Till sidans huvudinnehåll
Visionsbild av hur Smålandsgatan kan se ut från sydost. På bild syns tillkomna byggnader som visas som grovskisser utan färg eller textur,

Smålandsgatan


Poliser, studenter och tennis – detaljplanen för Smålandsgatan har verkligen ett blandat innehåll. Idén är att ge polisen det utrymme den behöver samtidigt som hela området blir mer stadslikt.

Vad?

Tanken bakom detaljplanen är att ge polisen det utrymme den växande organisationen behöver, samtidigt som en upprustning av gatorna i området genomförs. Hela området ska bli mer stadsmässigt med trygga gator där bottenvåningarna är mer öppna än i dag.

Så utvecklas bostäder och bebyggelse

Var?

Området som ingår i detaljplanen för Smålandsgatan ligger centralt, precis vid Ullevi och bara 500 meter från Centralstationen. Ändå är det inte några av de mest välkända kvarteren i Göteborg, fastän det redan finns polishus, idrott och bostäder i området.

Varför?

Syftet är att bygga mer där det redan är byggt, så att utbudet av bostäder och arbetsplatser blir större och kvaliteten bättre för dem som bor, arbetar eller besöker området.

Hur

I planen är det möjligt att bygga ut och bygga till Rättscentrum. Närheten till Rättscentrum och Gamla Ullevi gör att säkerheten är en viktig del av arbetet med detaljplanen. Polisutryckning och utrymning av idrottsanläggningarna ska ske på ett bra sätt samtidigt som det ska finnas möjlighet till det folkliv som en så här central del av Göteborg behöver. Här ska det vara både ett tryggt och trivsamt.

Detaljplan för Smålandsgatan

Kontaktperson

Frida Kjäll

Projektledare
Telefonnummer: 031-368 19 98
E-post: stadsbyggnad@stadsbyggnad.goteborg.se

Övrig kontakt

För övriga frågor kontakta Göteborg Stads kontaktcenter

Öppettider

Telefon och e-post

Telefon
031-365 00 00 (Göteborgs Stads kontaktcenter)
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Postadress

Göteborgs Stad
404 82 Göteborg

${loading}