Till sidans huvudinnehåll
Grönsakstorget omgjort till sommartorg med sittplatser och grönska

Information om Ta plats

Under sommarsäsongen förvandlar vi ett antal platser runt om i staden till sommarplatser. Där låter vi grönska, sittplatser och uteserveringar breda ut sig. Vi gör helt enkelt mer plats för människor att mötas och umgås på nya sätt.

Små oaser i Göteborgs Stad

Varje år förvandlas ett antal platser runt om i staden till sommar- och vinterplatser som blir små oaser värda att strosa till och där man kan sitta, vila och umgås. En hög med grus förvandlas till en strand med hamnutsikt; en parkeringsplats görs om till en skön sittplats. Enkla, flexibla men effektfulla lösningar som kan dyka upp där man minst anar det, vi kallar det för ”Ta plats”.

Din plats i staden skapar mervärde i det offentliga rummet för boende, verksamma och besökare genom att nyttja de möjligheter till kreativitet och medskapande som uppstår i en stad i förändring. Tillfälliga mötesplatser och utsmyckning i det offentliga rummet blir ett innovativt grepp för att tala om den stadsutvecklingsprocess Göteborg genomgår och resan mot den nya staden.

Göteborg är fullt av spännande och fina platser som är lätta att missa. Om du inte går eller cyklar förstås, för det är i lägre fart som ögon och öron har chansen att upptäcka platserna som annars skulle gå dig förbi. Ta plats ger göteborgaren nya anledningar att promenera och cykla i sin stad.

Kontakta Göteborgs Stad

Har du synpunkter eller frågor om Ta plats så kan du kontakta Göteborgs Stad.

Öppettider

Telefon och e-post

Telefon
031-365 00 00 (Göteborgs Stads kontaktcenter)
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Postadress

Göteborgs Stad
404 82 Göteborg

${loading}