Till sidans huvudinnehåll
Avlång skolbyggnad med Bruna tegelkolumner och stora glasfönster.

Lundbyskolan - nybyggnad

Den blivande högstadieskolan i Lundby ligger mittemot Bravida Arena och Lundbybadet. Projektet är stadsfastighetsförvaltningens hittills dyraste med en budget på över en halv miljard. För det får Göteborg förutom skolan två idrottshallar, kulturskola och en renoverad 1950-talsaula med plats för 800 åskådare.

Vad?

I Lundby bygger vi en ny skola för årskurs 7-9. Där kommer drygt 600 elever samt 30 elever i anpassad grundskola att utbildas. Det byggs även två idrottshallar med läktare som ska rymma 1000 åskådare, samt kulturskola. Aulan ska fortsatt möjliggöra för kulturevenemang och upplevelser för invånarna i stadsdelen.

Var?

I Lundby bygger vi en ny högstadieskola för årskurs 7-9 samt anpassad grundskola. Delar av gamla Lundby gymnasium har rivits för att lämna plats åt skolan. Det är stadsfastighetsförvaltningen som är beställare, och entreprenören Peab som bygger skolan. Vi bygger även två fullmåttshallar som Göteborgs idrottsföreningar kan nyttja på kvällar och helger för träning eller turneringar. De utdragbara läktarna ska rymma 1000 åskådare.

Aulan och foajén bevaras och kommer även i fortsättningen att vara samlingsplats för kulturella upplevelser och intressanta föreläsningar för en publik om cirka 800 personer. I foajén till aulan finns en väggrelief, Cirkus, från 1956 av keramikern Lisa Larson som bevaras.

Varför?

Det behövs en större högstadieskola på Hisingen, och behovet av idrottshall är enormt. Skolan byggs för att kunna användas som övernattningsskola vid större idrottsevenemang, och skolan har skyddsrum i källaren.

När?

Byggprojektet började med rivning av gamla Lundby gymnasium i november 2020 till mars 2021. Det symboliska första spadtaget togs i maj 2021 där elever från skolor i stadsdelen deltog. Skolan planeras att tas i bruk lagom till höstterminen 2024.

Vem?

Stadsfastighetsförvaltningen är beställare av byggprojektet på uppdrag av grundskoleförvaltningen. Utsedd entreprenör är Peab.

Läs mer om skolans verksamhet

Lundbyskolan

Nyheter

Många människor samlade i en stor lokal, fotograferade från en högre våning.

Lundbyskolan är invigd!

2024-04-19

Med musik, rulltårta, tal och aktiviteter invigdes Lundbyskolan den 16 april. Skolan myllrade av elever, skolpersonal, tjänstemän, nyfikna göteborgare och politiker när invigningsceremonin inledde öpp…

Guidning på arbetsplatsen

Ebba Birging berättar om byggarbetsplatsen och om vad göteborgarna kan vänta sig av nya Lundbyskolan. Filmen är från februari 2022.

Kontakt

Said Dawodi

Biträdande projektledare
E-post: said.dawodi@stadsfast.goteborg.se

Övrig kontakt

För övriga frågor kontakta Göteborg Stads kontaktcenter

Öppettider

Telefon och e-post

Telefon
031-365 00 00 (Göteborgs Stads kontaktcenter)
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Postadress

Göteborgs Stad
404 82 Göteborg

${loading}