt avstånd och med utökad kapacitet.

När?

Rivningen av Isdala ishall påbörjades hösten 2023 och byggnationen av Kortedalas simhall är planerad att starta våren 2024. Simhallen beräknas stå klar vintern 2026.

Vem?

Idrotts- och föreningsförvaltningen har uppdraget att bygga simhallen i Kortedala.

För dig som vill veta mer

Hitta alla bad och simhallar

Simhallar under planering

Nytt centralbad

Ny simhall i Askim

Följ med på rundtur i Kortedalas framtida simhall

Innehåller 25 meters bassäng och undervisningsbassäng med höj- och sänkbar botten för simundervisning och rehabilitering. Simhallen beräknas vara klar 2026.

Kontaktpersoner

Annika Svensson

Verksamhetsutvecklare
E-post: annika.svensson@ioff.goteborg.se

Magnus Elsilä

Byggprojektledare, Kvibergs Parks is- och sporthall
Telefonnummer: 031-3682189
E-post: magnus.elsila@ioff.goteborg.se

Dijan Vranjic

Byggprojektledare, Kvibergs Parks is- och sporthall
Telefonnummer: 031-368 21 87
E-post: dijan.vranjic@ioff.goteborg.se

Övrig kontakt

För övriga frågor, kontakta Göteborgs Stads kontaktcenter.

Öppettider

Telefon och e-post

Telefon
031-365 00 00 (Göteborgs Stads kontaktcenter)
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Postadress

Göteborgs Stad
404 82 Göteborg

${loading}