Till sidans huvudinnehåll

Prototyp Göteborg

Prototyp Göteborg är en del av Göteborgs jubileumsfirande 2023. Prototyp Göteborg är en fortsättning på Göteborgs Stadstriennal. Syftet är att skapa öppna forum kring stadsutveckling som involverar göteborgarna i utvecklingen.

Om Prototyp Göteborg

Sommaren 2023, när Göteborg firar 400 år, blir stadens offentliga rum till en utställningsarena under namnet Prototyp Göteborg.

Nyhetsbrev om Prototyp Göteborg

Prototyp Göteborg kommer att byggas upp stegvis fram till 2023. Vi hoppas att många vill vara med på resan och på olika sätt bidra i uppbyggnaden. Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få information om utlysningar och andra sätt att medverka. I programmet kopplat till Prototyp Göteborg kommer det finnas möjlighet att ta del av samtal och diskussioner, byggworkshops, platsbesök, föreläsningar, guidade turer och mycket mer.

Vad är Prototyp Göteborg?

Syntolkning till filmen finns längst ner i denna nyhet om hur Prototyp Göteborg firar stadens 400-årsjubileum.

Nyheter om Prototyp Göteborg

En vimpel med logotypen för Göteborgs jubileumsfirande hänger på ett rep. I bakgrunden syns publik sitta på en läktare med träbänkar.
2023-09-28

En sista hälsning från Prototyp Göteborg

Det har varit en sommar full med tillfällen för dig att delta i samtal och aktiviteter kring hur vi ställer om och bygger en hållbar stad. Nu är det däremot Prototyp Göteborgs sista nyhetsbrev du läse…

Framför entrén till Omställningslabbet ligger en massa bambupinnar och plast utspritt. En person står och pillar med dessa.
2023-09-25

Vad händer med Prototyp Göteborg nu?

Efter en händelserik sommar är jubileumsfirandet över för Prototyp Göteborg. Här svarar vi på vad som händer med denna jubileumssatsning nu.

Såpbubblor flyger omkring den uppblåsbara vita tygbubblan The Great Escape som står uppställd på ett torg. I bakgrunden syns folk under ett partytält.
2023-09-21

Minnesvärda ögonblick från sommarens jubileumsfirande

Vi firade Göteborg 400 år hela sommaren. Vi har samlat de mest minnesvärda ögonblicken av allt du kunnat se, höra, göra och uppleva med Prototyp Göteborg från start vid Jubileumsfestivalen ända fram t…

Boken Prototypa! i fysiskt format mot ljusgrå bakgrund.
2023-09-15

Nu kan du ladda ner boken Prototypa! som PDF

Boken Protoypa! blev utgiven i början av sommarens jubileumsfirande. Då kom den ut i fysiskt format men nu finns den även att ladda ner som en tillgänglighetsanpassad PDF. Helt gratis!

2023-08-17

Saltvattenbassängerna i hamnbadet öppnar för bad året om

Till helgen går det bra att bada både sött och salt i hamnbadet i Jubileumsparken. Då öppnar de två saltvattenbassängerna som varit stängda för kompletterande arbeten.

Kvinna sitter på en bänk i en park.
2023-06-13

Var med och utveckla pratbänken 2.0

Den 19-21 juni är göteborgare i alla åldrar välkomna att vara med och utveckla pratbänken när Åldersvänliga Göteborg gästar Omställningslabbet hos Prototyp Göteborg i Frihamnen. Workshopen är gratis.

Man i blåvitrandig baddräkt gör
2023-06-05

Folkfest och kunglig glans när Jubileumsparken och hamnbadet invigdes 4 juni

Ett folkhav av glada göteborgare och besökare fanns på plats i Frihamnen vid den officiella invigningen av Jubileumsparken och hamnbadet den 4 juni.

Bild på en nyplanterad ek på gräsmatta
2023-05-31

Kungens 50 år på tronen markeras med en ek i Jubileumsparken

Eken kallas lövträdens konung. Vad passar då bättre än att förära H.M Konungen en ek i Jubileumsparken när Kungen firar 50 år som Sveriges statschef.

Bild på grå byggnad med tak i vågformat mönster och en blommande äng framför. I bakgrunden syns en basu med grå plåtfasad.
2023-05-18

Hamn och hav präglar Jubileumsparkens nya servicebyggnader

Med två veckor kvar till öppning och invigning av Jubileumsparken och hamnbadet tar vi en smygtitt in i de nya servicebyggnaderna med omklädningsrum, toaletter, personal- och teknikutrymmen.

Simbassäng en solig dag med badgäster i röda och blåa badkläder
2023-05-09

Fest i fyra dagar när Jubileumsparken och hamnbadet invigdes

Äntligen kan vi bada både sött och salt, mitt i stan. Under fyra festliga dagar, 2–5 juni, firar vi att Jubileumsparken och det nya hamnbadet öppnar och invigs. Förutom bad blir det en rad aktiviteter…

2023-05-22

Förväntansfullt inför invigning av nya hamnbadet

Med mindre än en månad kvar till öppning och invigning av nya hamnbadet i Jubileumsparken pågår ett intensivt arbete för att hinna klart med badet.

Temabild med bubblor i grön och lila färg
2023-03-30

Salt och sött i nya hamnbadet - lär dig hur det funkar

Visste du att i sommar kommer du att kunna bada mitt i stan – i både söt- och saltvatten? Under Vetenskapsfestivalen den 20 april kan du få veta mer om hur det blir möjligt.

En transportpråm ligger på vatten. Den är röd och den ena inre kortsidan är synlig. Den är målad och föreställer bland annat en stjärnhimmel med fullmåne, höga byggnader och en sjö i vilken ett fjäll speglar sig.
2023-02-07

Bra flyt i bygget av hamnbadet i Jubileumsparken

Ett skepp kommer lastat. Under denna vecka anländer pråmen ”Berta” till Göteborg och Frihamnen. I lasten finns pontoner till det nya hamnbadet. Projektledare Amelie Sandow, exploateringsförvaltningen,…

${loading}